Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Legenda indiánského kmene Paiute

13.04.2011 22:26

 

Mnoho indiánských kmenů ze severovýchodu a jihozápadu USA stále hovoří o legendě o rudovlasých obrech a jak proti nim jejich předkové vedli strašné a dlouhotrvající boje, když je poprvé potkali před skoro 15 000 lety. Jiní, jako třeba Aztékové a Mayové zaznamenali svoje setkání s rasou obrů na severu při svých objevitelských expedicích. Kdo byli tito obři, které historické učebnice ignorují? Jejich pohřebiště a pozůstatky byly objeveny na skoro každém kontinentu. V USA byli objeveni ve státech Virginia, New York, Michigan, Illinois, Tennessee, Arizona a Nevada. A je to právě stát Nevada, kde se příběh o bojích kmene Paiutů s rudovlasými obry přeměnil z lokální legendy na vědeckou realitu, když byly objeveny jeskyně u městečka Lovelock. Dříve se tato jeskyně jmenovala Horseshoe Cave, díky svému tvaru podkovy. Jeskyně, která se nachází přibližně 20 mil jižně od Lovelocku v Nevadě je přibližně 40 stop hluboká a 60 stop široká. Je to velice staré místo. Dříve ležela pod hladinou prehistorického jezera Lahontan, které se rozkládalo na velké části západní Nevady. Geologové zjistili, že se jeskyně vytvořila zřejmě díky proudům a vlnám na jezeře.

 

Legenda

 

Indiánský kmen Paiutů, která je domorodý na částech Nevady, Utahu a Arizony řekl starým bílým usedlíkům o bitvách svých předků s divokou rasou bílých rudovlasých obřích lidí. Legenda tvrdí, že obři v oblasti již žili. Indiáni je nazývali “ Si-Te-Cah “, což doslovně znamená “ pojídači tule “. Tule je vláknitá vodní rostlina, kterou obři používali k výrobě raftů, aby unikli neustálým útokům indiánů. Používali rafty k plavbě po tehdejším jezeře Lahontan. Podle Paiutů byli obři vysocí až 12 stop ( 4m ) a byli to krutí a nedosažitelní lidé, kteří zabíjeli a jedli zajaté indiány. Paiuté řekli starousedlíkům také, že po mnoha letech bojů se okolní kmeny spojili a dohromady zničily tyto obry. Jednoho dne byli pronásledovaní obři zahnáni do jeskyně, kde se schovali. Bojovníci kmenů požadovali, aby nepřítel vyšel ven a bojoval, ale obři tvrdohlavě odmítali opustit svůj úkryt. Vůdci kmenů byli znechuceni tím, že se nemohou čestně postavit nepříteli a rozhodli zaplnit vchod do jeskyně křovinami. Kouř ze zapáleného dřeva měl donutit nepřítele opustit jeskyni. Několik jich vyšlo ven a byli okamžitě zneškodněni sprchou šípů a zbytek se udusil v jeskyni. Později zasáhlo oblast zemětřesení, vchod jeskyně se zhroutil a zůstalo jen tolik místa, aby se dovnitř dostali netopýři, kteří si z jeskyně udělali svůj domov.

 

Vykopávky

 

Tisíce let trvalo, než byla jeskyně znovu objevena a zjistilo se, že je plná guana až do hloubky 6 stop. Rozkládající se guano se stalo hlavní surovinou pro střelný prach a bylo velice cenné. Proto byla v roce 1911 založena firma na těžbu guana. Jako probíhala těžba, byly objeveny kostry a fosílie. Těžba probíhala skoro 13 let, než byli o nálezech informováni archeologové. Bohužel do té doby bylo mnoho artefaktů poškozeno, nebo úplně zničeno. Přesto bylo vědci objeveno ohromujících 10 000 artefaktů včetně mumifikovaných pozůstatků dvou rudovlasých obrů. Jedné ženy 6,5 stopy vysoké a jednoho muže, více než 8 stop výšky. Mnoho nálezů ( kromě mumií ) je vystaveno v lokálním muzeu v městečku Winnemucca v Nevadě.

 

Potvrzení legendy

 

Jak vykopávky pokračovaly, archeologové došli k nevyhnutelnému závěru, že legenda kmene Paiutů není vůbec legenda, ale skutečnost. K tomuto závěru vedly nálezy mnoha zlomených šípů, které byly vstřeleny do jeskyně a také tmavá vrstva spáleného materiálu pod nánosy netopýřího guana. Kromě tisíců artefaktů nalezených na tomto místě, kde žili neznámí lidé je také něco, co vědci nazývají kalendář. Kámen ve tvaru kruhu s dírou uprostřed, který má přesně 365 zářezů na vnější straně a 52 navazující zářezů na vnitřní straně. To ovšem nebyla poslední kapitola obrů z Nevady. V únoru a červnu 1931 byly nalezeny dvě obrovské kostry ve vyschlém jezeře Humboldt poblíž Lovelocku. Jedna kostra byla 8,5 stopy vysoká a později bylo zveřejněno, že byla zabalena do gumovité látky podobně jako u egyptských mumií. Druhá byla skoro 10 stop velká. 

 

Zdroj: Nevada Review Miner newspaper, 19.června 1931, UFO Digest-Terrence Ayn

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: neznámý autor

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode