Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Kvantová levitace

30.10.2011 23:05

 

Disk pomocí kvantové levitace vypadá jako plující UFO

 

Už od dětství jsem snil o tom – asi jako každé dítě – že budu umět létat. Kruci, dokonce bych těmi kouzelníky, co to umí, pohrdal, že se o toto tajemství se mnou nechtějí podělit. A než se tak někdy v budoucnu stane, nemůžu si přestat opakovat, jak úžasný experiment proběhl na „Tel Aviv University“. 

V roce 2011 se konala výroční konference „Asociace of Science - Technology Center“ v Baltimore, kde právě tým z  „Tel Aviv University“ demonstroval jeden ze svých experimentů, na kterém delší čas pracoval. 

Za použití plíšku krystalu safíru širokého asi 500 mikronů, pokrytého oxidem mědi, barrya a yttria keramiky (budu jen předstírat, že chápu, o co jde), a chlazení na teplotu nižší než -185 ° C, pomocí kapalného dusíku, nám vzniká supravodič. To znamená, že je těleso schopno vést elektřinu bez ztráty energie a bez jakéhokoliv odporu prostředí.

To navíc umožňuje, aby plíšek zůstal jakoby uzamčen v levitovací poloze nad magnetickým povrchem a pod jakousi „výškovou hranicí“ ve vzduchu. Profesoři vysvětlili, že magnetické pole proniká do supravodiče, což má za následek, že se těleso-supravodič vznáší ve vzduchu při efektu zvaném „kvantová levitace“.

Nebo je to kouzlo. Rád říkám, že je to kouzlo.

Autor: Radu Tyrsina, Oct 24, 2011

Překlad: Marek Pernica

Zdroj: https://www.mobilemag.com/2011/10/24/quantum-levitation-looks-like-a-flying-ufo-ship/

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode