Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Konference v Los Angeles

29.09.2010 22:30

  Zecharia Sitchin

 

 

 

 

 

 

O  víkendu 12 - 14. února 2010 se v kalifornském Los Angeles uskutečnila i letos akce pod názvem LA Conscious Life Expo. V luxusním hotelu Hilton poblíž mezinárodního letiště bylo opravdu co sledovat. Program byl pestrý od rána až do večera všechny tři dny a dalo by říci, že každý si určitě přišel na své. V přízemí měli návštěvníci možnost zakoupit zboží nejrůznějšího charakteru a vyzkoušet služby, které nenajdete v žádném komerčním nákupním centru. Od zaručené předpovědi vašeho budoucího života,  ažpo speciální počítač, který vám vyfotí auru ( třicetistránkový report a rozbor, který vytisknou na místě, je v ceně ). Po celou dobu jak je také zvykem probíhá filmový festival. Ačkoli to zní poněkud honosně, neliší se příliš od jakéhokoliv jiného festivalu a lze shlédnout snímky mnoha kategorií, včetně dokumentárních a odborných. 

 

Nejdůležitější ze všeho jsou ovšem vždy přednášky a workshopy zúčastněných odborníků, badatelů a vědců z nejrůznějších oborů. Každý si musí sám vybrat konkrétní oblast zájmu a přednášky s tímto spojené, protože leckdy se jednotlivé akce časově překrývají a není možné být na několika místech najednou. Alespoň prozatím. Workshopy probíhají v několika sálech zároveň a není vyjímkou, že se končí v deset večer. Z letos opravdu velkého počtu řečníků se objevilo několik známých jmen jako třeba Richard C. Hoagland, George Noory, či David H.Childress. Osobně jsem měl možnost navštívit celkem tři přednášky. Asi největší atrakcí letošního Expa, alespoň pro mne, byla návštěva legendárního badatele Z.Sitchina. Ostatně kompletně zaplněný a vyprodaný sál to dosvědčoval. Jeho teorie Starověkých astronautů ( ancient astronauts theory ) stále žije a podle mnoha mladých tváří přítomných v publiku lze konstatovat, že si toto téma získává stále více zastánců z řad nové generace, alespoň zde v USA. Zecharia Sitchin je již legendou ve svém oboru a letos oslaví 90. narozeniny, což samo o sobě je úžasné. Přesto, že i v tomto věku stále cestuje a dělá přednášky, těší se dobrému zdraví a dělá si sám ze sebe na podiu srandu. Podle něj je naprosto jisté že, " jeho cesta se blíží ke svému konci zřejmě brzy, ale zánik lidstva v roce 2012 rozhodněnebude ". Toto zaznělo na konci jeho projevu jako jakési poselství národům na této planetě. Můžeme prý "klidně spát s čistou hlavou ". Jeho zhruba dvouhodinová přednáška byla jakousi rekapitulací mnohaleté kariéry. Mimo jiné zmínil začátky svého bádání a jak se vlastně všechno kdysi událo co ho nakonec uvedlo na tuto cestu zkoumání alternativní historie lidstva. Zajímavá byla zmínka o starodávné verzi Bible, kterou měl Zecharia možnost pročítat v původním hebrejském jazyce, který ovládá. Zdůraznil především velice důležitý fakt, kdy Bible jak ji dnes známe zdaleka neodpovídá starým kopiím, jelikož v průběhu staletí byla mnohokrát editována a přizpůsobována momentální společenské a politické situaci dané doby. Druhá polovina projevu byla směrována otázce problematiky 2012 a hlubší analýze tohoto "problému" v souvislosti ke starým Sumerským textům, které byl také schopen jako jeden z mála překládat. Jak bylo zvykem na jeho dřívějších prezentacích, měl po ruce fotografie z různých koutů světa jako "důkaz" pro své teorie, ovšem letos  jak bylo oznámeno již na začátku prezentace, nebyly k dispozici žádné materiály. Prý kvůli technickým problémům, které se vyskytly na předchozích akcích. Nicméně jak sám Zecharia podotknul, je to zřejmě jeho chyba, protože není schopen držet krok s dobou a tudíž jeho staré diapozitivy, které používal posledních 40 let jsou už zkrátka vyšlé z módy a nechtějí spolupracovat s moderní technikou. Nicméně přestože se celá přednáška odehrávala pouze v ústní formě, bylo i tak zajímavé slyšet životní příběh tohoto zkušeného badatele.

 

Dalším přednášejícím byl Giorgio Tsoukalos, který tak nějak navazuje na téma starověkých astronautů. Přezdívá se mu " skutečný Indiana Jones ", protože je to muž činu, který mnoho svého času tráví "v terénu " objevováním nových a shromažďováním starých důkazů, že naši planetu opravdu v minulosti navštívily bytosti z jiných světů. Giorgio se objevil také v loňském veleúspěšném pořadu stanice History channel spolu s dalšími, je vydavatelem časopisu Legendary Times a stručně řečeno je přímým pokračovatelem výzkumů a ideologie Z.Sitchina a pravou rukou E.von Danikena. Jeho přednáška se narozdíl od pana Sitchina zabývala z převážné většiny fakty, důkazy a analýzou několika důležitých míst na Zemi, která jsou pro moderní archeologii velice tvrdým oříškem. Byla doplněna množstvím fotografií a videoklipů. Debatovalo se o místech jako je například Baalbek v Libanonu, údolí Nazca v Peru, či Puma Punku v Bolívii . Vědci mlčí, protože nikdo neví jak tyto  struktury vznikly a kdo je autorem. Jak Giorgio sám zdůraznil, egyptské pyramidy jsou proti těmto nalezištím jako dětská hračka, protože především ruiny Puma Punku jsou natolik stavebně složité a komplexní a není tedy zcela jasné jak primitivní indiáni postavili takové struktury před tisíci lety za pomoci primitivních nástrojů a bez znalosti matematiky a písma. I v dnešní době bychom měli velký problém něco podobného zrealizovat. Celá prezentace se odehrávala v tomto duchu a po zhruba 90 minutách jsem odcházel s kroutící hlavou, protože pokud na tom všem je alespoň část pravdy, museli bychom přepsat celou historii lidstva.

 

Svůj víkendový pobyt jsem završil přednáškou Steva Bassetta. Tento člověk je jeden z nejdůležitějších protagonistů světové exopolitky a stál při jejím samotném vzniku. Objevuje se na většině důležitých akcí v mnoha zemích a má poměrně "dlouhé ruce" v souvislosti s americkou vládou. Jeho kontakty na politiky ve Washingtonu jsou velice důležité pro další budoucnost exopolitiky. Jeho prezentace v Los Angeles byla zaměřena především na současnou politiku a její vliv na utajování fakt o přítomnosti mimozemských bytostí na Zemi. Přišla samozřejmě i řeč na to jak blízko je americká vláda k odtajnění archívů o UFO. Pan Bassett zastává názor, že jsme tomu velice blízko a že ze strany politiků a senátorů se v poslední době dostává nečekané podpory. Jak řekl " něco důležitého se děje " a " je to poprvé za snad posledních 60 let, kdy máme pozitivní signál z politiky co se UFO týče". Zdůraznil ovšem také, že jsou stále určité tlaky vše držet v tajnosti a to bohužel ze strany klíčových hráčů americké vlády. Jako příklad uvedl pokus S.Greera a jeho 2001 Disclosure project, který byl skoro úspěšný a měl obrovskou podporu médií. Bohužel se tento projekt nepodařilo dotahnout do konce, protože nedostal požehnání z nejvyšších míst a vše se nakonec rozplynulo do ztracena. Zmínil též takzvanou Rockefelerovu iniciativu, jejímž cílem bylo také donutit americkou vládu přiznat pravdu veřejnosti a odtajnit co všechno se ví a zkrývá v archívech. Výsledek byl ovšem stejný jako v případě pana Greera. Zasáhla vyšší moc. 

 

Na přednášce padlo mnoho jmen jako Hillary Clinton, George Bush a další. Ani B.Obama nezůstal ušetřen kritiky, především proto, že on sám se zmínil, že chce přijít celé věci o mimozemšťanech na kloub, jenže byl zřejmě později zastrašen, tak jako všichni ostatní a dnes "úspěšně" pokračuje ve stopách předchozího prezidenta.  Každopádně v globálu přednáška vyzněla poměrně dost pozitivně a v následujících měsících, či letech se prý máme na co těšit. Čekají nás jako lidstvo údajně velké změny. To ovšem ukáže až čas jestli k dobrému či špatnému. Prozatím nezbývá nic jiného než bádat dál a těšit se co přinese další Conscious Life Expo v příštím roce.

 

 

Zdroj: LA Conscious Expo

 

Autor a foto: Michael M.Faitl

 

 

 

 

    David H.Childress ( vlevo )

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode