Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Konference "Kontakt v poušti" 2013, Joshua Tree

20.08.2013 21:24

 

 

9.-11. srpna 2013 se uskutečnila velice zajímavá konference s názvem “Contact in the desert”, kterou lze považovat za jednu z největších akcí svého druhu v USA. Organizátoři vybrali stylově místo v poušti nedaleko Los Angeles, takže pro mnohé bylo jednoduché se zúčastnit. Město Joshua Tree je pro konání takového setkání naprosto ideální a místní Retreat Center nabídlo vše, co bylo potřeba. Koneckonců, toto centrum je v provozu již 83 let a u jeho zrodu stál světoznámý architekt Lloyd Wright. Narozdíl od mnohdy přelidněných hotelů, nebo kasín, kde se běžně konference konají, se tentokrát návštěvník ocitl v klidném a relaxačním prostředí kalifornské pouště. A i přesto, že léto vrcholí a teplota v poušti často přesahuje 37 stupňů ve stínu, tento víkend se vydařil a pobyt venku byl příjemným zpestřením po mnoha hodinách strávených v klimatizovaných sálech. Předevších pak večerní hodiny nabídly příjemné posezení pod noční oblohou. Není náhodou, že do oblasti Národního parku Joshua Tree míří každý rok mnoho amatérů a profesionálů astronomů, protože absence umělého osvětlení a nečistot v ovzduší vytváří ty nejlepší podmínky pro pozorování noční oblohy. Letos byla navíc návštěva obohacena o zrovna se odehrávající meteority Perseidy. To vše dodalo uplynulému víkendu určitou mystickou atmosféru.

 

  Přednášky se odehrávaly v několika budovách zároveň a bylo velice těžké vybrat z mnoha zvučných jmen, která byla na seznamu. V krátkosti se tedy zmíním o těch prezentacích, které jsem měl možnost navštívit. Páteční ráno byla na seznamu 

 

Barbara Harris 

 

která je odbornice na místní historii. Hovořila o lokalitě, která se nachází jen několik mil severně od Joshua Tree a kterou považují američtí indiáni za posvátnou mnoho stovek let. Giant Rock je obrovský kus bílé žuly, který sedí v poušti a nikdo příliš neví odkud se tento kámen vzal. V okolní krajině je tak nějak atypický. Toto místo má bohatou historii, ať už z doby indiánů, nebo i relativně nedávné. Před druhou světovou válkou se stalo domovem podivína jménem Frank Critzer, který byl kromě jiného považován za nacistického špiona, což se nikdy nepotvrdilo. Frank si vytvořil v podzemních prostorách kolem skály svůj domov, který se mu stal také vlastním hrobem. Když byl v roce 1942 navštíven vyšetřovateli, Frank se vyhodil do povětří a zranil tři policisty. Byl to zvláštní člověk podivín, který vybudoval malé letiště nedaleko od skály. Přestože byl nařčen z podivných aktivit, nikdy se mu nic neprokázalo. Měl v okolí přátele a každý ho znal jako bezproblémového poustevníka žijícího v poušti. Po skončení války se na scéně objevil George Van Tassel, který se nastěhoval na pozemek v roce 1947. Podle jeho slov je místo mystické a pomocí meditací se mu později podařilo navázat kontakt s mimozemšťany. Tyto meditace nakonec vedly k obdržení plánů na stavbu speciálního projektu, který dnes stále existuje a jmenuje se Integratron. Tato unikátní stavba měla využívat energie na kterých pracoval N.Tesla, ale bohužel dva týdny před otevřením provozu, Van Tassel zemřel a vzal si tajemství do hrobu. Všechny důležité součásti zařízení zmizely neznámo kam a dnes struktura slouží jako meditační sál. Její jedinačná geometrie a lokalita umožňuje provádět uzdravovací procesy pomocí zvukových frekvencí. Barbara Harris pracuje jako místní historik a ukázala všem, že zdánlivě pustá nehostinná poušť má své příběhy a tajemství pro toho, kdo hledá.

 

 

Michael Salla

 

Každý jistě zná hlavního představitele světového exopolitického hnutí, přestože se o tento titul dělí s Alfredem Webrem. Ten byl kupodivu na konferenci také přítomen, ale jak jsem vypozoroval, z nějakého důvodu mu nikdo nevěnoval příliš pozornosti. Salla v krátkosti představil exopolitiku a pak se většinu času věnoval několika případům takzvaných kontaktérů. Uvedl, že například jedním z důležitých míst, kde k těmto mimozemským kontaktům dochází je hora Mt.Shasta v severní Kalifornii na hranici s Oregonem. Shodou okolností tam byl přítomen předchozí víkend na jedné ze seancí a tak byl schopen živě popsat čerstvé zážitky. Podle jeho slov obdržel osobní zprávu ve které stojí doslova, cituji:

 

“ Máme zprávu pro Michaela Sallu. Snažíme se, aby se o naší přítomnosti dozvědělo více lidí. Proto je důležité, aby chápal naše snahy o pozitivní kontakt a náš zájem o propagaci sdílení s vaší lidskou společností. Budeme Michaela v tomto podporovat “.

 

Pan Salla také představil svou novou knihu Galactic Diplomacy a zdůraznil důležitou roli kontaktérů v dnešním procesu odhalování mimozemské přítomnosti.

 

Michael Tellinger 

 

Podle mého názoru jednoznačně nejzajímavější osoba letošní konference. Michael působí v Jihoafrické republice a posledních několik let se snaží světu přiblížit prehistorické ruiny tohoto koutu světa. Adamův kalendář to vše začal, ale rozsah původního osídlení sahá daleko za hranice jednoho státu. Přestože se Michael neobjevuje v populárním seriálu Ancient Aliens, je na stopě jedněm z nejznámějších vetřelců dávnověku, Anunnaki. Jeho výzkumný tým na základě mnoha dat, měření a pobytu v terénu došel k závěru, že odhadovaných 10 milionů kamenných struktur doposud nalezených, náleží jedné z největších těžebních operací v historii této planety. Právě zde v jižní Africe se nacházela hlavní lokalita na zpracování zlata, které bylo pro Anunnaki tak důležité. Právě zde také došlo zřejmě ke genetické manipulaci primitivního hominida, tak jak popisuje ve svých knihách spisovatel Z.Sitchin. Michael Tellinger nepochybuje, že nalezl skutečné fyzické místo, kde působila tato rasa, která má na svědomí naší existenci. Dokonce megalitické ruiny Great Zimbabwe jsou místem, kde trávil svůj čas “bůh” Enki. V mnoha z těchto prehistorických ruin, které jsou údajně staré až 300 000 let, nalézáme zakódovanou posvátnou geometrii, speciální zvukové frekvence a pozůstatky pokročilých technologií. Naleziště nazvané Adamův kalendář je dokonce přesně popsáno v sumerských textech jak je přeložil Sitchin, aniž by cokoliv věděl o existenci tohoto místa. Máme tedy konečně v ruce skutečný důkaz o existenci mimozemské rasy Anunnaki? Podle dosavadních výzkumů se zdá, že ano.

Michael měl vyhrazen dostatek času pro svou přednášku, ale i tak se musela rozdělit na dvě části, protože obsah množství sdílených informací by s přehledem zaplnil celý den, protože to není jediná věc, které se tento hyperaktivní člověk věnuje. V současné době Michael představil projekt Ubuntu, což je určitým způsobem vize nového světa, který bude fungovat bez existence bank a peněz na principu sdílení. Celý koncept je s překvapením poměrně dobře propracován a je možné ho prostudovat na stránkách https://www.ubuntuparty.org.za. Přestože se jedná o nadějnou myšlenku jak osvobodit tento svět od mnoha problémů, osobně mám pocit, že Michael trochu předběhl svou dobu. Stádium v jakém se dnešní lidstvo nachází neumožňuje existenci takového řešení ve větším měřítku. Lidský faktor zatím selhává. Každopádně je třeba takové věci podpořit a Ubuntu je naděje, která umírá poslední v tomto šíleném světě. Mimochodem, napadlo by někoho z vás, že Michael mluví docela slušně česky? Narodil se totiž v Karlových Varech a když na mě spustil první větu plynulou češtinou, stál jsem v němém úžasu. Potom vyčerpal svou slovní zásobu...

 

George Filer

 

Tento přednášející je údajně osoba se zkušenostmi z armády. Nevím, ale ne vždy se vše podaří a musím přiznat, že jsem asi po 15 minutách z poloprázdného sálu odešel. Pan Filer mne pomocí rozmazaných fotografií o kterých tvrdil, že na nich jsou vidět mimozemské bytosti, nepřesvědčil o ničem. Podle něj není pochyb, že na Marsu existuje plně vyvinutý inteligentní život, včetně dinosaurů !! Pokud ano, chci vidět víc, než to co předvedl. Ještě chci nějaký čas zůstat mentálně přítomen :)

 

 

Panelová diskuze

 

V pátečních odpoledních hodinách odstartoval David Wilcock panelovou diskuzi, které se zúčastnil Michael Cremo, Michael Tellinger, Richard Dolan a Jim Marrs, s dvěma r, jak rád upozorňuje. Tato konverzace byla vedena především směrem k historickým poznatkům a rekapitulaci zajímavých důkazů o prehistorických kontaktech mezi člověkem a bytostmi odjinud. Hlavním poselstvím této diskuze byl závěr, že se konečně v posledních letech daří sjednotit výsledky bádání mnoha různých badatelů v různých oborech a díky tomu se začíná odkrývat celkový obrázek naší existence. Už více není doba, kdy ufolog ignoroval alternativního archeologa, nebo kdy konspirátor nechtěl slyšet nic o astronomii. Jednotlivé obory se začínají stále více prolínat a badatelé se snaží více spolupracovat a vyměňovat si informace, než kdykoliv předtím. Tentokráte výborný panel a dvě hodiny utekly jak voda. 

 

 

Travis Walton

Nejslavnější unesený člověk do UFO po Enochovi. Asi nemusím příliš představovat tohoto člověka. Jeho případ je známý po celém světě, vyšel jako kniha a byl zfilmován ve snímku “ Oheň v oblacích “. Travis předvedl standartní prezentaci s několika novými detaily, ale jinak nic zásadního. Natočili jsme krátký rozhovor číslo dvě, kde se o těchto nových věcech zmiňuje. Jelikož tento případ sleduji a považuji ho za jeden z nejlepších v historii, vždy se snažím zjistit něco nového, když se s Travisem někde potkáme. Už mě asi nenávidí :) protože mu nedám pokoj. Před časem jsem také oznámil, že by se mohla přeložit a publikovat jeho kniha v Česku, ovšem nezájem ze strany vydavatelů to doposud neumožnil. Dobrá zpráva je, že k tomu možná přeci jen dojde, jelikož Travis má nového vydavatele v Německu, který je prý schopen vydat i českou verzi. Takže zůstávám v tomto směru pozitivní a budu informovat jak se věci mají.   

 

 

V pozdějších nočních hodinách následovala meditační seance, kterou měl na starost James Gilliland v letním kině, které je součástí tohoto krásného areálu. James je znám, že pomocí meditací dokáže přivolat mimozemské lodě ( stejně jako Steven Greer ). Jak to nakonec dopadlo nevím, jelikož jsem šel spát. Bolela mě z toho přísunu informací hlava a protože tam všichni druhý den ráno zase byli, zřejmě k žádnému hromadnému únosu večer nedošlo.

 

Graham Hancock

 

je hvězda největší velikosti a i přestože jeho přednáška probíhala za pomoci Skype po internetu, bylo to jako by byl přítomen osobně. Jeho charisma se nekompromisně šířilo i z obrazovky. Graham v poslední době přednáší především o halucinogenních drogách, šamanismu a vztahu těchto kontroverzních témat vůči politickému zřízení na Zemi. Tento víkend však předvedl již zaběhnutou klasiku ve stylu své knihy “ Otisky božích prstů “, což velice potěšilou mou ženu, jelikož tuto knihu zrovna čte. Graham vzal publikum na dech beroucí tour prehistorickými památkami, od pyramid až po podmořské ruiny Yonaguni u pobřeží Japonska. Opět tak dokázal, jak již mnohokrát, že jeho novinářské zkušenosti a praxe se neminuly účinkem. Náš svět starý, velmi starý a člověk zapoměl svou vlastní identitu, protože poslední doba ledová spláchla poslední zbytky kdysi vyspělé a pokročilé civilizace. Jak sám říká “ v dnešní době znovuobjevujeme věci, které už tu minimálně jednou byly a vůbec k tomu nepotřebujeme mimozemšťany. Podceňujeme tak trochu naše vlastní schopnosti “.

 

 

Yvonne Smith

 

je certifikovaná hypnoterapeutka, která provádí mnohaletý výzkum únosů do UFO. Jakási obdoba Projektu Alfa české exopolitiky ovšem s pětadvacetiletou existencí. Yvonne prezentovala několik nejzajímavějších případů ze své praxe, včetně zvukových záznamů osob pod hypnózou. To bylo speciálně strašidelný, protože podle mého si ti lidé nemohli takový věci jen tak cucat z prstu. Z jejich slov a hlasu mi běhal mráz po zádech. Došla také řada na jeden z největších případů únosu, kdy bylo v jeden čas uneseno několik lidí najednou na ostrově Coronaro poblíž San Diega. Tento případ má být také hlavním tématem její nové knihy. Yvonne pohovořila krátce o novodobém fenoménu takzvaných hybridů a dětí s černýma očima, přestože informace jsou prozatím velice spekulativní, jelikož jich mnoho není k dispozici. Yvonne řídí mimo jiné organizaci CERO, která pořádá přednášky v okolí Los Angeles a také pomáhá postiženým osobám se vyrovnat s faktem únosu do UFO. 

 

 

Giorgio Tsoukalos

 

Producent legendárního televizního seriálu Ancient Aliens nás provedl světem pradávných astronautů ve stylu Ericha von Dänikena a přeplněný sál ani nedutal. Přestože neustále probíhají snahy o zdiskreditování této teorie a skeptici dělají, co můžou, stále více široké veřejnosti si začíná postupně uvědomovat, že s naší historií není něco v pořádku. Kontroverzní a nedostatečná vysvětlení mnoha artefaktů klasickými archeology dává dostatek prostoru k rozvinutí teorie astronautů. Fakt je, jak zdůraznil Giorgio, že důkazů už je tolik, že se nedají zkrátka ignorovat. Poslední a rozhodující důkaz přijde z oboru genetiky, protože v naší DNA je údajně ukryta odpověď o naší mimozemské minulosti. Naprosto souhlasím. Bohužel všechny moje snahy s ním udělat rozhovor zatím selhávají. Giorgio je velice stydlivý a vždy rychle zmizí v davu, nebo v zákulisí. Berte s rezervou...:) 

 

 

Večerní program zpestřilo promítání filmu Sirius na které jsem netrpělivě čekal. A bylo to přesně, co jsem očekával. Dokument je shrnutím zajímavých výpovědí mnoha svědků ať už z armády, nebo civilistů. Nic přelomového a ani nového se divák nedozví, ale každopádně bych tento dokument nijak nediskreditoval. Je zajímavé ho vidět a ve srovnání s mnoha jinými bych ho zařadil do té lepší poloviny. Především pak část o malé mumii nazývané Ata byla rozhodně zajímavá.  

 

 

William Henry

 

Další protagonista vetřelců dávnověku věnoval svou přednášku Arše úmluvy. A přednáška to byla zajímavá, protože do dnešního dne nevím, co si mám myslet. Pan Henry si totiž několikrát během prezentace sám odporoval kompletně ignorujíc obrovské množství materiálů, dostupných informací a výsledků mnohaletého výzkumu ostatních badatelů. Archa úmluvy je téma, které se snad už nedá nijak zpochybnit a přeci, Henry přišel s novým pohledem na věc. Jeho New Age zaměření bylo vidět na první pohled a v tomto duchu se odehrávala celá přednáška. Pokud to tedy nevíte, tak Archa úmluvy je v nás samotných, je to nástroj k pozvednutí ducha a spirituálnímu vzestupu. William rozhazoval citáty z Bible a jiných starých textů, které podle něj neomylně popusují “pravý” význam Archy. Ovšem pět minut poté její pomocí bourá zdi města Jericho, jakoby to byla mocná zbraň. Tak nevím. Má žena je velmi vzdělaná co se týká Bible, mnoho z tvrzení, která byla řečena, pan Henry předělal k obrazu svému, a nemám důvod nevěřit své ženě :)  Tento New Age guru byl pro mne tedy tak trochu zklamáním.

 

 

Michael Cremo

 

je specialistou na indické védy a jeho příspěvek na konferenci se týkal jednoho tématu: Vimány. Detailní a nezpochybnitelný rozbor těchto létajících strojů musel snad přesvědčit i toho největšího skeptika. Ano, v Indii se létalo, ano, tyto stroje byly vybaveny nebezpečnými zbraněmi, ano, tyto zbraně byly použity v bitvách mezi “nebeskými bohy”. 

 

Mezi nedělními přednášejícími byli také Jim Marrs, Paola Harris, Carol Rosin, nebo Laura Eisenhower, ale to by se člověk musel rozčtvrtit, aby viděl všechno. Věřím, že například Laura musela mít zajímavé povídání, protože její příjmení není shoda náhod. President Eisenhower, který se setkal s mimozemšťany patří do rodiny. Ale to si necháme možná na příště. Mezi další jména, které bylo možné vidět patří David Wilcock, Douglas Taylor, Ruben Uriarte, Jason Martell, David Sereda, Richard Dolan, Susan Taylor a její kruhy v obilí, Roger Leir a mimozemské implantáty, Marschall Klarfeld a Alfred Webre. Pěkně s nadhledem vše pozoroval George Noory z rádiového vysílání Coast to Coast, který také řídil sobotní recepci. Víkend to byl vskutku neobvykle náročný a jsem vděčný všem bohům, protože se nestává každý den, kdy můžete vidět tolik slavných jmen světové ufologie na jednom místě. Doufám, že se organizátorům podaří nastartovat tradici a že nezůstanou příští rok pozadu, co se týká kvality konference po všech směrech, Nasadili totiž hodně vysokou laťku. Závěr celého programu patřil člověku, na kterého byli všichni asi zvědaví nejvíc. Dojde konečně k dlouho očekávanému odhalení mimozemské přítomnosti ? Tedy takovým způsobem, který už by se nedal nijak zpochybnit? Poslední host o těchto věcech mluví rád a stále. Možná až příliš.

 

Steven Greer

 

Hlavní protagonista Disclosure Project na sebe nenechal dlouho čekat a publikum ho přivítalo s bouřlivým potleskem. Pan Greer věnoval první část své přednášky obecným záležitostem typu historie projektu Odhalení a jak také s pokorou odmítl nabídku mocipánů tohoto světa přijmout 2 miliardy dolarů, přestat dělat svou práci a dát se na jejich stranu. Inu, zdá se, že Steven Greer se dal na dráhu zachránce lidstva, protože již celou řádku let slibuje zveřejnění volných energií, což se doposud nestalo. A tak, aby toho nebylo málo, opět slíbil natěšenému publiku, že odhalení volných energií a exotických technologií už je nadosah, tak jak bylo před mnoha lety. Jen je teď prý potřeba vybrat určitou sumu peněz, aby se mohla ve státě Virginia postavit nezávislá výzkumná laboratoř, která bude otevřena všem badatelům, takže už nebudou na svých projektech muset pracovat tajně ve svých garážích, nebo sklepích. Pan Greer opravdu umí vždy překvapit. Další částí prezentace bylo představení organizace CSETI. Kontakt s mimozemšťany již probíhá pomocí speciálních meditačních protokolů a různé skupiny lidí na celém světě tyto seance provozují prý s velkým úspěchem. Nevím, ale žádnou zkušenost s tímto nemám, takže zde je hodně prostoru vyzkoušet něco nového, tedy pokud dám dohromady slušnou částku peněz, abych se mohl zúčastnit. Následovala ukázka mnoha nejasných a rozmazaných fotografií z těchto setkání s tvrzením, že se na nich nacházejí mimozemšťané. Bohužel i jakožto fotograf s trénovaným okem jsem je na žádné z fotografií neviděl. Některé z těchto bytostí mají prý dokonce svá jména. Zřejmě předaná také pomocí meditace. Jsem na pana Greera příliš kritický? Ano, a vůbec mi to nevadí. První zhruba polovina přednášky totiž na mě působila silným dojmem sektářství, kde vůdce velmi promyšleným způsobem manipuluje s publikem za občasného spontánního potlesku. Velmi smíšené pocity. Ale abych nebyl na něj úplně zlý, byly tam také pozitivní momenty. Přestože předváděné fotografie nenadchly, úplně jiná situace byla při přehrávání několika videozáznamů. Zde byly jasně vidět podivné létající objekty na obloze zaznamenané pomocí kamery s nočním viděním a tyto objekty se opravdu nechovaly přirozeně. Konvenční vysvětlení jsem nenašel. Asi nejzajímavější částí jeho přednášky bylo určitě povídání o malé humanoidní bytosti nazývané Ata. Bylo ukázáno množství detailních fotografií, jinak nikde nezveřejněných a další informace o této bytosti. Celý případ vzbudil v poslední době dost velký rozruch a nutno přiznat, že je opravdovou skutečnou záhadou. Ani Greer pochopitelně netvrdil, že se jedná o mimozemšťana, přestože prvotní názory různých badatelů tomu nasvědčovaly. Ovšem pozdější analýzy, které byly provedeny v několika nezávislých laboratořích prokázaly, že se jedná o člověka, tedy alespoň z větší části. Existuje však mnoho otázek, které je třeba stále zodpovědět a určitá mimozemská souvislost s tímto humanoidem není ještě zcela vyloučena. Varianta, že se jedná o lidský plod již také padla, protože anatomické údaje jasně ukazují, že jedinec se dožil několika let. Původně se též publikovalo, že se jedná o muže, ale Greer tuto informaci opravil, protože prý podle nových dat se momentálně neví o jaké pohlaví se jedná. Vědci se přiklánějí prozatím k teorii, že se jedná o nějaký druh mutace s extrémně urychleným stadiem stárnutí. Genetické analýzy však neprokázaly jaká mutace to je. Výsledky se totiž neshodují s žádným známým typem nemoci, poruchy atd. Testy na klasické trpasličí mutace byly také negativní. V tomto směru tedy opravdu záhada a je nutno uznat, že pan Greer minimálně v tomto případě udělal velký kus práce. Když už nic jiného, rozhodně studium tohoto humanoida může posunout o krok dále lékařský výzkum. Celkové pocity z jeho přednášky jsou tedy velmi smíšené, ale ne překvapující, protože to je přesně to, co jsem očekával. Steven Greer je kontroverzní postava a asi tak ještě nějaký čas bude :) 

 

Na závěr konference se ve večerních hodinách uskutečnila hromadná meditace pod vedením právě Dr.Greera, na kterou bylo publikum srdečně pozváno. Ovšem později byli návštěvníci poněkud rozčarováni, když zjistili, že musí zaplatit extra peníze, přestože nikde předtím nic takového nebylo oznámeno. Tak jsem se jen pousmál a šel s klidným svědomím a hlavou plnou skvělých zážitků z výborné konference, spát.

 

Autor a foto: Michael M.Faitl

Zdroj: konference Contact in the desert 2013, Joshua Tree, Kalifornie 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode