Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Jsou mimozemšťané mezi námi?

11.08.2014 21:32

Prochází se mimozemšťané mezi námi? Samozřejmě, tvrdí bývalý profesor na univerzitě Temple David Jacobs

 

Podle Davida M. Jacobse mimozemšťané unáší lidi po celou věčnost a sexuálně je obtěžují, aby z nich vytvořili lidsko-mimozemské hybridy, kteří mohou nepozorovaně chodit mezi námi a brzy ovládnout Zemi.

Ví, že to zní šíleně. Ale už před mnoha lety ho přestalo zajímat, co si o něm lidé myslí. Jako ředitel Mezinárodního centra pro výzkumy únosů zasvětil Jacobs (71) svůj život vyšetřování mimozemských únosů.

 

„To, co dělám, bude buď zajímavá, ale nepodstatná poznámka k této populární kultuře nebo ta nejdůležitější věc, která se kdy lidstvu stala. Myslím si, že to bude ta druhá možnost,“ říká Jacobs, který nyní pracuje na své páté knize, provizorně nazvané Noví lidé.

 

Zatímco většina lidí může psát o lidech, kteří v UFO věří, jako o pošetilcích, podivínech zajímajících se o teorii spiknutí, Jacobs není typický věřící.
 

Byl profesorem na univerzitě Temple, kde po 36 let vyučoval americkou historii až do roku 2011, kdy odešel do důchodu. Je ženatý a má dvě děti, které žijí ve Wyndmooru - malebném, 134 let starém, viktoriánském městečku za hranicí Philadelphie. Svoje argumenty zakládá na logicky odůvodněných, srozumitelných vysvětleních a používá vědecký přístup ke svému výzkumu. Jacobs vyzpovídal asi 150 lidí, kteří řekli, že byli uneseni mimozemšťany. Během společných odpočinkových sezení používal hypnózu, aby jim pomohl vzpomenout si na detaily jejich vesmírného únosu. Dle průzkumu veřejného mínění uvádí, že mimozemšťané unesli více než milion Američanů.
 

Ochotně uznává, že důkazy o mimozemském životě a „zlodějích těl“ jsou chabé, znejasněné množstvím rozostřených fotografií a diskuzí (falešnými či nesprávně interpretovanými „vzpomínkami“).


Pořád ale trvá na tom, že důkazy existují:

*Oběti únosů nezávisle na sobě vypověděli shodné zážitky a vzpomněli si na stejné detaily, jako například na antropomorfní či hmyzí vzhled mimozemšťanů a jejich poslání množit se.

 

Mnoho unesených Jacobsovi řeklo, že mimozemšťané hluboce zírali do jejich očí, občas jim sahali na čelo, čímž snímali jejich tělo, aby mohli odebrat lidské spermie a vajíčka. Ženy často tvrdily, že je mimozemšťané oplodnili, z dělohy vyjmuli lidsko-mimozemské zárodky a později je nutili, aby se o tato hybridní mimina staraly.


*Lidé jsou fyzicky nepřítomní po dobu, kterou uvádí jako dobu únosu, říká Jacobs.

Některé rodiny dokonce oznámili zmizení milované osoby nebo je považovali za zmizelé, dodává.
 

*Lidé jsou někdy uneseni hromadně; neznámí lidé, kteří se na Zemi nikdy nepotkali, si vzpomenou jeden na druhého na základě vesmírných zážitků.

*Lidé se navrátí s nezvyklými znaky, zraněními či jizvami - včetně jizev ve tkáni, které se vytvoří přes noc. „Biologická nereálnost, kterou jsem viděl na vlastní oči,“ říká Jacobs.

 

Jeho nevyhovující pravda

V univerzitě a jejím okolí se Jacobs po mnoho let vyhýbal vyjadřování se o mimozemských únosech.


„Věděl jsem, že to bylo pro univerzitu nepříjemné,“ říká a vzpomíná na jednoho sponzora, který hrozil, že ukončí svůj sponzoring univerzity, pokud Jacobs nepřestane učit své hodiny UFO, jediné svého druhu v zemi.
 

Ale nepřestal. I tak platil daň za svoji víru: i když se v roce 1981 stal doživotním profesorem na univerzitě, jeho povýšení bylo předtím dvakrát zamítnuto a nikdy se nestal profesorem na plný úvazek.

 

„Za moje názory jsem nikdy nebyl odměňován,“ dodává Jacobs. „Ale jen málokdy se nacházíte uprostřed fenoménu, který vám dovolí přispět k něčemu, co bude mít v lidské historii nepřekonatelný význam.“

 


Jacobs je součástí malé, ale překvapivé řady známých osobností, kteří věří v mimozemský život. Patří sem například někdejší prezidenti USA Jimmy Carter a Ronald Reagan, bývalí astronauti Edgar Mitchell a Gordon Cooper, teoretický fyzik Stephen Hawking a celebrity Mick Jagger, Dan Aykroyd, Muhammad Ali a William Shatner.

Z pohledu skeptiků

Kritiky tato velká jména neovlivňují.

I chytří lidé mohou věřit divným věcem, říká Michael Shermer, zakladatel a editor magazínu Skeptic a sloupkař pro Scientific American.

 

Shermer vyzpovídal Jacobse ve své týdenní NPR show, krátce poté, co vyšla Jacobsova první kniha Hrozba. Shermer uvedl, že Jacobs „mluvil jako vysokoškolský profesor“, ale jeho víra pramení z „kruhových nesrozumitelných argumentů“, že rafinovaní mimozemšťané ukonejšili skeptiky do stádia nedůvěry a samolibosti.

 

William Hartmann, vysoce postavený vědec v Institutu Planetární vědy v Arizoně, popsal Jacobsovy metody jako znepokojivé: „Webová stránka Dr. Jacobse přináší zprávy o únosech mimozemšťanů získaných za pomoci hypnózy, ale dle mého většina vědecké komunity přikládá pouze malý význam informacím pocházejícím z hypnózy,“ říká Hartmann.


Hartmann uvedl, že on a ostatní vědci zkoumali „fotodokumentaci“ mimozemšťanů, když byli členy Letectva Spojených států amerických na konci šedesátých let.

 

„Šel jsem do toho v naději, že objevíme skutečný důkaz tohoto mimořádného fenoménu, ale vyšlo najevo, že nemáme žádný usvědčující materiál, který bychom mohli předložit Kongresu nebo Letectvu Spojených států amerických nebo veřejnosti, a že samotná sociologie fenoménu UFO byla mnohem zajímavější než jakýkoliv skutečný fyzický důkaz jako údajné fotografie“, dodává.

 

Institut Hledání mimozemské civilizace (SETI) je soukromou, neziskovou organizací se sídlem v Kalifornii, která pátrá po znacích mimozemského života. Její mluvčí odmítl komentovat Jacobsův výzkum nebo možnost výskytu mimozemšťanů na Zemi. Řekl, že SETI hledá znaky mimozemského života v dalekém vesmíru, ne tady.



Žádné „Wow!“

Jacobs osobně říká, že nikdy UFO neviděl, ani nebyl mimozemšťany unesen. „Také jsem nikdy nebyl v Japonsku, ale to neznamená, že Japonsko neexistuje,“ říká.

 

Proti skeptikům zůstává odolný. V UFO věří od doby, kdy v roce 1970 započal výzkum mimozemského života.

Jako vysokoškolský student četl o mimozemšťanech a UFO a byl ohromený při myšlence, že to může být skutečné.

Na univerzitě Wisconsin-Madison změnil téma své původní disertační práce ‚Portrét ženy ve filmech před rokem 1915‘ na ‚Spory o UFO v Americe‘.

 

Na únosy mimozemšťany se začal zaměřovat v osmdesátých letech a přísahal, že bude pokračovat ve výzkumu, i když ho to každým dnem víc a víc děsilo.


„Myslel jsem si, že je to ta nejúžasnější, uchvacující a ‚wow‘ věc,“ říká Jacobs. „Ale čím víc jsem se o tom dozvěděl, tím víc mě to děsilo a nechtěl jsem s tím mít nic společného.“


To proto, že se obával, že mimozemšťané se soustředí na planetární dominanci, zatímco lidé zůstávají  ve stádiu ignorance a popírání.

 

„Jedná se o utajovaný fenomén,“ říká Jacobs. „Jednu věc mohu říci s jistotou: Nechtějí, abychom věděli, co dělají - protože to, co dělají, přináší prospěch jim a ne nám.“

 

Zdroj a foto: sott.net

Překlad: Adéla Štěpánková

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode