Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Jeskyně Longyou

03.11.2013 21:50

 

Jeskyně Longyou byly objeveny pouze na konci 20.století. Prozatím jich bylo objeveno minimálně 24. Všechny jsou umělého původu. Přestože exkavace obsáhly skoro milion metrů čtverečních kamene, historické záznamy neobsahují žádnou zmínku o této činnosti. Původ jeskyní je kompletní záhada. V současné době neexistuje vysvětlení jejich existence. Reprezentují jednu z největších podzemních exkavací pradávných časů. Číňané je považují za devátý div prehistorického světa.

 

 

V červnu 1992 se rozhodl vesničan jménem Wu Anai odčerpat vodu z jedné z lokálně známých jeskyní a odkryl tak první z mnoha umělých prostor v regionu. Po 17 dnech odčerpávání byla zpřístupněna jeskyně včetně několika vytesaných stél, což potvrdilo myšlenku, že to nejsou jen přírodní zásobníky vody, ale že jsou vyrobené člověkem. Rozsah jeskyně je 2 km čtvereční a nejvyšší místo má 30 metrů. Čtyři stély jeskyně 1 jsou symetricky rozmístěny.

Po tomto objevu pokračoval vesničan v odčerpávání dalších čtyř jeskyní jen aby zjistil, že všechny nesou stejné známky opracování na stěnách a stropech. První odhady práce, která musela být vynaložena na vytvoření těchto prostor, jsou neuvěřitelné. Čtyři jeskyně mají rozlohu přibližně 1200 čtverečních metrů každá a odhadem bylo vytěženo 36 000 metrů čtverečních kamene. Jelikož bylo doposud nalezeno minimálně 24 těchto jeskyní v regionu Shiyanbei, průměrný součet exkavace by byl 900 000 metrů čtverečních vytěženého kamene.

Stopy po nástrojích na stěnách a stropech jsou zachovány takovým způsobem a v pravidelném vzoru, že někteří lidé to považují za symbolické. Je to podobné keramice nalézající se v blízkém muzeu, která se datuje do let 500 - 800 PNL. V jeskyni číslo 1, která je otevřena veřejnosti, je možno vidět kamenné reliéfy ve stylu prehistorické jednoduchosti jako je kůň, ryba a pták ( což může představovat půdu, vodu a vzduch ). Pták je podobný vyobrazením z naleziště Hemudu.

Jako v mnoha vesnicích v jižní Číně, stejně i v Shiyanbei je nespočet “rybníků”, ale ty jsou většinou čtvercové, velmi hluboké a jsou známy generacím vesničanů jakožto “ bezedné rybníky “. Jsou plny ryb, které je jednoduché chytit. Když byla odpumpována první jeskyně, nenašla se ani jedna ryba. Tento objev přilákal pozornost mnoha odborníků z Číny, Japonska, Polska, Singapůru a USA. Jednou z hlavních otázek je, jak byly tyto jeskyně schopné si udržet svou integritu po dobu více jak 2000 let. 

 

 

Zdroj a foto: ancient-wisdom.co.uk

Překlad: Michael M.Faitl

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode