Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Je na Měsíci kolonie mimozemšťanů?

11.02.2014 23:39

Obrázek od Google odhalil trojúhelníkovou záhadu Měsíce – mohla by to být kolonie mimozemšťanů?

Celý obrázek je kompozice snímků aplikace Google Earth, přesněji Google Moon. Na obrázku vlevo vidíme oblast na odvrácené straně Měsíce s názvem Mare Moscovience; na obrázku uprostřed pak vidíme trojúhelníkovitý objekt nacházející se v levé spodní části oblasti Mare Moscovience; na obrázku vpravo pak vidíme detail tohoto objektu, který se nám jeví jako sedm světel tvořící přesnou a dokonalou formaci.

 
 
 

Používají mimozemšťané Měsíc jako tajnou základnu k tomu, aby mohli nenápadně pozorovat dění na Zemi?

 

Někdo by mohl skončit právě u takového závěru poté, co si prohlédne obrázek výše od autora kanálu na Youtube s přezdívkou „wowferreeel“. Ten s pomocí Google Moon imaginery prozkoumával odvrácenou stranu našeho nebeského souseda a ohlásil a později na svůj kanál podal krátkou zprávu o tom, co při tomto průzkumu objevil. Jedná se o obrovský objekt ve tvaru V či tvaru trojúhelníku, který sestává ze dvou řad čítající celkem 7 světel. 

 

Na první pohled se opravdu zdá, že objekt by neměl být přírodního charakteru, protože je až příliš symetrický. Po zveřejnění snímku začali některé internetové stránky spekulovat o tom, co by se za tímto tajemným objektem mohlo skrývat. Někteří hovoří o mimozemské kosmické lodi, další o mimozemské základně, ze které tajně sledují dění na Zemi, anebo že by se mohlo dokonce jednat o přísně tajnou základnu vytvořenou lidskou rasou. 

 

Neobvyklý objekt –– vyfocený pomocí kosmické lodi NASA s názvem Clementine, která ze Země odstartovala v roce 1994 –– se rozkládá na prostoru asi 500 x 420 stop v blízkosti oblasti známé jako Mare Moscoviense. Pomocí aktuálních souřadnic aplikace Google Moon – 22º42'38.46"N a 142º34'44.52"E – jsme si to jakožto Huffington Post ověřili sami. Zadali jsme přesné souřadnice a ty nás odkázali na to stejné místo, jako vidíte na obrázku výše. Rozhodli jsme se proto pátrat, zda není takových struktur v oblasti víc. A co jsme našli?

Zde je to, co jsme objevili:

 

Na obrázku úplně vlevo vidíme původní objekt z jiného úhlu pohledu než na první koláži na začátku článku. Další snímky pak ukazují objekty, které jsme jako HuffPost nalezli a zachytili na snímek pomocí aplikace Google Moon při průzkumu okolí původní oblasti Mare Moscovience. Nejsou sice tak dokonale symetrické jako původní objekt o 7 světlech, nicméně je to velice pozoruhodný pohled. Takže co přesně na těchto snímcích vidíme?

 

Když se dívám na objekt (myšlen nyní originál o 7 světlech), domnívám se, že se jedná o „spíchnutý artefakt“ od Google Moon,“ říká Marc Dantonio šéf foto a video analýzy při Mutual UFO Network.

 

Spíchnutý artefakt je vlastně fotografická anomálie, která vzniká, když se velké množství fotografií vyrovnává v jednotlivých úrovních a dává dohromady, aby nám vytvořila jakousi celistvou mozaiku. Všechny aplikace jako Google Moon, Google Earth, Google Mars nebo Google Sky pracují na principu skládání obrazů z desítek tisíc jednotlivých snímků, které jsou sladěny co nejlépe vůči sobě a nataženy na tvar povrchu sférických ‚planet‘ jako jsou například Země nebo Měsíc,“ řekl Dantonio HuffPost prostřednictvím e-mailu.

 

Dantonio vlastní společnost na speciální efekty, které často vytváří snímky a modely pro americké vojenské síly. Popsal, jak vlastně aplikace Google Moon funguje. 

 

Aplikace sama se musí rozhodnout, jak se vypořádá s rozdílným osvětlením, expozicí nebo úhlem u každého jednotlivého snímku. Navíc, někdy jsou jednotlivé snímky přijímány z vícero zdrojů, tedy vícero kosmických lodí, které je pořídili v různém časovém odstupu, a obrazy se tak musí často zmenšovat nebo se musí matematicky vypočítat, aby je bylo možno sladit i různou kvalitativní úrovní, když nejsou snímky dostupné z lepších zdrojů.“

Dochází tak k závěru, že tyto artefakty jsou velmi často pouze výsledkem toho, když software (Google Moon) nedokonale sladí obraz dohromady a vytvoří je na výsledném složeném snímku. 

 

Můžete se také pomocí tohoto odkazu podívat na kanál Youtube uživatele wowforreeel, který video se záhadnými objekty na Měsíci na svůj kanál nahrál:

https://www.youtube.com/watch?v=4EBzotgriEI&list=UUuEMnX7nAKxn8HrCdrHOQfg#t=37

 

HuffPost také získal vyjádření bývalého zvláštního agenta FBI Bena Hansena, který byl vedoucím vyšetřovatelem v seriálu"Fact or Faked: Paranormal Files" televizního kanálu Syfy Channel.

 

Ve své emailové odpovědi Hansen řekl: „Tyto fotky jsou velmi zajímavé. Když se opravdu hluboko ponoříte do konspirací hovořících o základně na Měsíci, zjistíte, že se mnoho z toho vlastně zakládá na historických faktech. Americká armáda má legitimní plány na výstavbu vojenské základy na Měsíci již od roku 1959, v rámci projektu s názvem „Project Horizon“.

 

„Mnoho fotografií údajně pocházejících od astronomů v pozadí nebo dokonce uniknutých z NASA se později ukázalo jako až podezřele vypadajících a byly na nich znázorněny celé budovy nebo kosmické lodě na Měsíci. Největším problémem je – a u těchto fotek nevyjímaje – jak ověřit pořízené fotografie jako „syrové“, tudíž ničím a nikým nepozměněné. Google Earth získává své snímky Měsíce prostřednictvím zdrojů z veřejného sektoru. Nemají žádné své vlastní satelity, které by létaly a fotily odvrácenou stranu Měsíce.“

 

Je možné, aby někdo přidal do snímku další data, díky kterým pak uvidíme budovy nebo UFO, jen pro vlastní zábavu? Pokud CCD snímky od NASA obsahují stejné anomálie, mohlo by na tom něco být.“

 

Dejme konečné slovo všem těmto spekulacím  Brookings Institution, jedné z nejrespektovanějších think tanků (‚mozkovny‘) ve Washington, D.C. V roce 1960 připravila tato instituce pro NASA zprávu s názvem „Návrhová studie o dopadech mírové kosmické aktivity pro lidské záležitosti.“ Strana 30 se podrobně zabývá důsledky případného objevení mimozemského života.

 

Ačkoli inteligentní nebo semi-inteligentní život existuje někde jinde v naší sluneční soustavě, bude-li objeven inteligentní mimozemský život v příštích 20 letech, bude to velmi pravděpodobně radioteleskopem z jiných slunečních soustav. Důkazy o jeho existenci mohou být také nalezeny v artefaktech zanechaných na Měsíci nebo na jiných planetách. 

 

Důsledky pro postoje a hodnoty jsou nepředvídatelné, ale budou se zásadně lišit v různých kulturách a mezi skupinami v rámci komplexních společností, přičemž rozhodujícím faktorem bude povaha komunikace mezi námi a jinými entitami. Zda by se Země měla nebo neměla podnítit k takovému úsilí objevu v rámci celého vesmíru je diskutabilní: společnosti jisté si svým místem v univerzu se rozpadly, když byly konfrontovány tváří v tvář s vyšší společností. A jiné naopak přežily, ale jen když se změnily. 

 

Zdroj: huffingtonpost.com
Fotky: Google Earth

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4EBzotgriEI&list=UUuEMnX7nAKxn8HrCdrHOQfg#t=37

Autor: Lee Speigel, Huffingston Post, Jan 27, 2014

Překlad: Marek Pernica

 
 
 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode