Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Jason Martell - rozhovor

22.02.2011 19:49

 

 Jason Martell byl v posledních patnácti letech jedním z hlavních badatelů v oblasti technologií starých civilizací. Jeho příspěvky se objevily v mnoha pořadech stanic jako History Channel, Discovery Channel, Sci-Fi Channel, nebo BBC. V poslední době si získal celosvětovou pozornost sestrojením funkční repliky tzv. “ bagdádské baterie “. Zasvětil svůj výzkum starým artefaktům a sumerské civilizaci. Konzultuje svoje výsledky například s astronomem Dr.Robertem Harringtonem, nebo dříve také s badatelem Z. Sitchinem. Udržuje stálé kontakty s několika vědci z NASA na téma Planety X a strukturách na Marsu. Je také webmasterem několika projektů včetně svých vlastních stránek xfacts.com. Na loňském Bay Area UFO Expu nám poskytl exklusivní rozhovor. 

 

 

 

Astronauti.cz: Můžete v krátkosti popsat cestu jak jste se dostal ke svému bádání v oblasti Paleo-SETI?

 

JM: Je mi 36 let a zhruba před patnácti lety, když jsem ještě studoval se někdo zmínil o tom, že na Marsu je ve skále zobrazena lidská tvář a že existují fotografie z NASA. Tyto snímky mě velice zaujaly, bylo to úžasné, že na Marsu mohou existovat struktury jako pyramidy. Začal jsem tedy dělat určitý výzkum a odpovědi, které jsem získal od NASA byly velmi strohé, typu, že na Marsu není nic jako tvář a nic, co by připomínalo uměle vytvořené stavby. Začal jsem si také uvědomovat, že máme megalitické stavby po celém světě, zde na Zemi, když už tedy ne na Marsu. Začal jsem si klást otázku odkud jsme přišli. To mě přivedlo na cestu výzkumu starých civilizací.

 

Astronauti.cz: Setkal jste se s nějakými informacemi ohledně staveb, nebo starých ruin na Měsíci?

 

JM: Nezaměřil jsem se zatím na zkoumání tohoto tématu, kromě několika informací, které například zveřejnil Richard Hoagland, který údajně identifikoval určité struktury na Měsíci. Každopádně jsem ve svém ufologickém výzkumu přišel do styku s dostatkem důkazů, že Měsíc není takový, jak nám je oficiálně předkládáno. Měsíc má rozhodně větší potenciál. Existuje tam pravděpodobně vegetace, víme, že tam musí být například nějaký typ základny, protože, když jsme tam poslali astronauty, tak ti tvrdí, cituji: “ proč jste nás sem poslali na tříkolce, když tu armáda už dávno je? “

 

Astronauti.cz: V poslední době se objevují novinky z jižní Afriky o místě zvaném Adam’s calendar. Máte nějaké informace o tomto nalezišti?

 

JM: Bohužel ne, nejsem obeznámen s tímto tématem.

 

Astronauti.cz: Na své přednášce jste mluvil o vykrádání  muzea v Bagdádu a že to ve skutečnosti mohl být opravdový důvod k invazi do Iráku. Máte ponětí jaké artefakty byly předmětem zájmu, případně co se může na území Iráku stále ještě nacházet?

 

JM: Slyšel jsem dvě různé informace, které jsem nebyl schopen ověřit, ale které dávaly velký smysl. První byla, že Saddám se údajně zmocnil nějakého druhu mimozemské lodi, nebo něčeho, co případně sestřelili. To mohlo zapříčinit, že se americké tajné služby začaly obávat, aby se irácký režim nedostal k mimozemské technologii, na základě které by sestavili mocné zbraně. To byla jedna varianta pro invazi do Iráku. Druhá věc, kterou jsem zaslechl je, že Saddám Hussein byl velmi dlouho fascinován tématem o Anunnaki a celém historickém odkazu a učení, které bylo předáno jeho lidu před tisíci lety. Dokonce se proslýchalo, že Saddám chtěl postavit tématický zábavní park Anunnaki. Takže nevím opravdu s jistotou mnoho, kromě faktu, že rabování, ke kterému došlo nebylo jen tak něco náhodného, kdy lidé zešílí a v záchvatu zoufalství rozbijou okno a kradou věci. Toto byla organizovaná akce, kdy byla použita inteligence a agenti, kteří byli vyzbrojeni vysílačkami a moderní technikou. Došlo k cílevědomému odstraňování zámků na dveřích a kódů a následně k ukradení jen určitých, zřejmě velmi cenných artefaktů. Kde se tyto dnes nacházejí? To opravdu nemám ponětí. 

 

Astronauti.cz: Pravděpodobně také nevíme jaké konkrétní předměty zmizeli ze sbírek...

 

JM: Ne, nemáme přehled, ale ze záznamů, které jsou k dispozici se zřejmě jednalo o velice důležité a cenné předměty, které pocházeli z míst jako je Ur, které byly kolébkou lidské civilizace a takovéto artefakty jsou opravdu nenahraditelné. Co bylo důvodem? Nemyslím si, že to bylo něco jako reversní inženýrství mimozemské technologie, alespoň ne v případě těchto artefaktů z muzea. Zřejmě je to jen součást jakési hry tajných služeb, anebo jednoduše profit.

 

Astronauti.cz: Pojďme teď pohovořit krátce o sumerských tabulkách s klínovým písmem. Máme informace kolik jich vlastně v současné době existuje a kolik z nich bylo přeloženo?

 

JM: OK, existují zhruba dvě procenta těchto artefaktů, které byly přeloženy. Takže máme stále většinu z těchto tabulek ležících v muzeu, většina z nich není ani nikde vystavena a čekají na překlad. V archívu Britského muzea můžete obdržet povolení k výzkumu těchto tabulek, pokud samozřejmě splňujete odborné požadavky a můžete si dělat poznámky, překlady a tak dále. Nikdo to však nedělá, artefakty tam jen tak leží. 

 

Astronauti.cz: Mluvil jste podrobně o tzv. bagdádské baterii, která byla používána zřejmě k výrobě elektřiny. Máme k dispozici nějaké další teorie o tom, jak byli lidé té doby schopni svítit uvnitř monumentů a pyramid?

 

JM:  Jediné teorie k osvětlení interiéru pyramid, které oficiální věda akceptuje jsou za a) použití měděných zrcadel, kdy je světlo postupně odráženo pomocí těchto vyleštěných měděných ploch dovnitř struktury, ale víme, že tato metoda není ve skutečnosti příliš efektivní. Další teorie je použití ohně, tedy plamenů a pochodní uvnitř monumentů. Použití elektrické energie je alternativní myšlenka, neoficiální vysvětlení tohoto problému a neslyšel jsem zatím o žádné jiné nezávislé teorii. Víme, že existují mnohé debaty na téma jak byly struktury postaveny a stejně tak existují diskuze na téma umělého osvětlení a možná dalších oblastí, které jsme ještě neobjevili.

 

Astronauti.cz: Znáte teorii pana Davidovitze o stavbě pyramid, kdy podle něj došlo k použití umělé směsi, něco jako náš současný beton? Máte nějaké novinky na toto téma?

 

JM: Jen velice málo jsem slyšel o této myšlence, existuje teorie, kdy za určitých podmínek můžete zahřát kámen na vysokou teplotu až se roztaví a pak z něho vytvořit vlastně umělé bloky libovolného tvaru a velikosti. 

 

Astronauti.cz: Podle toho co jsem měl možnost zjistit, pan Davidovitz údajně prokázal na základě vzorků z pyramidy, že tyto kamenné bloky jsou ve skutečnosti mixem několika surovin a jsou zřejmě uměle vyrobeny. 

 

JM: Ne, o tom nemám žádné informace. To je stále směr bádání, do kterého jsem zatím neměl možnost nahlédnout. Jediné co mohu zmínit je, že při natáčení poslední série našeho pořadu Ancient Aliens bylo tomuto tématu věnováno hodně pozornosti, zejména při zkoumání ruin v Puma Punku. Zdá se, že lidé v dávné minulosti znali nějaký způsob, jak vyrobit bloky vypadající jako dnešní moderní panely, tvárnice a zkrátka uměle vytvořený, nebo upravený kámen.

 

Astronauti.cz: Všichni jsou asi obeznámeni s výzkumem Grahama Hancocka, jehož hlavní myšlenka je založena na existenci pradávné a vysoce vyspělé civilizace zde na Zemi. Na druhou stranu zastánci teorie o pradávné mimozemské intervenci tvrdí, že ano, taková civilizace byla, ale došlo k umělému zásahu z kosmu. Jaké jsou pro Vás hlavní důkazy ve prospěch této myšlenky, že naše historie byla ovlivněna bytostmi z jiných světů?

 

JM: To je výborná otázka. Můj osobní názor je, že jak jsme všichni již slyšeli, existovala kultura, kterou nazýváme Atlantida. Měla to být vysoce rozvinutá civilizace, která údajně žila na nějakém kontinentu a dnes ji nemůžeme najít. Důkazy, které já vidím jsou ve prospěch celosvětové vyspělé civilizace a možná právě tato byla stavitelem pyramid a jiných monumentů. Zatím nemáme opravdu přesvědčivé důkazy v rukou, ale jedno víme jistě, většina starých kultur a národů se odvolává ve svých textech na jakési “ bohy “, kteří je učili matematice a jiným vědám a tyto texty nikdy nemluví o tom, že “ bohové “ přišli z hor, nebo přijeli na lodi po vodě. Vždy přicházejí z nebes!! A prozatím jediní kandidáti, podle mého výzkumu sumerské civilizace, jsou Anunnaki. A podle všech dostupných informací tito “ bohové “ naprosto jasně dali najevo odkud přišli a jak ovlivnili vývoj lidské rasy. Možná, že nebyli jediní, kdo byl s námi v kontaktu, ale z mého výzkumu jsou zatím jednoznačně hlavním kandidátem.

 

 

 

Autor, překlad a foto: Michael M.Faitl

Bay Area UFO Expo 2010

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode