Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Jaime Maussan

08.05.2010 00:33

 Nejznámější mexický badatel a průkopník UFO výzkumu v Jižní Americe se jmenuje Jaime Maussan. Nejprve několik informací o tomto temperamentním pánovi, který nenechá nikde kámen na kameni. Narodil se v roce 1953 v Mexico City a vystudoval univerzitu v Miami, obor televize a rozhlas. Má za sebou 25. letou kariéru v médiích a také mnoho ocenění za svoji tvorbu včetně Global 500, které uděluje UN. V současné době je hlavní producent a moderátor programu " 60 minutes " Mexico. Pracuje také jako investigativní žurnalista a hlavní producent show "Tercer Milenio", která je vysílána do všech zemí Latinské Ameriky, Evropy a USA. V roce 1996 byl producentem rozhlasového pořadu " Jaime Maussan, UFOs and other mysteries " , který se stal nejpopulárnější rozhlasovou show v celém Mexiku. 

Zatmění slunce v roce 1991 nad Mexikem bylo začátkem hromadné vlny pozorování UFO v této zemi a Latinské Americe obecně. Tato vlna stále trvá až do současnosti a široká veřejnost na jih od USA se začala zaobírat tematikou mimozemšťanů až do té míry, že se i armáda a vláda museli do všeho vložit. Jaime veřejně v televizi prohlásil k celému národu, ať " každý občan Mexika zvedne hlavu k obloze a má připravenu videokameru, či fotoaparát". Žádný novinář v Americe nikdy nic takového neudělal, a lze jen spekulovat co by to znamenalo, kdyby to byl udělal. Za posledních několik desítek let Jaime nashromáždil více než 5000 videozáznamů a fotografií od nejrůznějších očitých svědků a pozorovatelů. Nejen s tímto materiálem, ale i s kolegou Santiagem Yturriou se začali objevovat na konferencích po celém světě a prezentují důkazy, které jsou mnohokrát opravdu šokující. Jejich přednášky mají spád a jsou živou diskuzí mezi publikem a muži na podiu, nejen o mimozemských civilizacích, ale i o dalších záhadách jako jsou kruhy v obilí a další.

 

 

M: Byl jste to právě Vy, kdo po dlouhou dobu vyšetřoval případ Jonathana Reeda. Jaký je Váš závěr o věrohodnosti tohoto případu?

JM: Ano to je už dávno, mnoho souvislostí, které jsme v tomto případu vyšetřovali bylo skutečných, věříme, že bytost skutečně existovala, máme informace, že část příběhu není až tak úplně pravda, zejména co se týká svědků. Je jisté, že  něco se opravdu událo, ale je mnoho spekulací o tom jestli to bylo přesně tak jak J.Reed tvrdí. Každopádně mohu naprosto s jistotou potvrdit, že video,   které Jonathan natočil není podvod, že to co natočil je skutečné. Nemohu tvrdit, že vše co se o tomto případu povídá je pravda, nicméně mnoho detailů v našem vyšetřování se potvrdilo jako fakt a přinejmenším můžeme prohlásit, že tento případ je velice zajímavý.

M: Viděl jste někdy demonstraci Reedova "teleportačního náramku"? 

JM: Nevíme jestli náramek je pravý, osobně jsem náramek viděl, ale neviděl jsem ho nikdy v provozu. Takže jen spekulace. Nevíme.

 

M: V roce 2008 natočil pilot UFO nad Yucatánem ve městě Merida. Vydalo MoD ( Ministerstvo obrany ) o tomto incidentu nějaké oficiální stanovisko?

JM: Ne, žádné oficiální prohlášení se nekonalo, MoD zaznamenalo toto video a pak mi to předali k vyšetřování. Našel jsem dostatek důkazů, které mě přesvědčily, že toto není nic co by mohlo být jednoduše vysvětleno jako nějaký běžný pozemský fenomén, přestože mnoho lidí si myslí, že ano. Například jedna z variant jsou těžební věže na ropu. Já si myslím, že toto je naprosto věrohodný UFO případ a nevidím v tom žádný podvod. Věřím, že armáda mi dala do rukou opravdu vyjímečný materiál.

 

M: Jistě znáte brazilský případ z městečka Varghina z roku 1996. Co si myslíte o této události?

JM: Tento případ byl zkoumán mnoha badateli a dá se říci, že je to jeden z nejdůležitějších případů v Brazílii. Myslím, že je velice skutečný, protože zde bylo mnoho lidí zůčastněno, jako například požárníci a další. Lidé by měli o této události vědět více, protože já si myslím, že tento případ se dá nazvat  "brazilský Roswell" !

 

M: Jaký je pro Vás osobně nejzajímavější případ dosavadní kariéry? 

JM: To je velice těžké říci, pravděpodobně "Metepec creature", či celý fenomén kruhů v obilí je velice zajímavý, toto zkoumáme již skoro 10 let a máme mnoho důkazů, že se jedná o formu komunikace s naší civilizací. Existuje mnoho dalších případů, které jsou pro mne důležité, jako třeba událost z Lomas, kde lze vidět UFO ukrývající se za budovami, nikdy jsme nebyli schopni zjistit jestli tento případ byl podvrh či ne, protože jsme nebyli schopni najít opravdu silné důkazy pro, či proti, každopádně velice zajímavé. Fascinující jsou také úkazy známé jako "serpents in the sky" ( pozn. redakce : mnoho pozorování úkazu v podobě hada, serpenta na obloze se stále častěji objevuje v UFO komunitě, tento fenomén se zdá mít kořeny již v naší dávné minulosti, protože existují záznami ve starých textech. Úkaz byl dokonce nafilmován kosmonauty na oběžné dráze a cokoliv toto je, se projevuje jako živé a s určitou dávkou inteligentního chování ), je to velice těžké pro mne vybrat, který případ byl pro mne nejdůležitější. Nicméně důležitá by vždy měla být osobní zkušenost, nebo osobní kontakt s neznámým či nevysvětlitelným jevem. Uprostřed noci v roce 1999 jsem viděl dvě fosforeskující bytosti, které měly jakési lampy, či druh osvětlení, byly to velice jasné a zářivé bytosti a rozhodně byly naprosto živé a reálné. Bohužel tento incident nebyl natočen na video ,nebo vyfotografován. 

 

M: To je Vaše osobní setkání? Váš přímý personální zážitek?

JM: Ano, to se stalo mě osobně a byl to asi nejdůležitější okamžik, který mne přesvědčil a přivedl na tuto cestu bádání o záhadách, protože tyto události a úkazy jsou skutečné a je třeba se tím zabývat. 

 

 Zdroj: UFO kongres Laughlin, Nevada, únor 2010

Autor, foto a překlad : Michael M. Faitl

 

  Bob Brown a Jaime Maussan

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode