Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Humanoid Ata má možná bratra!

23.05.2013 22:50

 

Každý se zastával svého vlastního názoru, když nový dokument sliboval odhalení DNA testů malého humanoida nalezeného před deseti lety v Chile. Badatelé UFO doufali, že toto bude konečný důkaz o návštěvách mimozemšťanů. Skeptici si byli naopak jistí, že se jedná jen o nechutnou reklamní kampaň. Zatím poslední vlna v této kontroverzi může být ještě více podivná.

 

Malá mumifikovaná postava známá jako Ata byla nalezena v Chile v poušti Atacama v roce 2003. Je součástí dokumentu Sirius. I přes všechny rentgeny a DNA analýzy její původ je stále zahalen tajemstvím. Genetické testy, které nejsou kompletní, jednoznačně ukazují, že Ata je z 91 procent člověk. Nicméně zbývajících 9 procent nenechává vědce v klidu. Jen další analýza DNA může objasnit záhadu. Součástí celé kontroverze je fakt, že někteří odborníci tvrdí, že Ata byl člověk, který se dožil 6 až 8 let, zatímco jiní tvrdí, že Ata je jen mumifikovaný lidský plod. Tak máme dvě teorie.

Dnes se seznamte s Atta Boy. Ano, Atta Boy, je také veliký okolo 6 inchů, také pochází z oblasti pouště Atacama, ale v tomto případě z Bolívie, či Peru. Na trhu se objevila nová kniha “ A curious man: The strange and brilliant life of Robert - Believe it or not - Ripley, o životě rozmarného milionáře z třicátých let. Jeho posedlost podivnými věcmi měla za následek celosvětovou kolekci knih, filmů, rozhlasových pořadů a muzeí zasvěcených nejpodivnějším podivnostem světa. 

 

Kniha obsahuje fotografii z roku 1933, na které je 6,5 inchu vysoká postava stojící na ruce Ripleyho. Popisek odkazuje na jméno postavy jakožto Atta Boy s referencemi na indiány Jivaro, kteří jsou známí experti na zmenšování hlav.

“ Neal Thompson, autor knihy říká: přišel jsem do styku s Atta Boy několikrát v průběhu mého výzkumu. Jednou z věcí, kterou byl Ripley fascinován, byla miniaturizace lidského těla, například, jako v kulturách, které praktikovaly zmenšování hlav. Co se týká Atta Boy, Ripley nezanechal žádné konkrétní informace, kde získal malé tělo a ani žádné další detaily ohledně tohoto artefaktu - je to taková malá záhada. Vím, že Ripley tělo publikoval jako pravé lidské, narozdíl od mimozemšťana. Věřil, že se jedná o skutečné miniaturní mumifikované lidské tělo.”

 

Součástí záhady Atta Boy je, že se neví jestli se jednalo o zmenšené tělo, nebo mumifikovaný plod. Původ exempláře je neznámý a krátce na konci třicátých let zmizel bezestopy - nebo do nějaké privátní sbírky.

 

“ Vypadá to jako mumifikovaný plod a ne malé tělo, “ řekl Edward Meyer, víceprezident výstav a archívů Ripleyho. “ Viděl jsem skutečná zmenšená těla a tohle vypadá daleko jinak.” 

 

Jak se ovšem vyrovnáme s náhodami, které se hromadí mezi Atou a Atta Boy? Oba jsou okolo 6 inchů vysocí, oba údajně pocházejí ze stejné lokality v poušti Atacama, oba jsou neurčitého původu. Existují ještě další náhody, které se teprve objeví?

 

“ Nenazýval bych to ani náhodou. Myslím, že je to zkrátka stejný příběh, jen 70-80 let později,” řekl Meyer listu HuffPost. “ Nemyslím, že existuje jen jeden. Osobně věřím, že Atta Boy je nejspíš bolívijská mumie, než zcvrklé tělo indiánů Jivaro.”

 

Meyer dodává, že existovaly jen tři známé případy celých zmenšených těl.

 

“ Klíčový detail zmiňovaných třech malých těl je, že se věří, že to byl výtvor německého doktora v Peru. Někdo mu ukázal jak se vytvářejí zmenšené hlavy a on chtěl zkrátka udělat jeden krok navíc a zmenšit celé tělo. Abychom zmenšili celé tělo, musíme vyjmout všechny kosti. Vaše pokožka je jako koženka, uvaří se, ale kosti se nezmenší. To je jedna z věcí, když jde o zmenšené hlavy, které lidi nerozumí,” vysvětlil Meyer. “ Indiáni Jivaro sbírali hlavy, protože to je údajně místo, kde se nachází duše - celý smysl zmenšování hlav je zachytit duši svého nepřítele.”

 

Mohou být Ata a Atta Boy příbuzní? Určitě by celé věci pomohlo, kdybychom věděli, kde se dnes Atta Boy nachází, pokud vůbec existuje. Tento exemplář je pro Meyera jakýsi Svatý Grál a nemyslí si, že HuffPost je natolik šílený v teorii, že může mezi těmito dvěma nálezy existovat geografická i personální souvislost.

 

“ Pokud někdo ví, kde se originální Atta Boy nachází, napište mi na meyer@ripleys.com. Myslím, že existuje příběh, který je lepší, než ten o moderním Ata, jen ho musíme najít. “

 

A Ripley to chce ještě trochu okořenit. První osoba, která podá informaci vedoucí k objevení současné lokality Atta Boy, dostane doživotní permanentku do jakéhokoliv z 32 muzeí Ripley a jednorázové vstupné do všech Ripley akvárií.

 

Pokud se podaří najít Atta Boy a jeho DNA analýzy mohou být porovnány se současným Ata, kdo ví, co z toho může vyplynout...

 

 

 

Zdroj a foto: Lee Spiegel, Huffington Post

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode