Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Humanoid Ata - aktualizace

16.06.2013 22:34

 

 

Německý alternativní server Grenz/Wissenschaft přinesl aktuální rozhovor s Garry Nolanem, který je hlavním odborníkem v kauze humanoida Ata. Krátce po odvysílání dokumentu Sirius Stevena Greera se objevilo mnoho dezinformací a nepravdivých závěrů o genetickém zkoumání této bytosti, která se zdá být, navzdory všem možným spekulacím, lidského původu. Není nic jednoduššího, než nechat promluvit člověka, který je osobně zodpovědný za provedené analýzy a přeskočit tak všechny možné nesmysly a spekulace, které na internetu objevily. Každý ať si udělá svůj vlastní úsudek. Napadlo mě, že s velkou popularitou tohoto případu v médiích mohlo dojít třeba k zastrašení pana Nolana ( někým shora ), aby se náhodou neprovalila pravda, že bytost může být mimozemšťan. To mi přijde jako jediná možnost v současné době, která by nahrávala mimozemské variantě. Jenže v tom případě by muselo mlčet, nebo změnit svoje výpovědi mnoho dalších lidí včetně Greera a to se mi nezdá pravděpodobné. Navíc, jelikož práce na vzorku stále pokračuje, by to znamenalo, že Garry Nolan by musel vědomě zfalšovat případné závěry studie, které budou později zveřejněny. Pokud to mimozemšťan je a existuje nějaké velké spiknutí to utajit, pak s tím nemůžeme stejně nic dělat. To zacházíme do těžké konspirace a nejsem si jist, jestli je to v tomto případě na místě. S největší pravděpodobností musíme opět upustit od teorie mimozemšťana, nebo být přinejmenším opatrní, jelikož nikdo z nás není takový odborník na genetiku a mutace. Nolan se vyjádřil jasně, a i jiní experti, že se jedná s největší pravděpodobností o člověka ( bez ohledu na stáří ), i když je otevřený i druhé variantě, což je stále reálnou možností. Čas ukáže.  

 

GreWi: Pane Nolane, mnoho zpravodajských portálů následovalo první odvysílání dokumentu Sirius a citovalo další vědce, kteří nebyli součástí Vašeho původního výzkumu a kteří tvrdili, že mumie humanoida Ata není nic jiného, než jen lidský plod s mnoha mutacemi a syndromy. Ale podle Vás a kolegy Dr.Lachmana ( což je respektovaná autorita na kosterní dysplazie ), žil humanoid do 6-8 roku života a nemůže tedy být vysvětlen jako mumie plodu s nějakým syndromem?

 

Nolan: Zaprvé, bylo by špatné interpretovat , že já, nebo Dr.Lachman jsme udělali nějaké závěry o stáří bytosti. Dokument byl oknem to toho jak funguje věda - s plným porozuměním, že jsem podával divákům “dynamické spekulace” v době mého výzkumu vzorku za použití dat, která jsem v ten moment měl k dispozici. Byl to můj pokus ukázat lidem jak můžeme dělat dobrou vědu v kontroverzních oblastech. Proto musíme zvážit, akceptovat a občas později odmítnout závěry podle toho, jak se obejvují nové důkazy. Jakákoliv spekulace tedy, která ode mě zazněla v dokumentu Sirius je “moment v čase” a můžete také slyšet později jak jsou mé spekulace vzájemně v rozporu, protože se objevují nová data. Můj předchozí postoj, že tato bytost mohla jíst, dýchat a žít není v současnosti již aktuální. Dr.Lachman to nikdy neřekl, takže by nebylo správné ho do toho osobně zatahovat. Opakuji - podstata dokumentu byla, abych “spekuloval”, ale nedělal závěry. Dokonce i v průběhu posledního rozhovoru ve filmu jsme jen mysleli, že kosti bytosti “vypadaly” starší, než samotná velikost humanoida dovolovala. Vzhled kostí je dnes jedinou věcí v současnosti, která napovídá, že Ata byl starší. Napovídá neznamená prokazuje! To že kostní epifýza je “očividně” stará 6-8 let neprokazuje, že jedinec byl 6-8 let starý. Jen to nabízí otázku proč kosti vypadají staře. Je to následek mumifikace, nebo procesu umírání? Nějaká nová forma rychlého stárnutí? Nevím a pochybuji, že budeme někdy pořádně vědět, pokud nebude provedem další výzkum. A nejsem si ani jistý, jestli si vzorek po tom všem zaslouží více starostí a zkoumání.

 

GreWi: Jsou tedy k dispozici nějaké nové výsledky v otázce jak starý humanoid byl, když zemřel?

 

Nolan: Mám v úmyslu zkontrolovat věk v čase smrti pomocí určení poměrů plodového a dospělého hemoglobinu. To bude nezávislý závěr ohledně potenciálního věku v momentu smrti a doufejme, že se nezmění po zjištění informací o syndromu, který způsobil anomálii. 

 

GreWi: Německý týdeník Spiegel cituje Dr.Jürgena Sprangera, který - stejně jako Lachman - je mezinárodně uznávaným expertem a který zkoumal dostupné rentgenové snímky mumie a konzultoval je se svými kolegy. Závěrem bylo, že “ všichni experti souhlasí s tím, že Ata je plod, potracený ve 24 měsíci těhotenství a který trpěl syndromem Wiedermann-Rauterstrauch.” Můžete k tomu něco říct?

 

Nolan: Dr.Spranger může mít pravdu o WS. Ale pamatujte, tyto syndromy jsou často jen kolekcí defektů, které vypadají podobně. Syndromy nemají vždy stejnou genetiku. Jinými slovy, někdo může mít sloučené ukazatele z mnoha různých důvodů. Byl jsem s Dr.Sprangerem v kontaktu přes email v minulých týdnech, abychom odhalili původ mutace. Dal mi nějaká vodítka k potenciálně podobným plodovým a lidským vzorkům, které mohou být použity k určení, jestli existuje obecné postižení ve vzorku z pouště Atacama. Nicméně to znamená, že neznáme genetické anomálie založené na sekvenci tohoto humanoida, které ukazují na nějakou známou formu progerie. A podle mých informací WS syndrom nemá známou genetiku ( podle posledního reportu z roku 2007 ). Pokud Dr.Spranger zná geny, které nejsou na seznamu tohoto reportu, prosím řekněte mu, aby mne kontaktoval, abych mohl zkontrolovat sekvenci a velice rád budu sdílet výsledky testů později. Proto problém může být polygenní, nebo jiná nemoc, jako třeba enviromentální  teratogen ( defekty způsobené prostředím jako jsou chemikálie, škodlivé materiály, virusy, nebo radiace ).

 

GreWi: Mnoho zpráv v hlavních zpravodajských médiích srovnávají Váš opatrný postoj k závěrům o tom, co Ata může být, s názory jiných expertů, kteří tvrdí, že existují zaručeně běžná vysvětlení pro pozorované anomálie. Co si o tom myslíte? 

 

Nolan: Byl jsem požádán o pomoc - ne postavit experty proti expertům v médiích. Dostal jsem několik emailů od stejně prominentních paleoantropologů a vědců, kteří si myslí, že se jedná o úplně jiný defekt. Takže, přestože WS může být syndromem, existují další varianty propagované podobnými experty. Myslím, že pro vaše čtenáře je důležité pochopit, že mnoho syndromů nemá známou genetiku. Takže ani diagnóza vzorku se syndromem nepovede vždy k určení formální diagnózy původu defektu. 

 

GreWi: V dokumentu Sirius vysvětlujete, že analýza mitochondriální DNA ukázala bez jediné pochybnosti, že matka humanoida byla lidská žena původem z oblasti Chile, kde byla mumie nalezena ( haploskupina B2A ). Jaké jsou výsledky v případě otce?

 

Nolan: Porovnáváme normální DNA se známými frekvencemi původních obyvatel  Jižní Ameriky. Ano, očekávám, že analýza prokáže, že otec je také člověk, původní obyvatel oblasti. Přestože jsem otevřený k výsledkům analýz, myslím, že je bezpečné učinit závěr, že tento jedinec je bezpochyby lidský.

 

GreWi: Díky faktu, že bylo v médiích a na veřejnosti několik nepochopení Vašich výpovědí ve filmu Sirius a co znamenají v souvislosti co vlastně bytost doopravdy je, mohu se Vás zeptat, jestli litujete své účasti v dokumentu?

 

Nolan: Ne. Nemám pocit, že by během filmování, nebo bezprostředně poté bych byl chybně citovaný, nebo, že by byla má práce v tom čase nějak špatně prezentována. Jak jsem již několikrát řekl, část o mém výzkumu byla “moje práce v ten moment” a závěry se mohou změnit podle toho jak se objevují nová data. Jelikož se mne tolik reportérů snaží dostat do pozice, kdy bojuji s dokumentaristy, kteří mi laskavě dali přístup k bytosti, nebo se snaží je postavit do pozice, že jsou obviněni ze zkreslování mého výzkumu, uctivě odmítám odpovídat na jakékoliv další otázky. 

 

GreWi: Pane Nolan, mnohokrát děkuji za Vaše zajímavé a aktuální informace. Je něco, co chcete dodat k našemu rozhovoru? 

 

Nolan: Cokoliv dalšího si myslím by bylo jen spekulací a v současnosti se snažím dohnat své vlastní spekulace v novinách. Takže více už spekulovat nebudu a pokusím se zajistit, co nejvíce důkazů pro konečnou zprávu, kde budou zvýrazněny také názory mnoha dalších expertů. To bude trvat měsíce a tento humanoid není mojí největší prioritou. Myslím, že na konci stejně najdeme konvenční vysvětlení podivného zestárnutí a deformací. Doufám, že nalezneme genetické postižení a informaci, která pomůže ostatním, kteří se ocitnou v riziku podobných defektů.

 

GreWi: Ještě jednou děkuji za Vaše informace.

 

Zdroj: https://grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.de/2013/06/exclusive-stanford-geneticist-garry.html?utm_source=www.ufologyprss.com&utm_medium=referral&utm_campaign=www.ufologyprss.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode