Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Hledání mimozemské DNA

29.09.2010 22:38

 V současné době byla publikována nová ( a zřejmě poslední kniha ) známého badatele Z.Sitchina “ There were Giants Upon the Earth “. Článek a rozhovor, který se objevil na stránkách MSNBC pohlíží na poslední aktivity tohoto autora a zároveň se snaží tak trochu konfrontovat názory na jeho výzkum a dílo. Autor příspěvku se nebojí položit možná trochu nepříjemné otázky, ale na druhou se stranu Zecharia nenechává ani ve svých 90 letech jen tak jednoduše rozhodit a každopádně je na čtenáři, aby si udělal svůj vlastní úsudek. Zajímavé je si potom přečíst komentáře k článku, které zde přeloženy nejsou, ale pro toho, kdo je schopen porozumět angličtině, přikládám originální odkaz. 

 https://cosmiclog.msnbc.msn.com/_news/2010/06/14/4508251-looking-for-alien-dna

                                                                                                

                                                                                            - admin -

 

 

 

Zecharia Sitchin tvrdí, že je ochoten vsadit vše co napsal o starodávných astronautech na testy DNA, které mohou být provedeny na 4500 let starých pozůstatcích vysoce postavené sumerské ženy. Je to pravděpodobně nejnovější - a zřejmě poslední - kauza sporné celebrity. Podle Sitchina, může genom dlouho mrtvé ženy obsahovat známky bohů a polobohů, o kterých mluví zhruba od roku 1976. Devadesátiletý Sitchin se narodil v Sovětském Svazu, vyrůstal v Palestině a teď žije v apartmánu v New Yorku. Napsal sérii 14 knih o podivných tématech, kterou odstartoval tvrzením, že se “ 12. planeta “, pojmenovaná Nibiru, přehoupla kolem Země před tisíci lety a zanechala zde mimozemské návštěvníky, na které kultury Středního východu pohlížely jako na Bohy. Sitchin říká, že tito mimozemšťané byli Annunaki, o kterých jsou záznamy v sumerských textech a Nefilim, které zmiňuje Bible. Netřeba říkat, že jeho myšlenky - a stejně tak jako ty dalšího autora E. von Dänikena - byly naplno odsouzeny vědeckou komunitou. Teď ale Sitchin žádá tuto stejnou komunitu o pomoc se záhadnou královnou Puabi.

Královniny pozůstatky byly nalezeny v hrobce v současném Iráku během dvacátých a třicátých let, přibližně v době objevu hrobky Tutanchamona v Egyptě. Soudní znalci z London Natural History Museum rozhodli, že Puabi byla stará přibližně 40 let, když zemřela a pravděpodobně vládla během první dynastie v Ur. Sitchin tvrdí, že byla něco více, než jen královna, hlavně z toho důvodu, že byla “ nin “, což je sumerský výraz, který znamená bohyně. Tvrdí také, že Puabi byla starověká polobohyně, geneticky příbuzná návštěvníkům z planety Nibiru. Co když si tito mimozemšťané pohráli s naší DNA za cílem vylepšit naší inteligenci - biblický strom poznání dobra a zla - ale zadrželi genetické plody ze stromu věčného života? Co když příběh Adama a Evy ve skutečnosti mluví právě o takové mimozemské manipulaci? Sitchin to vidí následovně, pradávné legendy naznačují, že “ kdokoliv nás vytvořil, nám úmyslně odepřel konkrétní věci - ovoce, geny, DNA, cokoliv to bylo - což nám neposkytlo zdraví, dlouhověkost, nebo nesmrtelnost, kterou oni měli. Takže o co tu šlo? “  Sitchin chce, aby vědci testovali královninu DNA pro případ, že to může zodpovědět tuto otázku. “ Možná díky porovnání její DNA a naší zjistíme, které chybějící geny to jsou, které nám nebyly dány, “ řekl mi. “ Možná, nemohu to garantovat, ale možná. “

Takovéto řeči využili kritici, kteří ho označili za pseudohistorika a podvodníka. Na druhou stranu však díky těmto řečem došlo k prodeji milionů knih od sedmdesátých let. Jeho poslední, “ There were Giants Upon the Earth “, rekapituluje všechny jeho teorie, které vybudoval během let - netradiční interpretace starých textů, nezvyklou dráhu planety Nibiru a existenci superlidské vesmírné společnosti, která přesídlila na naši planetu a zažehnula pradávné mýty a legendy. Sitchin tvrdí, že konečný osud všech těchto teorií může být rozhodnut na základě testů, které chce provést na královně Puabi. “ Opravdu riskuji své životní dílo na výsledcích těchto testů “, řekl.

 

Každopádně Michael Heiser není přesvědčen. Je to odborník na biblické jazyky, který provozuje webové stránky “ Sitchin is wrong “ a myslí si, že Sitchinovo DNA výzva je jen mnoho povyku pro nic. “ Chce, aby hledali něco, co nikdo neví jak to vypadá, “ řekl Heiser. “ To není jako kdybychom měli známý vzorek mimozemské DNA. Jak zjistíte něco, když se odpadová DNA nekvalifikuje? Co bude trefa? Když najdou něco o čem řeknou - hej, nevíme co tohle dělá - Sitchin se toho hned chytí....Vyplní nejasnosti a víceznačnosti.” 

Heiser na svých stránkách zveřejňuje odbornou a mnohaletou debatu o věrohodnosti díla Z.Sitchina, že bývalý novinář nesprávně vykládá stará písma, a že pokládá mýty za skutečnou historii a buduje okolo toho výstřední kosmologii, která vyhovuje pop kultuře typu paleoblábolení. 

Sitchin má pochopitelně na věc jiný pohled. Jak sám říká, moderní věda mu dává za pravdu. “ Obor za oborem se všechny mé závěry, včetně těch, které se zdály být přehnané, začínají potvrzovat,” řekl. “ Když navštívíte moje stránky, uvidíte příspěvek za příspěvkem, jak nové objevy potvrzují moje teorie.”

Například, astronomové objevili, že vzdálené světy se mohou pohybovat na daleko více excentrické a zkosené dráze, než očekávali. Existuje dokonce diskuze o vzdálené obří planetě, která se může nacházet na okraji naší soustavy. Toto všechno ubezpečuje Sitchina v tvrzení, že planeta Nibiru, domov Annunaki, skutečně existuje.

Nenajdete žádného významného vědce, který by byl ochoten přijmout jeho názory, ale to je přesně typ člověka, kterého teď Sitchin hledá. Natural History Museum říká, že jakýkoliv požadavek na provedení DNA testů královny Puabi musí přijít od “ badatele s ověřenými zkušenostmi a kvalifikací v oboru, nebo s přístupem do nutných laboratoří schopných se ujmout analýzy.” Sitchin mi řekl, že se snaží kontaktovat nejrůznější vědecké skupiny, včetně některých odborníků, kteří stojí za loňským objevem neandrtálské DNA a analýzou provedenou na 4000 let starém vlasu z Grónska. “ Mimochodem, nabízím prostředky ze skromného rodinného zdroje k financování projektu, takže nežádám po nikom žádné peníze,” řekl Sitchin. “ A také nežádám po nikom, aby řekl Sitchin má, nebo nemá pravdu. Chci, aby řekli muzeu v Londýně, že to je příliš důležitý projekt, aby testy neuskutečnily. Toť vše.”

 

Asi by nebylo správné pro výzkumníky, aby si vzali od Sitchina peníze, ale televizní dokument o třpytivých pokladech starodávného Uru, završený experty, kteří provádějí testy na královských pozůstatcích? Hej, když to šlo v případě stanice Discovery Channel a jejich “ Secrets of Egypt’s Lost Queen “, stanice History Channel s “ Coroners Report: King Tut “ a National Geographic a jejich “ The Real Cleopatra “, tak v případě královny Puabi by to bylo možné též.

 

 Zde jsou editované výňatky z mého rozhovoru se Sitchinem, které následuje prohlášení obdržené emailem od Natural History Museum:

 

Alan Boyle: Zkoumání pozůstatků královny Puabi může být důležité ať už se najde něco extrémně podivného, nebo ne. Ale pokud se nic podivného nenajde? Když najdou, že DNA sekvence je naprosto obyčejná?

 

Zecharia Sitchin: Potom budu vypadat jako hlupák. Opravdu riskuji celoživotní dílo na těchto závěrech.

 

AB: Takže cítíte, že to může znamenat něco, co definitivně vyvrátí Váš pohled na to, kdo byli tito Sumerové?

 

ZS: No, nemůžete říci vyloženě “ vyvrátí “. Když někdo řekne “ neviděl jsem to a to “, nic to nevyvrací. Ale pravděpodobně lidé řeknou, že to vyvrací moje životní teorie. Jsem natolik přesvědčen, že když najdete kosterní pozůstatky této ženy s třemi válcovými pečetěmi, kde jí jedna z nich specificky nazývá “ nin “.....nepochybuji o tom. Jsem ochoten vsadit vše co jsem za posledních čtyřicet let napsal a publikoval. Jestli mám pravdu, nevím. Výsledky mohou říct, že jsme nenašli nic zajímavého. Možná nějaké odchylky tu a tam, ale vypadá to jako naše DNA. Jsem si jist, že lidé potom řeknou “ OK, fenomén Sitchina se zhroutil “. Jestli to tak je, nebo ne, nevím, ale věřte, je mi 90, takže co....tohle je má poslední kniha. Toto je opravdu má výzva vědecké komunitě. Skutečně chci, aby věda potvrdila Bible. Pokud to chcete slyšet jednou větou, tak to je to co dělám. Věda, která má schopnost provést porovnání celkového genomu má nyní unikátní možnost otestovat tyto pradávné kosti. Možná Sitchin má pravdu. Nechci po nich, aby to podcenili jen proto, aby mi dali za pravdu. Myslím však, že pokud bych měl pravdu, může to otevřít obrovské možnosti v pochopení náboženství, historie, genetiky a v každém dalším oboru, kterého se to týká.

 

AB: Mnoho lidí hovoří o tom jaký jste pseudohistorik, nebo že špatně vykládáte sumerský jazyk, jak má být klínové písmo správně interpretováno. Nutí Vás taková kritika přehodnotit některé z věcí, které jste řekl?

 

ZS: V žádném případě! Za prvé, myslím, že každý má právo se mnou nesouhlasit. Když řeknu, že tato věta znamená to a to, můžete tvrdit “ ne, není to tak.” Mám jeden ukázkový příklad, když jsem šel na schůzku American Oriental Society.....Byl jsem šokován, protože tam byla nejrůznější tvrzení, tak a tak, Sumer a Mezopotámie. Řečníci měli deset minut a potom pět až deset minut na otázky a odpovědi. Takže, přednášející vstává, tvrdí, že konkrétní sumerské slovo může mít další význam kromě akceptovaného obvyklého výrazu. Člověk se bojí, aby to nepřehnal, tak je opatrný co říká. “ Inu, možná, jen navrhuji....” Kvalifikuje se deseti různými způsoby. Má deset minut a pak je řada na otázky a odpovědi. Někdo se zvedne a oslovuje přednášejícího křestním jménem, což znamená, že se musejí znát. “ Jime, jsem ohromen tvojí hloupostí. Jak jen můžeš přijít s takovou poznámkou, že toto slovo má druhý význam, o kterém mluvíš? “ Zesměšní a urazí tohoto ubohého člověka a nic víc. Řečník nemá šanci odpovědět, protože jeho čas vypršel. Takže jaký to má smysl? Jeden si myslí, že slovo může mít druhý význam a další mu za to nadává. Co můžeme dělat?

 

AB: Je nějaká oblast, kde jste díky novým objevům změnil názor na věci během let?

 

ZS: Ne, naopak, díky novým důkazům, které většinou přicházejí z jiných oborů. Řeknu vám příklad. Planeta Nibiru je zaznamenána v nespočetně astronomických textech z Mezopotámie. Otázka byla řešena učenci již v 19.století, co je to za planetu? Jedna škola řekla, je to další jméno pro Mars. Jiná škola řekla, je to další jméno pro Jupiter. Každá skupina měla své důvody řict, že to nebyl Jupiter, či Mars. Já jsem vpodstatě souhlasil s oběma stranami, těmi, kdo řekl nemůže to být Mars a těmi, kdo řekl nemůže to být Jupiter. Nakonec jsem přišel s vlastním řešením, že to je další planeta s velkým eliptickým orbitem atd. Takže jedna z kritik, která se objevila, když byla publikována moje první kniha “ The 12th planet “ v roce 1976 byla, že taková eliptická dráha není možná, protože po čase se dráha stane více kruhová a planeta se přiblíží více ke Slunci, nebo bude vyvržena mimo naší soustavu. Nicméně, aby se udržela na takové eliptické dráze natrvalo, je nemožné.

Mám předplatné všech časopisů - Nature, Science, Archeology - a udržuji si přehled o nových objevech. Takže dnes víme o takzvaných extrasolárních planetách, rozhodnutí je, že eliptická dráha je normální. Před několika měsíci byl v televizi pořad s názvem “ Curse of the Yo-Yo Planet.” Já to sleduji a chlápek mluví o mojí planetě! Žádné pochyby. Popisuje ji a nazývá ji Yo-Yo planeta, protože se pohybuje daleko venku a vrací se zpět. Když program skončil, nebyla tam jediná zmínka o mojí osobě!

 

AB: Ano, lidstvo obnovilo hledání planet, které mohou být za Oortovým oblakem. Například Sedna je svět, který se nachází mezi Kuiperovým pásem a Oortovým oblakem. Lidé se podivují nad tím, jak se tam dostala. Existuje teorie, že Slunce vzniklo ve skupině dalších hvězd, a že gravitační síly mohly narušit mnoho orbitů. Jen před několika dny jsem viděl studii, která zmiňuje, že až 90 procent komet v naší soustavě bylo ve skutečnosti ukradeno ze sousedních hvězdných systémů během prvních fází vzniku naší soustavy.

 

ZS: To je celý důvod k oběhu v opačném směru....odpovídá to přesně těmto objevům, o kterých mluvíte. Jak může jeden vysvětlit proč nejen Nibiru, ale také některé z komet mají zpáteční orbit? Pokud sluneční soustava vznikla sama z tohoto rotujícího oblaku, jak je potom možné, že ne všechno obíhá ve stejném směru? Všechny tyto objevy potvrzují co jsem už řekl.

 

AB: Myslím ale, že někteří lidé interpretovali tyto poznámky, aby prokázali, že hvězda dvojče, nebo temná planeta může znovu ovlivnit sluneční soustavu už v roce 2012.

 

ZS: Nespojujte mě s 2012. Nic se nestane ve 2012. Nibiru byla naposledy v naší blízkosti v 6.století př.n.l. Předkládám o tom informace, mapy a všechno co potřebujete v mé knize “ The End of Days “. Ale nespojujte mě s 2012. Mimochodem další aspekt je, že pokud vyhledáte slovo Annunaki, dostanete milion a půl webových stránek. Lidé používají moje knihy a vytvářejí z toho své vlastní příběhy.....Jsem zodpovědný za to co tvrdím, ale ne za to, co ostatní říkají a za jejich interpretace. Celkově si myslím, že vzniklo celé odvětví v médiích, hlavně ve filmech, které vytváří paniku a strach. Kdo ví? “ Něco se stane, je to na cestě.” ...nemyslím si. Nic se nevrátí, ale myslím, že bohové navštívili Zemi díky všem biblickým proroctvím. Vytvořili nás, dali nám vědomosti, ale něco nám neprozradili....

Snažím se něco zjistit díky DNA testům. Možná to má souvislost se zdravím, nesmrtelností, možná rakovinou a tak. Jsme jejich děti, mnoho z nás je výsledkem smíšených manželství. Pokud byl Noah sumerský hrdina, polobůh, potom jsme všichni napůl bohové. Takže se nevrátí, aby nás zničili. Nevracejí se proto, aby nás použili jako potravu. Jsem opravdu šokován šířením strachu, které je neoprávněné. Dělám to, co dělám a říkám to, co říkám a teď házím rukavici vědecké komunitě. Nemusíte zjišťovat můj genom, musíte testovat genom Nin Puabi.

 

AB: Další věc, kterou lidé tvrdí je, že se snažíte číst příliš doslovně, skutečnou historii v něčem, co bylo myšleno více jako mýtus, příběh o duchovním světě. Je to stejné jako kdyby někdo nahlédl z budoucnosti na naše rozdílné kultury a řekl “ Nuž, Bůh musí být takový, protože všechny tyto rozdílné kultury vypráví stejný příběh.” Zatímco je skutečnost, že běžné téma, například příběh o Gilgamešovi, nebo příběh o Velké potopě, si udělalo svoji vlastní cestu do různých kultur a nemusí to nutně odrážet historickou realitu.

 

ZS: No, pokud je to kritika, potom je to pravda. Moje odpověď je, no a co? Přistupuji k tomu doslovně a jiní říkají, že bych neměl, takže.....jsem vinen. Řeknu Vám toto. Myslím, že to bylo v listopadu, nebo prosinci loňského roku, přišel za mnou režisér dokumentárních filmů s celým štábem a celé tři dny mě opravdu naháněli do té míry, že kempovali před mým domem. Řekl jsem jim, poslouchejte, nechte mě být. Co chtěl? Točil film o deseti nejdůležitějších lidech žijících v současné době ve světě. Jsem prý jeden z nich podle něj. Řekl jsem mu, “ proč si myslíš, že jsem jeden z nich? Proč mi dávat takovou čest?”  Odpověděl, “ protože jste demytologizoval mytologii. Podařila se Vám úžasná věc, vzal jste mytologie všech lidí a ukázal, kde mají původ. A ukazujete krok za krokem, že to je založeno na sérii skutečných událostí.”

 

Takže se přiznávám, jsem vinen. Přesně to je důvod proč je mytologie  tak podobná na celém světě. Ne za každou cenu ve všech podrobnostech, jméno za jménem, událost za událostí, ale stručně, odráží to lidské vzpomínky na události v minulosti.

 

 

 

Zde je email, který jsem obdržel od Sama Robertse, tiskového mluvčího London’s Natural History Museum:

 

“ Nejprve obecně ke sbírkám, Natural History Museum má v kolekci zhruba 20 000 lidských pozůstatků, které se datují až do prehistorických časů. Více jak polovina jich pochází z Anglie a byly shromážděny muzeem od roku 1881, kdy bylo založeno. Rozsah kolekce je od jednotlivých zubů, vzorků vlasů, jednotlivých kostí až po celé kostry a pochází z různých zdrojů, jako například díky přemístění z jiných institucí jako je Royal College of Surgeons, nebo archeologických nalezišť. Lidské pozůstatky v kolekci jsou používány jak NHM odborníky, tak externími vědci k vytvoření porovnávacích vzorků v nejrůznějších výzkumech, včetně lidské evoluce, lidských variací, lékařských studiích a dalších. Byl jsem v kontaktu s relevantním týmem a potvrdili, že Zecharia Sitchin kontaktoval muzeum s žádostí, že má odebrat  porovnávací vzorky z pozůstatků Nin Puabi ( královny Shubad ). Muzeum je zodpovědné za bezpečí a údržbu svých sbírek pro vědecký výzkum. Neprovádí obvykle jednoúčelové analýzy svých nálezů a žádosti pro analýzu DNA by musejí být součástí seriózního výzkumného projektu. Do dnešního dne muzeum neobdrželo žádost od odborníka s potřebnými zkušenostmi a kvalifikací v tomto oboru, nebo potřebným zázemím nutným k provedení analýzy starověké DNA. Každý výzkum a financování zahrnující lidské pozůstatky ve sbírkách podléhá příslušným zásadám a postupům muzea, které jsou podloženy vyhláškou Ministerstva kultury, médií a sportu Velké Británie.”

 

 

V čase před rozhovorem mi někteří dopisovatelé pro Cosmic Log tvrdili, že si myslí, že Sitchin je totální podvod a jiní, že může být něčemu na stopě. ( druhá kategorie se zřejmě překrývá s odhadovanými 32 procenty Američanů, kteří věří v UFO ). Osobně nevěřím žádným jeho příběhům o mimozemských astronautech, nebo pradávných polobozích z planety Nibiru. Nicméně mě zaujaly příběhy o Ur a jeho bohatstvích. Myslím, že ve správných rukou může být příběh o královně Puabi stejně poutavý, jako ten o královně Hatshepsut, nebo dokonce o Tutanchamonovi. Co si myslíte?

 

 

Autor a zdroj: Alan Boyle, Cosmic Log, MSNBC

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: Sitchin.com

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode