Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Hawass opět útočí!

18.04.2012 22:12

 

Robert Bauval

 

Na titulní stránce hlavního arabského denníku Al Ahram ( 12.dubna 2012 ) se objevilo tvrzení Z.Hawasse a Farouka Hosniho, že “ americká kniha připisuje egyptskou civilizaci židům ”. Tato kniha, napsaná mnou a Ahmedem Osmanem vyjde 15.srpna 2012 ( Breaking the mirror of heaven ). Hawass dále tvrdí ( také falešně ), že moji rodiče byli belgičtí židé z Alexandrie - tvrzení, které bylo jasně míněno hanlivě a implikující, že být židem vysvětluje důvod k napsání takové knihy ( jako akt pomsty ) a že, jelikož jsem žid, nesmí se mi věřit. 

Jakožto reakci jsem ukázal důkaz na svém blogu, že taková tvrzení nejsou pravda. Moji rodiče byli katolíci a byli pokřtěni ( stejně jako já ) v kostele v Alexandrii. 

 

https://myblog.robertbauval.co.uk/2012/04/13/zahi-hawass-and-farouk-hosni-ex-ministers-of-disinformation/

 

Není to poprvé, co Hawass použil slovo žid k diskreditování svých oponentů. Hawass hrál tuto židovskou hru od roku 1991 proti svým oponentům. V roce 2009 zašel tak daleko, že nařknul židy, že vládnou světu a kontrolují USA.

 

https://www.memritv.org/clip/en/2049.htm

 

Tyto výpady Hawasse a Hosniho jsou velice známé. Stačí jen udělat krátký průzkum na Googlu a najdeme bohaté zdroje.

 

Nicméně úžasná ironie je, že Hawassův současný výstup na židovské téma a jeho očividná posedlost ukázat jak “chrání egyptskou civilizaci proti židům” může být ve skutečnosti jen zastíracím manévrem v jeho vlastním zapojení do kontaktů s americkými židy - něco, co by v dnešním Egyptě určitě neprošlo, díky současnému politickému klimatu. V akademických kruzích je velice dobře známo, že Hawass získal svůj PhD titul v Americe ( Pennsylvánská univerzita ), když jeho učitel a čtenář jeho práce byl Dr.David Silverman, který je žid ( dva další čtenáři byli Dr. David O’Connor a Dr.William Kelly Simpson). Dr.Silverman, Dr.O’Connor a jejich univerzita obdrželi dlouhodobý kontrakt v Egyptě právě od Hawasse a Hawass a Dr.Silverman spolupracovali na mnoha projektech a dokonce společně napsali knihu. Je také velice dobře známo, že Hawass mnohokrát “usnadnil” práce nadace Edgar Cayce Foundation of America u pyramid v Gíze a že hlavními sponzory byli Joseph Jahoda a Joseph Schor, dva prominentní židovsko/američtí podnikatelé.

 

https://www.passportmagazine.com/businessclass/DrDavidSilverman1079.php

 

Každému tedy dávám jasně najevo, že v žádném případě nezastávám žádné antisemitské názory. A nepovažuji to ani za újmu, ani za výhodu spolupracovat na projektech se židy..., nebo křesťany, nebo muslimy. Popravdě, náboženství, myslím si, nehraje a nemělo by hrát žádný faktor v egyptologii, ani v jiném odvětví. Můžeme však přemýšlet na co si Hawass hraje, když konstantně atakuje své oponenty tvrzením, že jsou židi. Zdá se, že na jeho chování, a promiňte mi tu hříčku, není něco úplně košer.

 

Robert Bauval

 

 

 

Zdroj: myblog.robertbauval.co.uk

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: google

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode