Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Happy Holidays

20.12.2013 23:46

 

Vážení přátelé a nepřátelé, náhodní brouzdající a také ti z vás, kteří se vracíte a materiál na tomto webu snad dokonce i čtete. Rád bych vám všem opět popřál příjemné prožití všech těch svátků, pokud možno bez velkého šílenství a újmy na zdraví a v dalším roce co nejvíc osobních i profesionálních úspěchů. Myslím, že už jsme snad dospěli ( alespoň tedy já ) do bodu, kdy si uvědomujeme, že utratit všechny peníze za nesmyslné kraviny, o které druhá strana nestojí jenom proto, že to dělají všichni, není zrovna tím nejlepším sportem. Myslím, že největším vánočním dárkem by měl být člověk sám. Měla by to být možnost pro jedince sdílet svou existenci s dalšími, které má ráda/rád bez ohledu na to, jestli je to jeho rodina, malá komunita mrzutých důchodců v domově, nebo parta opilých bezdomovců, kteří mají jen jeden druhého. Každý by měl mít toho někoho alespoň na Vánoce a je jedno, jestli to všechno začalo úplně jiným příběhem o narození nějakého dítěte, že kterého pak udělali nejznámější osobu v historii lidstva. Přitom se ani pořádně neví, kdy k tomu narození vlastně pořádně došlo :) Taková ta naše nekonečná lidská ironie...

 

Letošní rok pro Astronauty nebyl nijak vyjímečný a proto moje hodnocení bude velmi krátké. Musím přiznat, že můj závazek z minulého roku se příliš nepovedl. Přestože přibyl určitý počet nových článků a nějaké to video, celková produktivita nepřekonala nijak minulý rok, i když zároveň myslím také nijak výrazně nepoklesla. Zkrátka jsme jeli v zaběhnutých kolejích. Můj původní plán byl však trochu jiný a mrzí mě, že se ho nepodařilo splnit.  Bohužel jako vždy, vše je závislé na volném čase, který je k dispozici a ten je závislý na osobním životě, který se paralelně odehrává v zákulisí s životem webovým. A to byl přesně důvod k učité stagnaci, protože i když se zdánlivě na webu nic zásadního neodehrálo, v mém osobním životě ano a to tak, že velice. Necítím nicméně potřebu zde rozvádět co a jak a proč a kdy, to je osobní život a tím také zůstane. Každopádně letošní rok byl, abych citoval Marka “ úžasně šílený “ v mnoha směrech. Pevně věřím, že to vše bude mít pozitivní dopad na budoucnost Astronautů a na další rok se nehorázně těším. V hlavě mám minimálně tři nové projekty, které bych rád realizoval a čas ukáže jestli se to podaří. Nebudu nic slibovat, protože to potom znamená velký závazek a většinou se to nestane a v tomto případě se jedná o relativně velké projekty. nechme se tedy překvapit. 

Rád bych tímto také opět poděkoval všem, kteří se nějakým způsobem zasloužili a pomohli udržet tento web stále funkční a neplacený. Máro, děkuji za nevyčerpatelnou pozitivní energii, kterou mě stále zásobuješ a za Tvé neúnavné povzbuzování, abych to nevzdal :) Děkuji Magdaleně Zachardové za možnost publikovat její zajímavé články a také všem zahraničním autorům, jejichž články se snažíme všemožně zprostředkovat v českém jazyce. Je to práce náročná a opět zdůrazňuji časově velmi vyčerpávající. Doufám však, že snad má stále nějaký význam a statistiky to snad potvrzují. Návštěvnost stránek se v průměru pohybuje okolo 13 000 za měsíc a číslo unikátních návštěv za každý měsíc se ustálilo na nějakých průměrných 4500, což je zhruba stejné jako v minulém roce. Pro někoho zanedbatelná čísla, pro nás obrovská. Vzhledem k tomu, že převážná většina materiálu je původní, nebo formou překladu, tedy skoro původní a tudíž vznikající ve stejné místnosti, a téma stránek je velice specifické a ne tolik veřejně rozšířené, tak to nejsou čísla špatná. Naše malá komunita na Facebooku se také trochu rozrostla, což je pozitivní a kanál na YouTube zaznamenal také určitý nárůst v návštěvnosti, přestože to je část projektu, která je asi nejvíce opomíjena. Osobně bych rád více pracoval na produkci videí, ale musím se opět opakovat. Tvorba videomateriálu je extrémně komplexní a časově náročná činnost a každý z vás, kdo si to zkusil, musí souhlasit. Na disku mám stále x hodin záznamu, který potřebuju zpracovat a nemám zatím kdy. Navíc materiál se hromadí rychleji, než jsem schopen ho zpracovávat. Proto doufám, že zmiňované změny v mém osobním životě umožní, že snad budu mít trochu více času se věnovat dalším projektům ve prospěch zkvalitnění webu astronauti.cz v dalším roce. Mezitím si užívejte volna a vánočních svátků, prolistujte si případně náš archív, nebo jukněte na YouTube kanál, když se budete nudit. Přeji do Nového roku tučnou peněženku a štíhlé tělo, a ne naopak, jak tomu bylo letos :)  

Ještě jednou díky za vaši přízeň v tomto roce.

 

Michael M.Faitl

 

Diskusní téma: Happy Holidays

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode