Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Ezechiel - nepochopený prorok

30.09.2010 23:30

 Biblický prorok Ezechiel a staré texty o této ikoně jsou jedním z klasických nepřímých důkazů Paleo-SETI hypotézy. Rekonstrukce, které provedli inženýři Josef F. Blumrich ( vesmírná loď, se kterou se Ezechiel setkal ) a Hans-Herbert Beier ( chrám, kam byl Ezechiel přepraven ) vyústily v logický interní obraz osoby, která měla a která popsala několik setkání s mimozemskými bytostmi. Teologické interpretace relevantních pasáží ve starém písmu se je zoufale snaží pochopit, avšak modernější náboženská publikace toto demonstruje v novém světle.

 

V roce 1975 katolický teolog a univerzitní profesor v Innsbrucku Dr.Hans Bernhard Meyer komentoval moje interpretace různých pasáží ze Starého zákona jako naprosto šílené. “ Pokud texty, které nám byly zanechány, nejsou zkoumány objektivně! a vyloženy s nutnou odbornou znalostí, ale když někdo - posedlý jednou myšlenkou - hledá jenom závěry, které podporují jeho vlastní názory, potom tento může dosáhnout nejabsurdnějších výsledků.”

Takto mluvil Meyer o mé knize God Came From the Stars. Nedržel jsem se údajně “ duchovního významu “ Bible, jak zdůraznil na konci svého článku v Catholic weekly, který roztrhal moji teorii na kusy. Podobné věci se stali i ostatním autorům, kteří si dovolili zkoumat biblické záznamy z jiného úhlu pohledu, a kteří je interpretovali dle svého vlastního chápání. Během těchto let, pokud si pamatuji, se mnoho duchovních otců postavilo proti jakékoliv snaze vykládat staré texty jiným způsobem, než bylo zvykem, jednou a provždy. V současné době se věci okolo Ezechiela opět trochu utišily. Je považován za jeden z hlavních komponentů v AASRA už téměř dvacet let a slouží jako nepřímý a pravděpodobný důkaz návštěv mimozemských astronautů na naší planetě. Ještě zábavnější je skutečnost občasných teologických poznámek, se kterými se setkáváme ve spojitosti s touto událostí, která se stala muži z Palestiny v roce 593 př.n.l. a o které nám zanechal překvapivě podrobný záznam.

 

Teologická zmatenost

 

Mám před sebou článek od teologa Gottfrieda Vanoniho ( kterého neznám ) napsaný pro mládežnický magazín  Weite Welt  ( Infinite World ) ve východním Rakousku a který nese název  Kein Mensch kann mich schauen. Musím zde zmínit, že tato publikace byla produktem Mission House of St.Gabriel ( zveřejněná ve městě Mödling ), což znamená, že bychom měli očekávat obvyklý styl dle katolické církve. Za prvé, je zde kapitola o bytostech, které měly čtyři křídla - což NASA inženýr Blumrich přirovnává k čtyřem rotorům přístávacího modulu, a které prorok Ezechiel, nemajíce ponětí o jejich opravdovém účelu, nazval “ Glory of the Lord.” Pro otce Vanoniho zde máme tradiční symboly Muže, Lva, Býka a Orla, které rozpoznává jako symboly autorů čtyř gospelů Matthew, Mark, Luke a John a na které bylo pohlíženo v dogmatických kruzích kostela v pradávných časech. Poté tento teolog zmiňuje skutečný text proroka, který samozřejmě známe velice dobře. Četli jsme příběh o neobyčejné události, která se stala skoro přesně před 2500 lety v Knize Knih, kde se píše “ najednou přišel vír ze severu, velký mrak, a oheň objímající sám sebe, a byl velmi jasný, a uprostřed barvy jantaru, uprostřed ohně...( Ezechiel k.1,4 ).

Gottfried Vanoni to vše cituje popravdě, slovo po slově. Kdo však byly tyto čtyři živé bytosti, které vypadaly jako lidé, a každá z nich ( dle Bible ) měla čtyři tváře a čtyři křídla? A co ( čtyři ) kola, která byla též připojena a dávala pocit, že celek vypadá jako “ kolo v kole “? Co náš dobrý Otec vidí v tabulce, která Ezechielovi připomíná “ zářící safír “? Co si myslel o objektu nad tabulkou, který “ měl podobu jako trůn “ a vedl Ezechiela ke srovnání jasné záře  s duhou a “ Glory of the Lord “? Je zřejmě slušné v tento moment zopakovat teologický pohled - jakožto nenapadnutelný příklad toho, co dogmatická interpretace dokáže udělat s velice detailně zaznamenaným popisem nějaké události.  

“ To co zde Ezechiel vidí, je tak komplikované, že to není nikdo schopen ani namalovat “ nabízí Vanoni, očividně bez znalosti rekonstrukce pana Blumricha. Nicméně není si též úplně jistý, “ přichází Bůh uprostřed bouře, anebo sedí na trůnu? Jak se tato kola otáčejí uvnitř sama sebe? Kam tyto bytosti a kola jedou? “

 

 

Absurdní závěry

 

Pro našeho spisovatele z kláštera v Mödlingu je to všechno “ jakoby z Řecka “. Všechny tyto detailní popisy Ezechiela jsou pro něj mlhavé a to není vůbec žádné překvapení. Vypozoroval jak mnohokrát biblický prorok používá slova jako ve svých spisech, ale to jej nepřivádí ke správným závěrům, hlavně o tom, že Ezechiel viděl a zažil něco reálného a musel to popsat za použití termínů a slov, které znal. Vanoniho představivost je velice limitována hranicemi kněze, flexibilita není správná vlastnost, kterou by akceptovali dobří Otcové světa v naší dimenzi. Jeho závěry jsou naivní a nesmyslné. Teolog informuje své mladé ovečky, protože “ Bůh nedovolí být zachycen v jakémkoliv obraze.... “

To co byl NASA inženýr Josef Blumrich schopen interpretovat z moderního pohledu jeho technických znalostí, především opravdový význam “ křídel “ a “ kol “, je zjednodušováno Gottfriedem Vanonim ( i kdyby v dobrém slova smyslu ) jako nějaký druh symbolismu, který je velmi těžké pochopit. Tvrdí “ Křídla a kola bytostí znamenají, že Bůh přináší velkou změnu na tento svět. Bůh dává svému tvoření křídla, duch svatý je energie, která je pohání.”  Pro otce Vanoniho neznamenají křídla druh pohonu (!), ale protože “ jsou součástí těla “, jsou přeci jen “ symbol pohybu a odloučení “, stejně tak jako bezpečí, “ protože pták drží své mladé v bezpečí pod svými křídli.” Na toto se nedá absolutně nic říct. 

 

“ Kola také mohou připomínat mnoho různých věcí “ spekuluje otec Vanoni. “ Kolo neznamená vždycky jen pohyb v prostoru, kolo může mít význam jako směr času.” Jak říká Vanoni “ je to starodávný symbol Bohů vládnoucích na Zemi.”  Skutečnost, že jsou čtyři pro něj znamená “ čtyři hlavní směry “ a čtyři bytosti z Ezechielových textů znamenají dle křesťanského teologa “ čtyři velké větry: lev z jihu, býk ze severu, orel z východu a muž ze západu”. Bez komentáře!

 

 

Co to bylo co Dr.Bernhard Meyer napsal? “ Pokud texty, které nám byly zanechány nejsou zkoumány objektivně! a nejsou vyloženy s nutnou odbornou znalostí, ale když někdo - posedlý jednou myšlenkou - hledá jenom závěry, které podporují jeho vlastní názory, potom tento může dosáhnout nejabsurdnějších výsledků.”

Přesně tak!

Rád bych zde přidal ještě jednu věc. Z poměrně současné studie sociologie, která byla provedena v mnoha oblastech Rakouska a která byla zveřejněna na konferenci ve Vídni je zřejmé, že účast mladých lidí v křesťanském společenství v Evropě velice klesla. Z dotázaných ve věku 14-19 let 38 procent nikdy nebylo v kostele, zhruba třetina mladých lidí nevěří v osobního Boha, ale jsou více nakloněni myšlence “ vesmírných energií “, nebo “ stvoření, univerzální síle “. Když k tomu přidáme poznámku jedné političky, jejíž názor bychom neměli opomenout, a která svádí tento trend v úpadku kostela částečně na náboženské instrukce ve školách. Dle ní jen “ nejsilnější jedinci “ jsou schopni se zapojit do náboženského života opravdovým způsobem, ale ne ti, kteří stále hledají svou identitu. 

Tyto biblické interpretace předkládané mladým lidem otcem Vanonim, jejich závažné logické nedostatky, nesmyslný sled kontextu a jejich občasné projevy komediálnosti mohou být právě jedním z důvodů, proč mladí lidé odcházejí z kostela, protože si neví rady s takovými nesmyslnými výklady. Děti jsou v současné době chytré a ne vždy stráví to, co je jim předkládáno na stříbrném podnose. A to je správné. Vidíte, náboženství je možná dobré - nicméně desinformace vede do slepé uličky, obzvlášť s takovými teologickými interpretacemi  Bible...

 

Zdroj: časopis Legendary Times

Autor: Peter Krassa

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: Wikipedia


 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode