Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Evropské podzemní tunely

08.08.2011 16:46

 

 

 Nově vydaná kniha popisuje rozsáhlou síť podzemních tunelů vedoucích ze Skotska až do Turecka a kterou vybudovali lidé Doby kamenné. Německý archeolog Heinrich Kusch řekl, že byl nalezeny důkazy, že tunely existují pod stovkami neolitických osad po celém kontinentu. Ve své knize - Tajemství podzemních dveří do starověkého světa - tvrdí, že skutečnost, že se jich tolik dochovalo i po 12 000 letech ukazuje, že původní síť tunelů musela být obrovská.

 

 " V Bavorsku v Německu jsme našli 700 metrů těchto podzemních tunelů. Ve Štýrsku v Rakousku jsme našli 350 metrů, "řekl. "Po celé Evropě jich byly tisíce - od severního Skotska, až po Středozemní moře. Většina z nich není příliš velká - jen 70 cm na šířku - tak akorát, aby se osoba protáhla naskrz. V některých místech jsou rozšířené a jsou tam prostory na sezení, skladovací komory a místnosti. Ne  všechny tunely jsou propojeny, ale dohromady to je obrovský podzemní labyrint." 

Někteří odborníci se domnívají, že síť tunelů byl způsob, jak chránit člověka před predátory, zatímco jiní se domnívají, že některé z propojených tunelů byly použity jako dálnice známé lidem dnes k bezpečnému cestování bez ohledu na to, jestli je válka, násilí, nebo dokonce špatné počasí na povrchu. Kniha poznamenává, že na místech vsupu do podzemí byly často budovány kaple, zřejmě proto, že se církev obávala prozrazení původního významu tunelů a chtěla utajit jejich existenci. 

 

Zdroj: dailymail.co.uk

Foto: europics

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode