Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Deformovaná lebka z Francie

06.11.2013 21:08

Úmyslně deformované, nebo manipulované lebky jsou normálně přiřazovány ke kulturám Střední a Jižní Ameriky, ale tento exemplář, který je starý nějakých 1500 let byl nedávno objeven v nalezišti Alsace ve Francii. V Pays de Odile se buduje industriální zóna, což popohání archeology k průzkumu 7,5 akrového pozemku. Výsledkem je objev mnoha artefaktů a pozůstatků lidských i zvířecích z období neolitu a dalších kultur. Je to skoro 6000 let stará kolekce. History Blog ukazuje různé nalezené objekty včetně hrobu z doby bronzové obsahujícího děti a psi, skleněné ornamenty, mince, keramiku a Galsko-Římský komplex bazénů.

 

Ale nálezy z doby Merovejské byly nejvíce fascinující. Merovejci byla dynastie vládnoucí Franckému regionu Francie po dobu 300 let od 5. do 8.století. Na pohřebišti obsahujícím 18 hrobů směrovaných západ-východ byla nalezena žena společně s velkým množstvím předmětů jako jsou šperky, řetězy, stříbrné zrcadlo, skleněné korále a mnoho dalších. Je potřeba zdůraznit, že to byla velice důležitá osoba, zřejmě vysoce postavená žena. Ovšem to co ji identifikovalo jako urozenou paní byla oválná lebka, výsledek umělého deformování - ovazování hlavy novorozence pomocí dřevěných tabulek a látky až se docílilo zploštění a deformace lebky v průběhu času. Tato praktika se používala v Evropě, Africe, Asii a jak bylo uvedeno v Jižní Americe. 

History Blog píše:

 

“ Tato praktika oddělovala elitu a zajišťovala její sociální status. Podobné hroby, které jsou většinou izolované, byly objeveny v severním Gaulu v Německu a východní Evropě. Jsou vyloženy mnoha pohřebními předměty. Vypadají proto jako hroby vysokých představených a jejich rodin východního původu, kteří byli začleněni do Římské armády během velkých migrací “.

 

Pohřebiště v Obernai je jedním z několika velkých  skupin objevených ve Francii. Je to první důkaz přítomnosti východní komunity během dlouhého časového období v Alsace na konci Římské říše.

 

Zdroj a foto: io9.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode