Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

CPAK 2011

21.10.2011 19:52

 

Městečko Sedona na severu Arizony je nepochybně duchovním centrem USA, cokoliv ten výraz má znamenat. Je zde na relativně malém prostoru soustředěno snad vše na co si jen každý ezoterik může vzpomenout. Od věštění z křišťálové koule a výkladu z karet, přes centra starodávných asijských učení až po UFO aktivisty. Sedona je také domovem mnoha z těchto badatelů.

 

 Kromě duchovna se zde také setkáváme s luxusními resorty a golfovými hřišti, kde tráví své zasloužené dovolené boháči z celé Ameriky. Celkově je však Sedona velice uvolněné a alespoň pro mne pozitivní místo. Ta energie je zkrátka z nějakého důvodu všude přítomna, narozdíl od uspěchaných a hektických velkoměst. Možná je to dáno tím, že všude v okolí se nacházejí pozůstatky původního indiánského osídlení. Za jedny z nejdůležitějších můžeme považovat ruiny Montezuma castle usazené vysoko ve stěně útesu nad původní řekou, nebo Tuzigoot, sídliště vystavěné trochu netradičně na vrcholku kopce, tak jak to známe v případě evropských hradů. Celkem se nachází v okolí Sedony až na osmdesát nejrůznějších ruin a skalních osad. Nicméně město vděčí za svou popularitu především takzvaným vortexům, které se zde na několika místech vyskytují. Moudrá ( někdy ) kniha Wikipedia k tomuto praví:

 

Vortex je parapsychologický a záhadologický termín pro oblast resp. místo na zemském povrchu vykazující relativně trvalé fyzikální anomálie. Na těchto místech dochází nejčastěji k anomáliím elektromagnetickým, gravitačním, časovým, prostorovým (topologickým, např. k zakřivení dráhy světla), jako i k působení energetických, resp. (energoinformačních) polí, nebo i k dalším fyzikálním a parafyzikálním anomáliím vlivem neznámé síly. Vortex je vysvětlován nejčastěji jako optický klam.

Inu, pokud je to tedy jen pouhý optický klam, pak opravdu nevím proč sem přicházejí lidé spirituálně a sensitivně naladění ze všech koutů světa. Přestože je těžké existenci takových energií dokazovat, a přestože ne každý je dostatečně citlivý reagovat na takové anomálie ( včetně mě ), neznamená to, že to neexistuje. Navíc je zde zaznamenán také zvýšený výskyt UFO, což s tím údajně nějak souvisí. Sedona je tedy velice příjemné místo kam jet na dovolenou a okolní nádherná příroda s červenými skálami nabízí nepřeberné množství fyzických aktivit. Nicméně v tomto případě to nebyla hlavní náplň mé návštěvy Arizony.

 

CPAK

 

O víkendu 1-2 řijna se zde uskutečnila důležitá konference s názvem CPAK (  Conference on Precession and Ancient Knowledge ), kde jsem měl možnost potkat několik významných osobností z nejrůznějších oborů. Náplní této dvoudenní akce je představení novinek na poli alternativní historie a archeologie, pradávných kultur a také místní historie původního obyvatelstva Ameriky. Mezi přednášejícími se objevují archeologové, geologové, historici, fyzici a mnoho dalších odborníků. Celkově je to na trochu jiné úrovni, než běžná ufologická konference. Jinými slovy, v tomto případě se jedná o lidi, jejichž výzkum je ve většině případech podložen fakty a seriózními informacemi. Mnoho z nich také působí na univerzitách, nebo v jiných institucích. Dobrá věc je, že je to ta část mainstream vědců a badatelů, kteří se nebojí vyjít na veřejnost a otevřeně spekulovat o věcech, které jsou pro mnoho jejich kolegů zapovězené. Například téma  technologicky vyspělé civilizace sahající desítky tisíc let do minulosti zde není žádným tabu, ba naopak. Řešily se otázky astronomie, pradávné architektury a řeč přišla pochopitelně i na problematiku mimozemské intervence, přestože ne každý z přednášejících se s tímto ztotožnil. To je ovšem v pořádku, protože důležité je, že vůbec probíhá nějaký dialog na toto téma. Atmosféra konference byla vynikající a příval informací tak obrovský, že stále ještě nevím odkud začít a jak je co nejlépe využít a zpracovat. Setkání odstartoval ranním přivítáním a vlastní přednáškou sám organizátor a badatel, pan Walter Cruttenden. Je také ředitelem Binary Research Institute, což je organizace, která zkoumá příčiny a následky pohybů sluneční soustavy a jejich vlivu na precesi rovnodennosti. To byl také námět jeho vystoupení. Pradávné kultury věnovaly těmto pohybům a závislostem nebeských těles velkou pozornost a dle jeho teorie je velice pravděpodobné, že právě tyto vztahy, jen ve větším měřítku, jsou také nepřímo zodpovědné za cykly vzniku a zániku civilizací během obrovského časového rozmezí. 

V sobotním programu vystoupil také Laird Scranton, který je civilním povoláním softwarový inženýr a jinak se věnuje prehistorickým záhadám a kosmologii a jejímu vztahu k symbolice, hieroglyfům a starým jazykům. Velká část jeho přednášky byla věnována otázce afrických Dogonů a jejich kontroverzní historii. Více o něm poskytneme v samostatném příspěvku, včetně odpovědí na pár otázek. 

Asi nejlepší vystoupení dle mého měl Dr. Robert Schoch, který působí na univerzitě v Bostonu. Je diplomovaný geolog a geofyzik a velice často se objevuje v mnoha televizních pořadech a nejvíce se proslavil svým několikaletým výzkumem, který prováděl na monumentech v Egyptě a především pak na Sfinze. Závěry jeho geologického průzkumu a eroze v okolí Sfingy, které posunují stáří tohoto monumentu o mnoho tisíc let do minulosti, pěkně pohnuly klasickou egyptologií. Tedy vlastně moc nepohnuly, protože tento fakt není stále z nějakého důvodu příliš akceptován, přestože o tom není absolutně pochyb. Ve své přednášce se však věnoval především nejnovějším poznatkům o relativně novém objevu v Turecku, Göbekli Tepe. Osobně prováděl výzkum na tomto místě minulý rok a některé závěry jsou velice zajímavé. 

Našlapaný sobotní program pokračoval po obědě vystoupením legendy zakázané archeologie. Pan Michael Cremo však tentokráte hovořil více o indických védách a tradicích. Snažil se vysvětlit cyklický systém historie, který se popisuje v těchto pradávných “ mýtech “. Indické védy a kultura jako taková je jedna z nejstarších “ známých “ kultur a tyto cykly popisují historii naší civilizace sahající až miliony let do minulosti. Pan Cremo ovšem vůbec nelétal v oblacích, jak by se mohlo při takovémto tématu lehce stát a naopak se pokusil tyto informace podložit fyzickými důkazy. Jeho obrazová dokumentace vypadala dost věrohodně. Na několika dobových snímcích dokonce ukazoval chrám, o kterém se spekuluje, že byl několik milionů let starý a místní populace to nepovažovala za nic neobvyklého. Bohužel prý již v současné době neexistuje, takže se nedá provést žádný další moderní výzkum. Michael Cremo se nikdy nebojí pustit se do tématu mimozemšťanů a dle něj indické védy v tomto smyslu mluví naprosto jasně a výstižně. Problém je prý jakýsi psychologický blok moderního člověka, který nechce tuto realitu přijmout.

Zlatým hřebem sobotního odpoledne byla pochopitelně přednáška pana Grahama Hancocka. Je to jeden mých nejoblíbenějších autorů a jakožto legenda výzkumu alternativní historie v tomto případě trochu zklamal. V posledních letech totiž dle jeho slov “ začal experimentovat s lidským vědomým “ a vydává se na pravidelné cesty za šamany v mnoha koutech naší planety a opustil tak určitým způsobem fyzický svět monumentů a archeologie. A podle toho také vypadají jeho současné přednášky. Zamýšlí se nad lidským chováním, evolucí vědomí a výpravami do říše spirituální za pomoci halucinogenních prostředků. Ne, že by tyto věci nebyly zajímavé, ale tak trochu postrádám toho klasického pana Hancocka a podmořské ruiny u pobřeží Japonska, Yonaguni. Možná tak trochu předběhl svou dobu a jeho obecenstvo ještě není připraveno na tento dramatický přechod z literatury faktu na ? ...kdoví kam. Původně jsem doufal, že bude trocha času na krátký rozhovor, ale bohužel musím jen tlumočit krátké vyjádření, že “ do června příštího roku neposkytuje žádná interview, jelikož se musí soustředit na psaní nové knihy “. Takže zbyla jen fotografie na památku a budeme doufat, že se něco podaří příště. 

Nedělní program byl také velmi zajímavý, i přestože se zatím z neznámých důvodů nedostavil ke své přednášce John Dering, který měl pohovořit o fenoménu přírodního elektromagnetismu a dalších základních přirozených energiích, které ovlivňují člověka po celá tisíciletí. Podobnému tématu se věnoval Dr.Claude Swanson, fyzik při MIT a univerzitě Princeton. Mluvil především o současných objevech ruského astrofyzika Nikolaje Kozyreva. Dle těchto informací, které již byly potvrzeny jinými odborníky se zde jedná o energii produkovanou hvězdami, ale která je také přítomna v okolním prostoru. V tomto případě bych zmínil práci jiného člověka, který se věnuje podobnému výzkumu a tím je Nassim Haramein. Projevy této energie jsou prý úzce spjaty s tím, co se v asijské orientální medicíně nazývá “chi”. Dr. Swanson založil svou vlastní konzultační firmu v oblasti aplikované fyziky a mezi jejich klienty patří například firmy jako DuPont, United Technologies a vládní agentury včetně CIA, Navy a DARPA. 

Snad jedinou slabší chvilkou celé konference bych mohl nazvat vystoupení člověka, který na publikum vychrlil matematické vzorce a nepřehlednou geometrii, které údajně objevil zakódované v architektuře na planině v Gíze. Ne, že by na těchto věcech nebylo něco pravdy, nicméně pan Edward Nightingale mě o svých teoriích příliš nepřesvědčil. Tajná geometrie, symboly, okultní spolky a podobné věci ano, ale na mě jeho přednáška působila trochu moc chaoticky a zmateně. Kdo ví, možná to byl záměr, protože čím více čísel, znaků a vzorců, tím méně pravděpodobné, že tomu někdo bude rozumět. Edward se však tomuto výzkumu věnuje již více jak patnáct let, tak snad ví o čem mluví...

Na druhou stranu přesně opačný dojem na mě udělal pan Gary David, který zástup řečníků v neděli odpoledne uzavřel. Jeho knihy o kosmologii amerických indiánů jsou naprosto fascinující a ve svém zhruba hodinovém vystoupení se snažil předložit určitý přehledný souhrn o čem jeho dílo je. Asi jeho nejdůležitějším objevem, který bych zde zdůraznil, je určitě souvislost mezi souhvězdím Orion a monumenty amerických indiánů. Pan David se snažil ( inspirován Robertem Bauvalem ) zjistit, jestli se i v Severní Americe nacházejí stavby, které by korespondovaly nějak s hvězdnými konstelacemi a logicky prvním pokusem bylo, zaměřit se na indiány Hopi, jejichž legendy jsou s Orionem úzce spjaty. Jeho výzkum přinesl šokující zjištění, že tomu tak opravdu je a zdá se, že nejen pro indiány Hopi, ale také další místní národy to byla běžná praxe, budovat své vesnice a puebla v obrazu místní oblohy a hvězdných bohů. Hovořil také o dalších podivných skutečnostech. Podle jeho teorie se zdá, že v pradávných časech existoval kontakt mezi severoamerickými indiány a zbytkem světa, nebo, že dokonce předkové některých kmenů přišli původně z jiných částí světa. Hovoří o tom nejen archeologické nálezy, ale také zvláštní jazyk například kmene Hopi, který je mnoha v případech podobný egyptskému. Také symbolika a ústní tradice a legendy se velmi často shodují. Tento druh výzkumu je prý velice podceňován a je třeba provést ještě mnoho bádání. Osobně myslím, že pan Gary David je rozhodně na správné stopě a v příštích letech se jistě objeví mnoho nových informací. 

Konferenci již tradičně završila otevřená debata mezi přednášejícími a publikem, bohužel tentokráte bez pana Hancocka, který musel již v sobotu večer odcestovat do Amazonie na další setkání s démony nápoje Ayahuasca. 

Závěrečná panelová diskuze byla zajímavá hlavně v jeden moment, kdy přišla otázka na všechny řečníky, a to “ jaký je jejich názor na mimozemský kontakt a vliv v naší pradávné minulosti “. Většina z přednášející se v tomto směru vyjádřila velice kladně a tuto variantu připouštějí minimálně stejně reálně jako ostatní možnosti. Jen pan Schoch byl trochu více skeptický ( svým vlastním humorným způsobem ). Otevřeně prohlásil, že 

 

“ jakožto seriózní vědec a geolog se nebudu k takovým věcem ani vyjadřovat. Je to nesmysl. “ Posléze dodal, že “ ...z osobního pohledu obyčejného vzdělaného člověka nelze tuto možnost zcela vyloučit “.

Jaké jsou tedy závěry? Celkově si z této povedené akce odnáším velmi pozitivní pocit. Přestože zde problematika mimozemské intervence nebyla diskutována jako hlavní téma, prezentované informace opět řádně promíchaly osudím naší alternativní historie. Myslím, že už nemůže být pochyb o tom, že věci se mají zásadním způsobem jinak, než je nám předkládáno ortodoxní vědou a hlavně médii. V následujících týdnech se pokusím připravit bližší informace na některá témata a nebude chybět také nějaký ten rozhovor, takže ....zůstaňte na příjmu :)

 

Zdroj a foto: Michael M.Faitl, CPAK Sedona, Arizona 1-2 října 2011

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode