Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Close Encounters Research Organization

04.02.2014 20:00

 

V sobotu 11.ledna se uskutečnilo první letošní setkání organizace CERO na nové místě. Na základě mnoha požadavků z publika v minulých měsících byli nuceni organizátoři přesunout přednášky do oblasti Los Angeles a musím jen potvrdit, že to je pozitivní krok. Santa Monica je přeci jen daleko více přístupnější, než dvouhodinová jízda někam za město do malého hotelu. Doufejme tedy, že se to kladně odrazí také na návštěvnosti. Organizaci CERO International, která provádí výzkum únosů do UFO vede Yvonne Smithová a momentálně slaví 22 let své existence. Za tu dobu byly evidovány a zkoumány desítky případů lidí, kteří byli uneseni, anebo mají nějaké osobní kontakty a zkušenosti s mimozemskými entitami. Yvonne Smith je diplomovaná terapeutka a provádí kromě klasického poradenství také regresní terapie a hypnózu. 

Sobotní večer byl tak trochu vyjímečný, protože došlo k představení všech členů týmu CERO, kteří postupně představili svoji práci během krátkých půlhodinových vstupů. Navíc byla událost oživena přítomností velké osobnosti světové ufologie Stevena Bassetta, který celý večer moderoval. Yvonne celou akci zahájila a v krátkosti přiblížila svou kariéru a začátky organizace a ukázala několik zajímavých případů únosů ze své terapeutické praxe.

Druhým přednášející byl člen vědeckého týmu CERO Dr. Roger Leir, který je známým odborníkem na implantáty. Jeho příspěvek se nesl v tradičním duchu popisování jednotlivých případů operací, při kterých byly vyjmuty z těl pacientů podivné předměty technologického charakteru. Pan Leir se zaměřil především na případy číslo 15 a 16, které jsou dle něj nejzajímavější. Pro toho, kdo je s touto problematikou obeznámen, nebo kdo viděl některé z jeho celých přednášek již dříve,  nebyl jeho příspěvek ničím novým. Nejzajímavějším momentem, který stojí za zdůraznění je, že pan Leir oznámil, že před několika týdny byla provedena další, v pořadí již sedmnáctá operace a vyjmutí implantátu. Nicméně žádné detaily, nebo výsledky testů nejsou v tuto chvíli ještě k dispozici. 

První část večera poté uzavřel svým vstupem další člen vědeckého týmu, Steve Colbern. Steve je chemik a odborník na materiály s dvacetiletou praxí v komerčním sektoru. Jeho specializací jsou uhlíkové nanotrubice. Tak jak je v jeho případě zvykem, i tentokrát Steve zahltil publikum nejrůznějšími odbornými termíny, grafy, tabulkami a fotografiemi z mikroskopů a pokud není člověk alespoň trochu technicky na úrovni, jeho přednášky jsou obrovská nuda. To je však často realita čisté vědy. Čísla, rovnice a pro obyčejného člověka nesrozumitelné grafy. 

Po krátké přestávce následovala panelová diskuze, která byla dle mého hlavním bodem celého večera. Kromě již zmíněných protagonistů CERO International se připojili dva kontaktéři, John a  Jacqueline. Ti sdíleli postupně své osobní příběhy kontaku s mimozemšťany, přestože každý z nich s velmi odlišným postojem. John je obětí únosů, které trvají již od jeho osmého věku života a jeho zkušenost je poměrně negativní, což samozřejmě zanechalo následky na jeho zdraví a osobním životě. Na druhou stranu Jacqueline nemá žádné špatné zkušenosti. Je periodicky navštěvována bytostmi ve svém domě a nikdy nebyla unesena proti své vůli. Každopádně je vždy zajímavé pozorovat vyprávění těch, kteří mají takové osobní zkušenosti. V panelové diskuzi odhalil také Dr.Leir jeden svůj neobyčejný osobní zážitek, což byla pro mě novinka se kterou se běžně nesvěřuje. Jeho příběh by se dal možná zařadit více do oblasti paranormálna, než ufologie, či únosů, i když tato hranice se poslední dobou stává stále více složitější k rozeznání. A kdo ví, možná ani žádné škatulkování neexistuje a vše je vzájemně propojeno. To byla koneckonců i jedna otázka z publika, jestli je tento fenomén UFO vůbec fyzická záležitost, nebo jestli se jedná o nějaký druh spirituálního zážitku s případnými jinými dimenzemi. Nebo kombinace všeho....nikdo vlastně pořádně neví. Doktor Leir popsal svůj zážitek jako vizuální “zvlnění” prostoru v domě, kde se natáčel televizní dokument a on čekal ve vedlejší místnosti až na něj přijde řada. Toto “vlnění” se zrychlovalo do určitého bodu a pak postupně zase ustalo až zmizelo úplně. Další osoba potvrdila stejný úkaz z vlastní zkušenosti. Prý tento efekt provází její únosy. Nicméně doktor Leir rozhodně netvrdí, že by byl unesen, naopak si z celé záležitosti dělal srandu, protože si myslel v ten moment, že dostal mozkovou mrtvici a jakožto praktický lékař asi ví, o čem mluví. Nicméně incident zůstal do dnešního dne neobjasněn.

Diskuze se protáhla do pozdních nočních hodin a zaznělo mnoho otázek z publika, přestože některé se nedaly brát až tak vážně a na přednášejících byla občas vidět nervozita z některých návštěvníků. To už je však běžnou součástí těchto akcí a je potřeba některé věci brát s rezervou. Každopádně sobotní večer byl zajímavým začátkem letošního roku, i když nic zásadního se zde neobjevilo a ani to nebylo cílem tohoto setkání. Jak sama Yvonne Smithová řekla:

 

“ ....naše první letošní přednáška bude určitým představením organizace CERO novému publiku. Je velice důležité, abychom stále více seznamovali širokou veřejnost s problematikou únosů, protože se to týká milionů lidí po celém světě a často jsme jediní s kým tyto oběti mohou otevřeně mluvit....”

 

Zajímavým obohacením večera byla samotná lokalita, kde se setkání konalo, která jak jsem pochopil je jen dočasná, než se najde stálé místo k pořádání těchto akcí. Večer se konal ve filmovém studiu společnosti Justcause Entertainment, kde se natáčí scény pro nejrůznější známé filmy jako byl například Avatar. 

 

 

Michael M.Faitl

 

Zdroj: CERO International, 11.ledna 2014, Santa Monica, Kalifornie  

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode