Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Blízká setkání posvátného druhu

05.10.2010 22:39

 Skupina lidí prožívá přítomnost obrovského zářícího objektu ve vzduchu, který je následuje mnoho mil a chrání je před napadením. Někdo je viděn jak je vyzvedáván do nebes pomocí světelného kuželu. Muž je svědkem nevysvětlitelných kruhových vozidel s živoucími bytostmi na palubě.

 

Zní to jako naše typické pozorování UFO v moderních době, že? Omyl. Toto jsou střízlivé záznamy příběhů ze Starého a Nového zákona. 

“ Pokud jsou UFO nějakým druhem inteligence z jiného světa, mohly zde být již před mnoha miliony let a mohly ovlivňovat vznik biblického náboženství. Myslím, že to je přesně ten případ,” prohlásil reverend Barry Downing, presbyteriánský pastor v důchodu.

Ve své knize z roku 1968 The Bible and Flying Saucers  Downing spekuluje, že mimozemšťané v technologicky vyspělých kosmických lodích hráli hlavní roli v událostech, které zachycuje bible. “ Můžete listovat biblí a najdete poznámky o věcech vznášejících se nad zemí, které jsou inteligentně řízeny, a které se kontaktují s lidem své doby “, řekl Downing AOL News. Downing sloužil 34 let jako pastor u Northminster Presbyterian Church v Endwellu, stát New York a neúnavně zkoumal tento materiál po mnoho desetiletí. Jako student na Univerzitě v Edinburgu se specializoval na vztahy mezi přírodní vědou a teologií a jeho jméno se objevuje v seznamu “ Who is who in Theology and Science “. Teorie, že mnoho zázračných událostí v Bibli může být vysvětleno jako intervence s mimozemšťany ho zasáhla už na začátku 60.let.

“ Když jsem byl v semináři, konflikt mezi vědou a náboženstvím byl již naprosto jasný. Někteří z více liberálních profesorů jednoduše řekli - nemůžeme věřit věcem z Bible jako znovuzrození Ježíše, nemůžeme věřit v existenci světa andělů, je to vše mytologie. Jenže, když vyloučíte tyto věci jako mytologii, skončíte u Boha, který nemá žádnou moc a nikoho nebude zajímat Bůh bez moci.”

Bylo to během let na univerzitě, kdy Downing začal přemýšlet o možnosti návštěv z vesmíru. Přemýšlel o tom, jak se to může shodovat s konceptem andělů v Bibli. Pojďme se podívat na několik příběhů z Bible, které Downing důkladně prozkoumal a porovnejme je s tím, co dnes známe jako setkání s UFO. Pravděpodobně nejznámějším a nejvíce dramatickým může být příběh o rozestoupení vod Rudého moře - zázrak, který zachránil Izraelity, kteří prchali před otroctvím v Egyptě. Downing cituje “ pilíř z mraku přes den a pilíř z ohně v noci “ vedl židy během jejich útěku. 

“ Tento objekt se vznáší ve vzduchu a potom navede židy k Rudému moři, vznáší se nad mořem během jeho rozestoupení a já věřím, že používá svůj pohonný systém k rozdělení vody, aby mohli lidé přejít. Když se židé dostali na druhou stranu, Egypťané přišli se svými válečnými vozy a dostali se daleko, když se náhle stalo něco divného. Podle Bible, Mojžíš pozvedl své ruce do vzduchu a vodní stěny se zhroutily, což pro mne znamená, že došlo k vypnutí této síly/energie.” 

Jenže může tento příběh, pokud se doopravdy stal, být vysvětlen moderní vědou? Softwarový inženýr Carl Drews z  Národního centra pro výzkum atmosféry v Boulderu, Colorado v současnosti předpokládá, že událost od Rudého moře byl více zázrak přírody, než zásah boží moci.

“ Rozdělení vody můžeme chápat díky dynamice kapalin. Vítr manipuluje s vodou směrem, který se shoduje s fyzikálními zákony, což vytváří bezpečný koridor s vodou na stranách a potom zprudka umožní vodě návrat zpět.”

Drews se svým týmem spekuluje, že vítr o síle 60 mil/hod. který fouká po 12 hodin nepřetržitě, mohl vytvořit rozdělení vody, což otevřelo cestu pro Izraelity. Downing říká, možná ne.

“ Věřím, že nějaký typ energie byl použit ‘pilířem z mraku a ohně ‘ k rozdělení vody. Teorie větru je OK pokud vynecháte ‘pilíř z mraku a ohně ‘ a pokud též vynecháte další množství detailů. Jenže, když opravdu chcete pozorně sledovat co říká Bible, potom teorie větru nefunguje.”

Downing vysvětluje, že události Exodu a dalších biblických příběhů, byly zaznamenány osobami, které měli limitované znalosti vědy.

“ Židé neznali Einsteinovu teorii relativity, nebo energetická pole a tak dále, jazyk, který používali je nádherně třpytivý: ‘ Pán z pilíře z mraku a ohně pohlédl na Zemi .“

Downing tvrdí, že další událost pravděpodobně spojená s UFO se stala proroku Ezechielovi. V Douay-Rheims překladu Bible Ezechiel říká: ” Teď, když jsem pohlédl na živé bytosti, viděl jsem kruh na zemi vedle bytostí, pro každou jeden. Jejich konstrukce vypadala jako ‘ kruh v kruhu ‘. Daly se do pohybu do čtyř směrů, aniž by se otáčely. Kruhy též měly velikost a výšku a hrozný vzhled, celé tělo bylo plné očí kolem dokola všech čtyř. A kamkoliv živé bytosti šli, kruhy byly s nima a když byly živé bytosti vyzvednuty ze země, kruhy byly též vyzvednuty.”

Ezechiel mluví podle Downinga pravdu, ten tvrdí, že to zní jako setkání s moderním UFO včetně hlášení o setkání s mimozemskou bytostí. 

“ To co zde máme je obrázek čtyř strojů tvaru talíře se čtyřmi astronauty, kteří se vznášeli vedle každého stroje “ tvrdí Downing. “ Myslím, že mnoho zázraků bylo provedeno něčím, co můžeme nazvat pokročilá technologie, ale lidé v biblických časech neměli ponětí o technologii. Pro ně byla pokročilá technologie kolo od vozu.”

No a nakonec známe samozřejmě příběh o nanebevzetí, který vypráví jak byl Ježíš vyzvednut na nebe, zatímco jeho apoštolové to sledovali ze země. 

“ Učedníci se shromáždili a viděli ho jak je v mraku vynášen k nebesům - slovo mrak lze opravdu chápat jako nějaký typ nebeského dopravního systému,” říká Downing.

Downing zastává názor, že Ježíšovo království boží je pravděpodobně meziplanetární, nebo mezigalaktická civilizace a že existuje nějaká nebeská organizace, kterou byl součástí a ke které se přidáme po naší smrti. Nicméně současně se nás snaží naučit chování, které je očekáváno, když se tam dostaneme. Downing nemyslí, že  světské kultury v minulosti akceptovaly předpoklad existence UFO a mimozemšťanů v Bibli, ale ani v naší době tomu není jinak. “ Nemyslím, že naše civilizace chce řešit myšlenku, že zde máme sílu, která má větší moc, než lidstvo samo. “ Vize reverenda Downinga o možných návštěvách mimozemšťanů zahrují také radikální teorii o vzniku člověka.

“ Myslím, že pokud mimozemšťané někde jsou a provádějí únosy a experimenty na lidech, tak jak se dočítáme a pokud jsou tak pokročilí v přesunu prostorem a pokud zde jsou již miliony let, proč potom nepředpokládat, že ovlivnili život na Zemi? A pokud je toto pravda co to znamená? Znamená to, že jsme vyšlechtěné bytosti. A to může znamenat, že příběh inteligentního designu je skutečný. Darwin je do určitého momentu mimo hru a to znamená, že mnoho vedlejších zájmů je tímto zraněno co se vědecké stránky týká. Co by to udělalo se světovým náboženstvím v globálu? Měli bychom mnoho krvácejících nosů na obou stranách, náboženské i vědecké, jakožto následek takového zjištění.”

Nicméně reverend v důchodu říká, že víra v mimozemské návštěvníky není v rozporu s křesťanskou vírou.

“ Bůh, otec svatý  je to, co budu nazývat Bůh, který je jiný, než jsme a z velké části nedosažitelný. Pokud je tento Bůh tak jiný než jsme a tak nad námi, jak nás potom toto ‘ nad námi ‘  zasahuje svou láskou? Biblická odpověď je skrze prostředníky. Věřím, že existuje neviditelný a nedosažitelný Bůh, Svatý otec, kterého znám jen z kombinací různých věcí včetně odhalení andělů Starého Zákona, nebo prostředníků, nebo toho, co já budu nazývat mimozemskou realitou, která teď kolem nás poletuje a dělá něco, co si myslím bylo skutečností po mnoho staletí.”

Zdroj: AOLnews

Překlad: Michael M.Faitl

 

 

© Barry Downing

 

© Monarca Lynn Merrifield

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode