Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Artefakty na asteroidu YU55

12.12.2011 19:56

 

Dne 7. listopadu 2011 mezi 11: 24 a 13: 35, NASA Goldstone radar získal data z asteroidu 2005 YU55, když proletěl blízko Země. Tyto údaje byly použity pro generování 28 obrázků z asteroidu. V NASA zprávě je nám řečeno, že čas rotace asteroidu je asi 18 hodin, takže obrázky zobrazují přibližně 10 procent povrchu asteroidu. Rozlišení fotografií je asi 4 megapixely.

28 obrázků je spojeno ve videu na YouTube. ( viz pod článkem )

Moment asi v 19 sekundě videa ukazuje na zajímavý objekt na levé straně asteroidu asi v polovině vrchní části. Obrázek 1 uvádí původní a vylepšený záběr. Byl použit  Gaussovský filtr, který snižuje zřejmé vyšší frekvence vzorkování, a následovně SmartFix volba aplikace Photoshop, která "opravuje celkovou rovnováhu barvy a upravuje stíny a detaily "... podle příručky.

 

Objekt se jeví anomální, protože jeho textura je výrazně hladší než okolí. Má vzhled potrubí vystupujícího z terénu a pak ohnutého o 90 stupňů. Pokud je to reálný objekt, pak část “potrubí” rovnoběžná s povrchem je asi 120 metrů dlouhá a má průměr asi 30 metrů. Obrázek 2 znázorňuje objekt zvětšený z původního obrazu a trochu zesvětlený.

Druhá anomálie se objevuje v následujícím rámečku videa. Změny jasu naznačují 3D obrazec kruhového tvaru vystupující z povrchu asteroidu směrem ke kameře. Analogie může být tvar objektivu vyčnívající z SLR fotoaparátu. Obrázek 3 znázorňuje původní obrázek nalevo a obraz upravený jako předtím na pravé straně.

 

Jako pomoc vidět projekci zobrazuje obrázek 4 grafické překrytí oblasti a jeho umístění. Průměr kruhu označeného překrytou grafikou je asi 265 m. To je zajímavé, že vysoce reflexní místo se nachází přesně v centru tohoto kruhového regionu.

Poněkud anomální v tomto obrazu jsou také vertikální věže se světlými vrcholky na okraji asteroidu těsně nad kruhovou projekcí. Výška nejbližší věže je asi 45 m a průměr vrcholu je asi 15 m. Stejně jako "potrubí", tak i  věže se zdají mít hladší texturu, než okolní plochy.

 

Diskuse

Když následujeme světlý bod na ohybu “potrubí” v následujících snímcích videa, je jasné, že “potrubí” v prvním snímku a věž v druhém jsou stejné objekty viděné z různých úhlů. Podle vzájemné vzdálenosti je možné, že “potrubí” a kruhový objekt měli nějakou společnou funkční souvislost.

Asteroidy se považují buď za fragmenty planety, která se dávno rozpadla, nebo za skály a smetí, kterému se nikdy nepodařilo splynout v jednu planetu. Zejména tento druhý pohled je v současné době upřednostňován, ale první názor potvrzuje výše uvedené obrázky. To znamená, že struktury v obrazech naznačují, že asteroid YU55 může obsahovat zbytky umělých staveb, které kdysi existovaly na planetě před jejím zničením.

 

Zdroj a foto: ufodigest.com

Překlad: Michael M.Faitl

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode