Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Area 52

02.09.2010 23:26

 

 

V poslední době se stále více objevují spekulace o tom, že byla proslulá Area51 i se svojí mimozemskou záhadou přestěhována do jiné lokality. Kromě jiných se ufologická veřejnost soustřeďuje na jméno vojenské základny Dugway ve státě Utah. Podívejme se nejprve co nám o tomto místě řekne moudrá kniha Wikipedia:

 

Dugway Proving Ground ( DVG ) je základna americké armády nacházející se přibližně 140 km jihozápadně od Salt Lake City v Utahu. Rozkládá se na území velkém jako celý stát Rhode Island, 3 244 kilometrů čtverečních a je ohraničena ze třech stran horským masívem. Účelem tohoto vojenského prostoru je testování nejen amerických, ale také zbraní spojenců. Jedná se především o biologické a chemické obranné systémy. Slouží také jako místo pro tréning americké vojenské zálohy a Národní gardy, testovací prostor amerického letectva a je pod kontrolou ATEC ( US Army Test and Evaluation Command ). Oblast byla také využívána pro tréning speciálních jednotek nasazovaných v Afgánistánu.

Výstavba základny začala v roce 1942 po žádosti CWS ( US Army Chemical Warfare Service ) o větší zkušební prostor, než byla oblast Edgewood Arsenal v Marylandu. Testy byly zahájeny v létě 1942 během Druhé světové války a týkaly se především chemických systémů, plamenometů, biologických zbraní, bombardovacích taktik a ochraných pomůcek proti těmto aktivitám. V říjnu 1943 vybudoval DPG nová střediska pro biologické zbraně v izolované oblasti známé jako Granite Peak. Základna byla pak postupně rozdělována až se stala v roce 1946 nefunkční. Během Korejské války byla však znovu zprovozněna a v roce 1954 byla ustavena jako permanentní zařízení americké armády. Základna byla mezi lety 1987 a 1991 domovem Ranger School, která učila studenty základním znalostem přežití a taktiky v obtížném terénu. Škola byla později přesunuta zpět do svého původního působiště v Texasu. V září 2004 byla družice Genesis navedena k dopadu na území základny, ale ta z technických důvodů svou cestu nedokončila. Dugway je též domovem několika radarových systémů ( RIR-777, TPQ-39, MPQ-39 ), které sledují nejen letový provoz při testech, ale i ostatní pohyb ve vzdušném prostoru. V současnosti začali lidé nazývat základnu “ Area 52 “ díky pozorováním UFO v oblasti.

A to je právě to, čím se moderní Dugway odlišuje o té, která byla v provozu před lety. Lidé očividně vidí anomálie, které by podle oficiálního popisu vojenských aktivit na základně a v okolí neměli existovat. Svědků je stále více, kteří pozorují podivná světla, létající stroje připomínající klasický UFO talíř a mnoho dalšího. Byl též vyfotografován úkaz, který velice připomíná přinejmenším testování neobvyklého laserového systému. Pozorovaný paprsek byl údajně mnohonásobně větší, než kterýkoliv známý laser. Dave Rosenfeld, prezident UFO Hunters ve státě Utah, který vede podrobnou databázi anomálií a hlášení říká: “ nespočetně pozorování UFO bylo hlášeno v oblasti a v okolí Dugway....vojenská letadla se do toho nepočítají....jen ta neznámá. Vypadá to, že naši hvězdní přátelé dohlížejí na Dugway také. Je to nová Area 51 a pravděpodobně nový vojenský kosmodrom “.

Je zřejmé, a logické, že instalace v Groom Lake byla částečně přemístěna, přestože vysoké utajení stále probíhá a je jedno jestli jen kvůli odvedení pozornosti, anebo pro stále probíhající testy. Otázkou je spíš na jaká místa se superdůležitý, pravděpodobně mimozemský, výzkum přesunul. Velice zajímavým počinem na toto téma byla loňská epizoda UFO Hunters v čele s Billem Birnesem. Podle nich to vypadá, že utajený výzkum mimozemské technologie a vše s tím spojené, se dostalo do nové fáze, kdy už není bezpečné mít “ všechny hračky v jedné místnosti “ a že došlo zřejmě k rozdělení původního výzkumu v Nevadě na více konkrétních projektů, které byly postupně přemístěny na jiná vojenská zařízení. Týmu UFO Hunters se podařilo získat svědectví několika lidí o podivných aktivitách v okolí základny Dugway. Od létajících talířů až po případ, kdy došlo k znetvoření dvou koňů poblíž základny. To velice připomíná podobné případy, kdy obětí těchto “ praktik “ byl většinou dobytek, převážně krávy. Mimochodem, poslední novinkou  jsou další dva koně, kteří byli vypreparováni jen před několika týdny v Coloradu. Tento případ je velice podobný tomu z oblasti Dugway a stále se vyšetřuje. Chuck Zukowski navštívil ranč a věnuje se dalším analýzám. 

Jelikož jsou lidé zvědaví, je mnoho nadšenců, kteří mnohdy riskují a vydávají se na motorkách, či v jiných vozidlech do blízkosti základny v Utahu na noční a denní pozorování, stejně tak jak tomu bylo v oblasti 51. Jeden svědek hovoří, že sledoval konvoj vojenských vozidel, který postupně “ zmizel “ v podzemí. V tomto případě by to asi nebyla žádná novinka, dá se takové výpovědi celkem věřit. Když pomyslíme, že většina takovýchto vojenských zařízení se nachází pod úrovní okolních terénu, není důvod pochybovat, proč by to v tomto případě mělo být jinak. Další fakt je, že samotný prostor základny je daleko větší, než proslulá Area 51. Bill Birnes zmínil, že přistávací ranvej v Dugway je jedna z nejdelších a největších v USA. Proč? Další zajímavou skutečností je, že vzdušný prostor nad základnou je zakázaný prakticky do nekonečné výšky. V jiných případech je většinou udán limit, do kterého se nesmí žádné letadlo přiblížit. Paradoxně však nabízí Google Earth určité detaily, co se může na území základny nacházet. Některé fotografie jsou opravdu zvláštní, ale znovu musíme brát v úvahu skutečnost, že pokud se v Dugway opravdu odehrává nějaká utajovaná činnost, rozhodně armáda, nebo kdokoliv je zodpovědný, nenechá nejmenší stopy na povrchu, na očích veřejnosti. Takže si můžeme být jisti, že to co je vidět na obrázcích Google Earth je pouze vrchol ledovce, který se s největší pravděpodobností nachází v podzemí. V posledních letech se ochrana základny několikanásobně zpřísnila a jasným důkazem je moment, který je též vidět v epizodě UFO Hunters, kdy se náhle k týmu a jejich svědkům řítí policejní eskorta a všichni jsou konfrontování, přestože se nenacházejí na půdě základny, ale jen poblíž. Ovšem do jaké míry je to reálné nelze posoudit. Musíme stále počítat s tím, že je to televizní show a vše je pečlivě dopředu naplánováno. Později přivolaná armádní mluvčí na kameru vysvětluje, že rozrůstající se výzkum vojenských, ale hlavně soukromých projektů a firem má za následek, že již v minulosti proběhla snaha o rozšíření základny o nové pozemky, ale že jí není nic známo o nějakých utajovaných mimozemských aktivitách. Nicméně dle ufologů a badatelů nejde v případě rozšiřování základny o nic jiného, než jen více zkomplikovat a znemožnit veřejnosti dostat se do blízkosti vojenského prostoru. To samé se ostatně odehrálo v případě Area 51, kdy poté, co se našli jedinci, kteří byli schopni zdolat jeden z kopců poblíž a pořídit snímky a videa, byl tento i s okolním terénem přidán k základně a přístup byl zakázán.

 

 

 

V listopadu 2009 údajně explodoval meteor, který ozářil oblohu a byl sledován vědci. Ti potvrdili, že části tohoto objektu spadly na území základny Dugway, což udělalo trochu rozruch na veřejnosti. Nicméně jakékoliv snahy o přístup do oblasti dopadu byly samozřejmě marné. Území je striktně zapovězeno veřejnosti a i mnoho vojenských osob nikdy nedostane povolení ke vstupu na základnu. Důvodem je prý nebezpečí oblasti a její vysoká kontaminace nejrůznějšími jedy, radioaktivitou a kdo ví čím vším. Když se nad tím zamyslíme, je to vlastně naprosto perfektní místo k utajení něčeho, co může být velice citlivé a k čemu nemá přístup ani mnoho lidí z vlastních řad, z armády. Jedno je jisté, ta zde stále testuje chemické a biologické zbraně. V roce 1968 uhynulo skoro 6 000 ovcí v nedalekém Skull Valley, 30 mil od základny a tento incident se udál čistě náhodou v době několika testů nervového plynu VX. Vedení základny samozřejmě jakékoliv souvislosti s testy zamítlo. Tento problém se ovšem netýká jen dobytka. V roce 1989 vznikla webová stránka věnovaná pozůstalým a bývalým zaměstnacům základny, kteří “ přežili “. Nachází se zde mnoho podrobných informací o tom jak armáda zachází se svými vojáky. 

www.project-112shad-fdn.com

Pentagon dokonce v roce 2003 přiznal, že vědci ze základny v Utahu provedli 21 testů na moři, které mohly vystavit námořníky chemickému a biologickému hazardu v šedesátých letech. To je ovšem jen zlomek všech pokusů, které se během let ať už tajně, či oficiálně na základně uskutečnily. Bohužel se zdá z mnoha dnes odtajněných dokumentů, že v některých případech byli vojáci a zaměstnanci součástí těchto testů, aniž by o tom věděli. Tak trochu to připomíná stejný scénář z Area 51, toxický a radioaktivní odpad, zaměstnanci vystaveni nebezpečným pracovním podmínkám, následné soudy, podlomené zdraví doživotně. To potvrzuje skutečnost, že tyto vojenské oblasti jsou územím zapovězeným a nikdo pořádně nemá kontrolu nad tím, co se tam odehrává, kdo a jak si zahrává s ohněm. Nejzávažnějším faktem je možná skutečnost, kterou mluvčí základny zmínila na televizní kameru: “ soukromé firmy a projekty “. Jaká moc a síla rozhoduje o tom, která soukromá firma má přístup na tak neprodyšně uzavřené a hlídané místo? Pravděpodobně existuje částečný dohled nad tím co dělá armáda, ale kdo dohlíží na soukromé aktivity? Je to dost strašidelná představa, že nejrůznější pokročilou technologii, o které s nám zřejmě ani nesní, má pod kontrolou hrstka lidí, kteří jsou napojeni na armádu a černé vládní rozpočty. Ohledně těchto věcí se vyjádřil před časem známý fyzik a badatel Stanton Friedman, který se asi trefil do černého. Podle něj to dává naprostý smysl, že armáda a vláda najímá soukromé firmy na různé supertajné a citlivé projekty. Zbavuje se totiž tímto povinnosti a zodpovědnosti v případě, že se něco nepodaří. Navíc soukromé subjekty nepodléhají zákonu o otevřených informacích ( FOIA - Freedom of Information Act ) z roku 1966, což ve zkratce znamená, že nikdo nemůže požadovat dokumenty, důkazy a informace o konkrétním projektu, který je pod kontrolou soukromé firmy, nebo korporace. Co je v takovém případě utajeno, je utajeno navždy! Jestli tedy někdo stále pochybuje o existenci průmyslovo-vojenského komplexu, který je zodpovědný za mnoho špinavé práce, a který se nezodpovídá nikomu včetně prezidenta, potom takový jedinec musí otevřít své oči dokořán. Není pochyb, že část takovýchto aktivit určitě má své opodstatnění v rámci “ národní bezpečnosti “, ale zároveň by se možná nemuselo utajovat až tak úplně všechno......

 

Copyright © Igor Witkowski

Čtvrtá fotografie z Google Earth okamžitě upoutala moji pozornost díky kruhové struktuře, která se velice podobá tomu, co popisuje ve svém výzkumu badatel Igor Witkowski. Tento polský novinář se specializuje na historii Druhé světové války a na exotické technologie, kterým se údajně nacisté velmi podrobně věnovali. Samozřejmě posedlost německými vůdci okultismem a jinými záhadami není žádná novinka, ale v tomto případě se podle Witkowského jedná o konkrétní součást  projektu pod názvem " Bell ", o kterém se toho stále moc neví, ale na kterém se minimálně začalo za války pracovat. Jestli se Němcům podařilo projekt dotáhnout do konce zůstává ovšem jen spekulací. Struktura na fotografii z Polska byla údajně součástí zařízení, ve kterém byl " Bell " testován. Podle některých dokumentů se jednalo o přístroj, který měl co dočinění s antigravitací a exotickými fyzikálními zákony. Toto zařízení mohlo být údajně použito jako alternativní a neomezený pohon pro letadla nejrůznější konstrukce. ( moderní UFO ? ) Po válce se stopa tohoto projektu ztrácí v Argentině. Avšak při pohledu na tyto dvě fotografie se nemůžu zbavit podivného mrazení v zádech. Je to podoba jen čistě náhodná?  Nebo se tu děje něco, co mají na svědomí inženýři z nacistického Německa? Ostatně nebylo by to v historii USA vůbec poprvé...... 

 

 

 

Děje se tedy v Utahu opravdu něco podivného, nebo je to vše jen nepodložené šílenství konspiračních teoretiků? Nikdo asi nebude v blízké budoucnosti schopen odpovědět tuto otázku. Očití svědkové a jejich výpovědi prozatím zůstavají jediným vodítkem na stopě a lidé budou stále spekulovat o tom, co je pro koho dostatečným důkazem podivných aktivit a co není. Skeptik zpochybní i svojí vlastní existenci, když dostane dostatečně zaplaceno. Další z příběhů hovoří o tom, že se v prostoru Dugway nachází jeden neobvyklý objekt, který pravděpodobně ukrývá experimentální létající stroj, zřejmě mimozemského původu. V padesátých a sedmdesátých letech byla budova pod neustálým ozbrojeným dohledem. V tomto období byl pozorován konvoj přijíždějící do hangáru s nákladem přikrytým plachtou. Jeden z vozů vezl údajně něco oválného a 30 stop širokého. Tento nákladní vůz měl doprovod pěti lidí. Byl na korbě vozu mimozemský létající talíř? Nebo to byl jen nějaký tajný vojenský materiál? Nikdo neví, ale jisté je, že později byl kolem hangáru postaven plot ve třech vrstvách kolem dokola a těch pět mužů po roce zemřelo za velice podivných okolností. Dva z nich v leteckém neštěstí na lince z Chicaga do Denveru, třetí v autonehodě, když selhaly brzdy a vozidlo se zřítilo z útesu v Kalifornii, čtvrtý spáchal sebevraždu bez zjevného důvodu a pátý byl prohlášen za pohřešovaného na své cestě z domova do práce. Bez ohledu na pravdivost tohoto příběhu, Dugway Proving Ground je zahalen tajemstvím a postupujícím časem pozorování neidentifikovatelných jevů a anomálií jen přibývá. Zřejmě bude trvat ještě nějaký čas a možná se objeví někdo přímo ze zdroje, kdo případně promluví a přinese více světla do toho co se zde odehrává, ale do té doby bude zřejmě Area 52 jen místem na mapě, které bude znovu a znovu přitahovat pozornost ufologů z celého světa.

 

Michael M.Faitl

 

 

 

 

 

Reference:

Wikipedia

abovetopsecret.com

project-112shad-fdn.com

UFO Hunters

Joseph P.Skipper/marsanomalyresearch.com

aliendave.com


Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode