Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Američtí indiáni a vesmírní lidé

29.09.2010 22:34

 AMERIČTÍ INDIÁNI A VESMÍRNÍ LIDÉ


 Mnoho domorodých lidí po celé Severní a Jižní Americe uchovává zvyky a obřady, které spojují s vesmírnými lidmi - a mnoho kmenů amerických indiánů tyto tradice udržuje jako součást svého náboženství. Jiné kmeny věří, že jejich stvoření je spojeno s předky z hvězd a oznamují pravidelnou komunikaci a spolupráci s lidmi z hvězd.


     staršina Dan Katchongva

 

 

Indiáni vyprávějí

Mezi nejznámější patří vznik mýtu Hopiů, který podrobně popisuje zničení třech dřívějších světů, kde byly války a bojovalo se s „létajícími štíty“ poháněnými nějakou neznámou silou. V roce 1970 náčelník Dan Katchongva, staršina Hopiů, oznámil, že náboženství Hopiů je spojeno s UFO. Staršina vyprávěl o budoucnosti, kdy vesmírní cestovatelé z jiných planet vyzvednou věrné z kmene na Den očisty a vezmou je na bezpečnější světy ve vesmíru. Podle Katchongva staré řezby ve skále poblíž Mishongnovi v Arizoně zachycují létající talíř s kopulí. Žena Hopiů byla jádrem jejich náboženské víry.

Například Čerokíové mají příběh o lidech z hvězd, kteří stvořili Zemi pro lidi z kmene Čerokí. Irokézové a Čerokíové také věřili na nadpřirozenou moc „hromovládců“. Vyprávěli o mladém muži, který byl shozen do rokle a zanechán napospas svými přáteli se zlomenou nohou. Procitl a zjistil, že kolem něj stojí čtyři muži oblečení v jakési róby. Když se jich zeptal, kdo jsou, řekli mu, že jsou „hromovládci“ a že jsou tu proto, aby ho ochránili. Jiné kmeny mají podobné příběhy. Kmen Algonkvinů má příběh o velkém vrbovém koši, který klesl z nebe s 12 krásnými ženami. Indiáni z kmene Blackfeet vyprávěli jak se mladá dívka zamilovala do „Ranního Slunce“, který ji pak vzal s sebou žít do nebe.

Skupina Sikidiů z kmene Pawneeů staví své domky a vesnice v řadě podle hvězd a planet. Část příběhu o jejich vzniku říká, že Mars, červená hvězda bojovníka, se oženil s Venuší, večerní hvězdou a spolu zplodili první lidstvo. Kmen Creeiů tvrdí, že přišli z hvězd v duchovní formě a pak se z nich stali teprve lidé z masa a krve.

Seminolové zase říkají, že cestovali vzhůru do nebe, aby navštívili Velkého Ducha.

Snokualmiové vyprávějí příběh o dvou sestrách, které si přály, aby se dvě hvězdy na noční obloze staly jejich manžely a když se probudily, ocitly se v nebeském světě a ty hvězdy byly jejich muži. Starší sestra měla dítě, které pojmenovala Hvězdné dítě, a když ho vzala domů na Zem, říkala mu „Přerozený“. Na Zemi Hvězdné dítě využívalo své nebeské síly k transformaci nebo ke změně světa.

Indiáni z kmene Tula z Tanica byli Strážci Manataka – což je duchovní hora ležící v Arkansasu a považovaná za místo, kde je navštívili Vesmírní lidé. Tato hora byla posvátným místem pro více kmenů. Tulové vyprávěli, že uvnitř hory Manataka bylo sedm jeskyní z křišťálu. Prostřední jeskyně měla velkolepý, zářivý křišťál se zakódovanou zprávou od Hvězdných lidí. Také např. Blanca Massif, ležící v San Luis Valley, která se považuje za posvátnou horu východu většinou jihozápadních kmenů, je oblastí, kde Navajové tvrdí, že přicházejí Hvězdní lidé v létajících „luscích.“

Kmen Pawnee vypráví příběh o osobě nazývané „Pahokatawa“, která přišla na zem s meteorem. Když jej zabili nepřátelé, sestoupili na zem bohové a přivedli jeho tělo zpět k životu. Pahokatawa naučil Pawneeie, že když padá roj meteoritů, není to znamení konce světa.

 

Vesmírní lidé a malí lidé 

 

Mnoho kmenů má příběhy o malých rasách lidí, které žily na Zemi nebo které přišly z hvězd a unášely ženy a děti. Čerokíové, kteří se přestěhovali na jihovýchodní část, do nynějších Spojených států, našli svou novou domovinu obydlenou rasou malých lidí, kteří žili v domech a byli poměrně civilizovaní. Jak se uvádí, měli velmi velké oči, které byly mimořádně citlivé na světlo. Některé příběhy říkají, že měli modrou kůži a Čerokíové jim říkali „měsíční lidé“. Malí, modří lidé, se kterými se Čerokíové setkali, však nejsou Yunwi Tsundi – jiní lidé, žijící v lesích, kteří jsou ústředním motivem tradic příběhů Čerokíů. Jacques Vallee popisuje, jak malí lidé unášeli těhotné ženy a mladé matky. Také hovoří o tom, jak se malí lidé zmocňovali malých dětí a někdy zanechávali i jedno své vlastní dítě na místě, kde děti unášeli. Členové kmene nazývali tyto zanechané děti „podvrženými dětmi“.

Jiné kmeny vyprávějí příběhy o tom, jak se z nebes snesli bohové a oplodnili ženy ve vzdálených vesnicích a umožnili jim tím vychovávat vesmírné děti až do šesti let, kdy se bohové vrátili a své děti si vyžádali zpět. Mnoho kmenů vypráví jak tito malí lidé oplývali něžnou láskou k uneseným ženám a dětem. Jeden člen kmene Blackfeet vyprávěl osobní příhodu z doby, kdy stopoval malé lidi ve sněhu v Glacierském národním parku. Úzké stopy vedly k vypálenému kruhu na zemi, kde stopy končily. Když stál v kruhu, zahlédl vesmírnou loď stoupající vzhůru. Kmenový staršina, který varoval, že malí lidé z nebes unášejí děti, ho doprovázel na jeho dobrodružné cestě a stal se toho svědkem.

 

Proroctví Hopiů

 

    Nancy „Red star“

 

Nancy „Červená hvězda“ píše ve své knize „Vesmírní předkové: indiánští strážci moudrosti rozšiřují učení mimozemšťanů“ o rozhovorech s indiánskými duchovními vůdci, kteří prolomili století mlčení a odhalili nepřetržitý kontakt, který existoval mezi jejich kmeny a mimozemšťany. Duchovní vůdci, kterých se ptala, souhlasili s tím, že svět byl svědkem znamení starých proroctví, která se splnila. Vyvozovali z toho, že pozemská společenská krize a krize životního prostředí byla součástí kosmického plánu pro přerod planety do osvícenějšího věku. Výskyt těchto apokalyptických zpráv má celosvětový charakter. Např. v roce 1987 Janet McCloud, indiánka z kmene Tulalipů, cestovala Rakouskem, kde mluvila o konci pozemského cyklu. Jak se uvádí, říkala: „Žijeme ve velmi nebezpečné době. Měli bystě udělat cokoli, abyste se zachránili, zachránili svou zemi a lid...Nastala doba, ve které se proroctví Hopiů začne plnit, přichází den očištění.“

V roce 1988 Jamie Sams uveřejnila ve své knize „Midnight Song“ autobiografickou zprávu o své duchovní cestě, která začala v roce 1973, kdy se setkala s mexickým šamanem, který ji naučil jak se stát medicinmankou. Někdy později začala naslouchat hlasu, který podrobně popisoval historii vesmírných lidí. Píše, že se před 15 000 lety odehrála vesmírná válka v oblasti „Four Corners“ za použití nukleárních laserových zbraní.

 

 

Jiné indiánské kmeny se snažily vyhnout pokroucení a zneužívání své kultury, když nastoupila bezohledná civilizace a přinesla indiánům alkohol, kasína a otupila jejich mozky povrchními řečmi o výhodách civilizace. Až do 80tých let byli staří indiáni variantou na ztracenou Atlantidu. Např. je tu příběh o „zmizení“ kmene Anasazi, často diskutovaný spor lidí z Puebla, kteří tvrdí, že jsou právě potomky lidu Anasazi. Jedna z hypotéz říká, že: „Anasazi byli zvednuti do vesmírné lodi, že objevili brány do jiných dimenzí vesmíru a času, nebo že ovládli centra jakýchsi uzlových energií, které jsou rozptýleny kolem celého regionu.“

 

 


Zdroj a foto: UFOMAGAZINE 2006, exopolitika.cz

Překlad: Karel Rašín


Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode