Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

Aljašský bermudský trojúhelník

24.08.2011 21:25

 

 

 

Existuje Bermudský trojúhelník a existuje také Aljašský bermudský trojúhelník. Skoro každý zná záhadu oblasti, která se rozkládá na východ od Miami a v současné době zmínka o tomto místě nepřínáší žádné neobyčejné reakce.  Aljašský bermudský trojúhelník je ovšem úplně jiná záležitost. Předpokládané území existuje mezi městem Juneau a Yakutat na jihovýchodě, horskými masívy v okolí Barrow na severu a velkoměstem Anchorage. Uvěřit, že může existovat něco jako ABT je těžké a trvalo to mnoho let, než jsme si zvykli na Bermudský trojúhelník. Ale pokud se zamyslíme nad množstvím hledaných lidí v nejméně osídleném státě, nezbývá, než v existenci ABT věřit. Narozdíl od toho karibského, kde je jednoduché odstartovat záchranné akce, zde na Aljašce se toto stává velmi složité. Region se z větší části skládá z divočiny, hlubokých lesů a drsné zimy. Navíc jsou zde neskrotitelné bestie jako medvědi grizzly, kteří se prohánějí divočinou. A když k tomu přidáme krutou zimu, která tento region činí takřka nedostupným, potom je jakákoliv záchranná akce skoro nemožná. Je to jako hledat jehlu v kupce sena. Tento faktor o těžké dostupnosti terénu je dalším důvodem proč je záhada Aljašského bermudského trojúhelníku ještě více komplikovaná. Statistika regionu s 2883 hledanými osobami je dostatečným důkazem neschopnosti objasnit tyto případy. Stát samotný je na 50. místě v počtu obyvatel a pokud by vše bylo v pořádku, neměl by být problém najít 2883 lidí. 

Nicméně, skutečnost, že místní divočina přitahuje lidi, kteří holdují vysokohorské turistice, horolezectví a jiným aktivitám, vyústila v závěr, že příroda si bere svou daň, když nachytá tyto osoby nepřipravené. A v tomto případě se úspěch i důkladně zorganizované záchranné akce rovná téměř nule, což nahrává záhadě trojúhelníku. Dalším příkladem může být smrt 24 letého Chrise McCandlesse, který zemřel hladem a kterého našel náhodou lovec po čtyřech měsících. 

Tyto skutečnosti zapříčinily, že Aljaška má svůj vlastní Bermudský trojúhelník. Možná, že během let bude jednoduché potvrdit, nebo vyvrátit tuto teorii, ale v současné době a na základě počtu ztracených osob v tomto regionu, 4 z každého 1000, je jednoduché věřit v existenci Aljašského trojúhelníku. 

 

Mimochodem, místní indiáni Tlingit jsou si jisti touto záhadou. Podle jejich folklóru existuje muž známý jako Kuschtaka, který je schopen se převtělit do vydry a má schopnost lovit nevinné lidi a chytat je. 

 

Zdroj: Marine Insights

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode