Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

300 milionů let staré ozubené kolo

23.01.2013 23:05

 

Země byla před 300 miliony lety velice mladá a první živočichové na pevnině se ani nevyvinuli do dinosaurů. Tomu věří většina vědců. Pokud je to pravda, jak potom vysvětlíme objev z Ruska, kde nalezli kus ozubeného kola - běžná součást stroje - v hroudě 300 milionů let starého uhlí? Byl tento artefakt správně identifikován? A pokud ano, kdo jej mohl vyrobit? A za jakým účelem?

Podle Komsomolské Pravdy našel obyvatel Vladivostoku - poblíž hranic s Čínou a Severní Koreou - něco podivného v kusu uhlí, kterým si chtěl přitopit v domě. Kovově vypadající prut, nebo kolejnice byla vtlačena do uhlí a Dimitrij, který objekt nalezl rychle kontaktoval biloga Valerije Briera z regionu Primorije. Původní ohledání podivného objektu vedlo odborníky k usouzení, že vypadá " velmi podobně jako kus ozubeného kola, vyrobeného uměle. Je to jako součástka často používaná v mikroskopech a různých elektronických zařízeních," napsala Komsomolskaja Pravda.

Zmiňovaný kus uhlí pochází z dolů Černogorodskij v regionu Chakasis. Mezinárodní stanice Voice of Russia oznámila, že jestliže vrstvy uhlí v této oblasti jsou staré 300 milionů let, tak vědci předpokládají, že artefakt musí být ze stejného období.

The Voice of Russia také oznámila, že 

" Když geologové rozlomili kus uhlí, kde byl kovový předmět uložen a očistili část pomocí chemikálií, ukázalo se, že kovové detaily jsou velice jemné a měkké...Zjistili, že artefakt se skládá z 98 procent z hliníku a 2 procent hořčíku, "

což vede k závěrům, že objekt byl vyroben uměle.

 

Zdroj: Huffington Post

Překlad: Michael M. Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode