Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

30 planet - jeden domov...

24.05.2011 21:19

 

 

První kolekce vizualizace naší planety z vesmíru v průběhu posledních 750 milionu let byla vytvořena týmem z PHL ( Planetary Habitability Laboratory ) při Univerzitě v Arecibu v Portoriku. Kolekce ukazuje v reálných barvách změny vegetace a kontinentů na třiceti obrazech. První začíná před 750 miliony lety a poslední je současnost. Je to období, kdy primitivní životní formy existovaly jen ve vodě a později se staly komplexnější a přesunuly se také na pevninu. Vizualizace byly vytvořeny kombinací barevných snímků z NASA Next Generation Blue Marble a známou globální paleo rekonstrukcí Ronalda Blakeyho z Univerzity v Severní Arizoně a Christophera Scoteseho z Univerzity v Arlingtonu, Texas. 

“ Speciální péče byla věnována reprezenaci předpokládaných barev a kontrastu povrchových charakteristik starodávné Země. Nicméně je to úkol do velké míry umělecký, protože naše znalost tohoto období je velmi limitovaná “, říká profesor Abel Méndez, ředitel PHL a vedoucí výzkumník projektu.

 

Hlavním cílem tohoto projektu je vytvoření série snímků pro vědce a učitele o tom, jak vypadala evoluce geografie, klimatu a života Země. Projekt je též vedlejší produkt současného výzkumu PHL, ketrý je věnován porozumění exoplanet podobných Zemi, kdy je evoluce naší planety používána jako model k tomuto výzkumu. Výsledky budou použity k vytvoření metod jak hledat obyvatelné planety v jiných systémech. Klima případných Zemi podobných planet je také ovlivňováno velikostí a rozložením kontinentů. 

“ Je důležité poznamenat, že globální pokrytí bylo udržováno mezi 10 až 30 procenty ( dnes 29 ) po pomalých, ale dramatických změnách v pozemském rozložení kontinentů “, říká profesor Méndez.

Vznik vizualizací provázelo mnoho hodin počítačových procesů a úsilí studentů. Čtyři studenti z oddělení chemie a fyziky při Univerzitě v Arecibu se zůčastnili projektu. Zuleyka Gonzáles, Sophy Jiménez a Karla Bracero pracovali na rekonstrukcích paleomap a Wilfredo Pérez měl na starost vizualizaci. Tyto snímky jsou zdarma k dispozici na stránkách PHL

Zdroj a foto: Astrobilogy Magazine

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode