Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

30 000 let starý kámen trápí archeology

09.12.2012 22:07

Poznávání a symbolické myšlení jsou často považovány za důležité součásti projevů moderního života. Objekty s rytinami jsou viděny jako známky tohoto poznávání a symboliky a také jako důkaz jazyka. Jsou opravdu často považovány za důležitou součást moderního chování..

 

Během letošní analýzy kamenných nástrojů, které byly vykopány na nalezišti Shuidonggou v roce 1980 se objevil kamenný artefakt s rytinami. Dr. Fei Peng, výzkumník při Graduate University of the Chinese Academi of Sciences a přední autor pro Chinese Science Bulletin, který zprávu oznámil, byl velice fascinován tímto nálezem.

“ Je to první artefakt s rytinou, neorganického původu z doby paleolitu v Číně “, řekl Dr.Peng. Nicméně tento objev nebyl kompletně šťastnou náhodou, protože tým věděl, že při analyzování materiálu z naleziště během vykopávek ve dvacátých letech si francouzský archeolog Henry Breuil všiml paralelních zářezů na povrchu některých kamenů. Bohužel nepředložil žádné další detaily o těchto objektech, takže během poslední analýzy se snažil tým soustředit více na existenci těchto vyrytých objektů. Zmiňovaný artefakt je vyroben z křemičitého vápence a má rozměry 68 x 36 x 23 mm. Jedna ze stran obsahuje 8 čar, které jsou jasně vidět pouhým okem a které jsou vryté hluboko do materiálu. Všechny zářezy jsou kolmé vůči ose centra kamene a zatímco některé se protínají, jiné jsou vzájemně souběžné. Profesor Xing Gao z Institute of Vertebrate Paleontology and Paleoanthropology v Pekingu řekl:

“ Naleziště v Shuidonggou se skládá z 12 lokalit, které jsou z období ranného až do pozdního paleolitu. Artefakt byl nalezen v lokalitě 1, která je přibližně 30 000 let stará.”

 

Digitální mikroskopie byla použita k dalšímu průzkumu a byly vytvořeny 3D snímky dalšímu pozorování. Když byly vyloučeny varianty přírodního vzniku, poškození zvířaty a dokonce neúmyslného poškození lidskou činností, bylo rozhodnuto, že rytiny mohly být vytvořeny pouze cíleným a úmyslným způsobem. Přestože význam těchto zářezů je zatím nejasný, rovný tvar těchto linií ukazuje, že byly vytvořeny během krátkého intervalu bez opětovného opracovávání, což poukazuje na pravděpodobnost počítání. Kromě tohoto artefaktu byl také na lokalitě 1 nalezen korálek. Mezi další objekty patří kolekce hrotů a podlouhlé mísy. Technologie výroby hrotů, která pravděpodobně přišla z Altaje v Rusku se nápadně podobá těmto nálezům. Jak to tak bývá, definitivní scénář nemůže být zatím sestaven a tým archeologů žádá další výzkum v tomto případě. Tento objev otevírá nové otázky na téma autorů těchto šperků a kamenných objektů. Byly vytvořeny populací migrující ze západu, co je dnes Altaj, nebo to byl následek převzetí kultury, když se populace v severní Číně naučila tuto technologii od příchozích skupin a jednotlivců? Možná byly vytvořeny místními obyvateli jako součást poznávacího procesu...

Zdroj a foto: pasthorizonspr.com

Překlad: Michael M.Faitl

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode