Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

2012, aneb malé osobní zamyšlení

16.09.2012 22:01

 

 

2012 / Kam jsme se posunuli a co nás ještě čeká, aneb malé osobní zamyšlení...

 

Tento článek jsem sestavil již někdy na počátku tohoto roku a byl zveřejněn v zatím posledním vydání UFO novin portálu cez-okno.net. Chtěl jsem tím jasně dát najevo jaký zastávám názor ohledně nadcházejícího datumu a konce mayského kalendáře. Tento můj postoj je stále platný a jak se prosinec 2012 blíží jsem stále více napjat, co že se to teda vlastně bude dít. Věřím, že nejsem jediný, kdo se snaží v této věci stát rovnýma nohama na zemi a jen si tak říkám, že mayští kameníci se asi obrací v hrobě, co naše generace z tohoto datumu udělala za globální šílenství. Mimochodem, nedávno jsem někde zaslechl, že kalendář byl ukončen proto, že jim došel kámen. Vida, jak prosté :)  Pojďte se tedy se mnou krátce zamyslet a prosím hlavně žádnou paniku. 

 

*

 

Původně jsem tento příspěvek chtěl věnovat krátkému ohlédnutí za ufologickým děním minulého roku, ale nakonec jsem se rozhodl, že to vynechám. Všichni dobře víme, jaké události se odehrály a předpokládám, že UFO magazín z velké části čtou ti z vás, kteří toto dění sledují. Rád bych se tedy trochu zamyslel více nad letošním zlomovým rokem a vyjádřil tak trochu osobní názor na problematiku 2012. A rovnou musím kategoricky odmítnout veškeré katastrofické scénáře. Tyto teorie nepodporuji a je bohužel smutné, že se v posledních dvou letech rozpoutala v internetových kruzích tato nesmyslná mánie o konci světa. V prosinci 2012 konec světa nebude! Použil bych zde slova badatele Giorgio Tsoukalose, která mě vždy dodají optimismus a naprosto s tím souhlasím: “ jediné, co nás ráno 22.prosince 2012 čeká až se probudíme, bude obrovská kocovina.” Z pohledu archeoastronautiky a historie jako takové, nikde není napsáno, že bude konec světa. Pochopitelně všichni známe odkud původní informace příchází, nicméně jediné, co mayský kalendář potvrzuje je, že končí dlouhý cyklus tohoto kalendáře, o kterém jsou navíc určité pochyby, že vlastně ani mayský není. Ti ho zřejmě přebrali od Olméků. To však ponechme odborníkům. Dlouhý cyklus končí a tím začíná nový, stejně tak jako 31.prosince každý rok také není konec světa. Všichni naopak oslavují a druhý den ráno je většinou ona zmiňovaná kocovina. Celý mayský kalendář je jen nafouknutá bublina nezodpovědnými internetovými “experty”. Uvědomuji si samozřejmě existenci určitých astronomických úkazů, které se mají odehrát okolo tohoto období, nicméně ani vědci samotní nejsou schopni usoudit jestli to bude mít nějaký zásadní význam pro naši planetu, nemluvě o předvídání apokalypsy. Planety a ostatní blízká tělesa se neustále pohybují a k nejrůznějším konstelacím dochází velice často, nikdo se nad tím příliš nepozastavuje. Je to podobné jako když se jednou za čas objevují katastrofické předpovědi o kometách a asteroidech typu: “ ten a ten kámen zasáhne Zemi v ten a ten den.” Na internetu může člověk číst takových zpráv spousty. Avšak většinou se vše vysvětlí, vědci se omluví, že špatně spočítali rovnice a vše jde dál. Pochopitelně to neznamená, že se nic takového nemůže stát. Naopak. Není to tak dávno, co jeden takový kámen proletěl nějakých 23000 km kolem Země a nikdo o tom skoro nevěděl. Jednou z dalších negativních vizí může být například teorie tzv. supervlny, se kterou přišel Paul LaViolette. V pravidelných cyklech k nám přichází údajně z centra galaxie vlna energií a záření, která ovlivňují chod našeho bytí a samozřejmě i s tímto někteří kalkulují pro letošní prosinec. Pravda je, že nikdo pořádně neví a přestože nejrůznější přírodní fenomény, ať známé, nebo nám cizí, existují, nikde není dáno, že to je to, co se stane 21.prosince 2012. Ono se to klidně může stát zítra, ale v tom případě by jste tento článek asi nečetli. 

Já bych tuto problematiku pojal jaksi z jiného úhlu, tak jak to já ( a mnoho z vás určitě také ) vnímám osobně, protože ačkoliv se to, co jsem zatím napsal nemusí leckomu líbit, na druhou stranu nechci tvrdit, že se vůbec nic neděje. Naopak. Děje se toho víc, než kdykoliv předtím, ale možná na úplně jiné úrovni. Vrátil bych se nejprve trochu do historie.

Záhadami, a především ufologií a archeoastronautikou se zabývám prakticky od dětství. Léčitelství, duchovno, ezoterika a jiné věci mi nikdy nic moc neříkali a tak jsem se věnoval svému až do bodu, kdy přišel výrazný zlom. A to nejen ve světových dějinách, ale i v mém životě. Pro mě to bylo datum 11.září 2001. Tento den mi otevřel oči, protože jsem si uvědomil, že naše realita, ve které žijeme je poněkud jiná, než si uvědomujeme, a to jsem si myslel, že když se zabývám ufologií, nemůže mě už nic překvapit. Velký omyl. Byl to den, kdy jsem objevil novou kategorii naší existence, konspirační teorie. Od té chvíle jsem se hluboce ponořil také do tohoto tématu ( i když ne veřejně ) a po posledních deseti letech musím konstatovat, že i když ne všechno konspirace je, tato věc existuje a podstatně ovlivňuje naše každodenní životy, bohužel. Pokud se nejedná o očividný nesmysl, kterých koluje na internetu také celá řada ( přistání na Měsíci, dutá Země atd.), pak lze jednoznačně prohlásit, že: konspirační teorie na naší straně = utajený fakt ze strany druhé. Nechci se zde pouštět tímto směrem, ale musím zdůraznit, že zkoumání těchto věcí mě přivedlo dále, než bych kdykoliv předpokládal. Celý můj pohled na náš svět se změnil a dosud se tento proces nezastavil. Uvědomil jsem si, že možná stojí za to nahlédnout trochu za moje obzory a prostudovat, jestli se náhodou nenajdou nějaké informace v jiných oborech, které by se nezávisle vzájemně potvrzovaly. A tak přišly například první knížky o kruzích v obilí, geologii, enrgiích, šamanismu apod. V průběhu posledních několika let jsem také měl možnost potkat mnoho zajímavých osobností ať už se sféry ufologie, anebo akademické vědy. Netřeba asi představovat známá jména ufologie a určitě je fascinující být v kontaktu s takovými badateli, ale mluvit s lidmi jako je například Dr.Robert Schoch, Michael Cremo, Philip Coppens, ale hlavně Graham Hancock je přímo povznášející. Čím více se ponořujete do detailů a “alternativních” teorií, tím více zjišťujete, že s naší planetou není něco v pořádku a že tyto alternativní směry jsou s velkou pravděpodobností ty skutečně reálné. Naše chápání reality bylo zmanipulováno a omezeno ať už vědomě, nebo ne a podstata našeho bytí je daleko komplexnější a fascinující.  Ono je zajímavé se soustředit na jeden konkrétní obor, ale když  se na věci také podíváme z nadhledu a z úhlu jiných odvětví, pak se nám teprve začíná objevovat celý velký obrázek a věřte, všechno do sebe krásně zapadá. Je to skoro jako obří plátno v letním kině, na kterém běží počáteční titulky filmu, takže začínáme tušit o čem to bude, ale ještě to nevíme celé. Jinými slovy, všechno souvisí se vším. Za posledních deset let jsem si uvědomil mnoho souvislostí. UFO, kruhy v obilí, duchové, andělé, naše vlastní historie, náboženství, konspirace, všechno je to vzájemně provázáno a začíná to do sebe zapadat. Někdy je těžké se s tím vyrovnat a bolí z toho hlava. 

Mnoho lidí také mluví zasvěceně o transformaci do jiných dimenzí, která už začala, jiní zasvěceně předpovídají oficiální odhalení mimozemské přítomnosti. Může být. Svou vlastní transormaci však vidím daleko přirozeněji, a to když se ohlédnu na těch posledních deset let. Informace, které mi otevřely nové obzory, vlastní vyrovnání se skutečnostmi, ke kterým jsem dříve přistupoval skepticky a jak říká člověk, ke kterému jsem získal v poslední době obrovský respekt, pan Igor Chaun, “duchovní hledání sama sebe”, vynechme tentokrát ježíškaření. To jsou věci, které považuji za svou osobní transformaci. Má to souvislost s 2012 a touto dobou? Nevím, ale  už se to řádku let odehrává a ještě to neskončilo... 

S tím souvisí i další relativně nová věc, se kterou jsem se poslední dobou setkal a to tématika šamanismu. Ne, že bych se vydal do pralesa tak jako ostatní provádět obřad ayuasca, ale z ufologické pozice. V jednom ze svých rozhovorů zmínil Graham Hancock , který jezdí do Amazonie pravidelně, zajímavou věc. Při jedné ze svých vizí po požití tohoto nápoje prý viděl létající talíře. To mě utvrdilo v názoru, se kterým již delší dobu spekuluji a to, že všechny tyhle zdánlivě nereálné a nefyzické věci jsou součástí naší vlastní reality, jen je nevidíme pouhým okem. Tito mimozemšťané, nebo jiné bytosti ( andělé, skřítci, duchové a kdo ví co ), jsou zde buď stále přítomny, anebo přicházejí do našeho světa jen na skok z jiných dimenzí. Jen naše omezené vnímání je není schopno rozpoznat za běžných okolností. Ufoni tu jsou a vždycky byli, ať už v jakékoliv formě. 

O těchto věcech by se dalo psát do nekonečna a jsme zřejmě jen na počátku velkých změn, protože změny se dějí, všichni to pozorujeme a bez ohledu na to, jestli s tím souhlasíme, nebo ne. Takže moje malé osobní poselství pro tento rok je jednoznačné. 

 

“ Nebojte se konce světa a armagedonu. Toto je čas změn, ale ne těch na které čekáme od našich vlád a politiků. Od těch se nikdy nic nedočkáme. Změna je v každém z nás a v mém případě probíhá skoro samovolně, i když nějaký ten impuls se tomu dát vždycky musí. Pokud máte tedy něco na srdci, nějakou myšlenku jak vylepšit svůj život, nebo ho změnit, jak pomoci přátelům a jiným lidem, nebo jak pomoci planetě samotné, toto je správná doba tak učinit. I kdyby to bylo jen šíření pozitivních slov a přátelské nálady, protože toho opačného vidíme každý den až moc.”

 

 A ještě bych to posunul konkrétním směrem, kam by se takové změny měly orientovat. Zpátky k přírodě!! Ne na stromy pochopitelně, nebo do středověku, ale zpět k principům, které znali naši pradávní předkové, když posunovali mnohatunové kameny při stavbě pyramid. Musíme znovuobjevit sílu přírody a soužití s planetou, protože cesta, kterou se lidstvo ubírá je špatná a má slepý konec. Na závěr bych použil citát jednoho člověka, který mluví o současné situaci naší společnosti takto:

“ mnoho lidí si myslí, že  pozoruje pozitivní transformace a vidí jasné světlo na konci tunelu. Bohužel, v současné době jsou to světla vlaku, který se na nás řítí obrovskou rychlostí.” 

Je to tedy jen na nás pro jakou transformaci se rozhodneme a jak naložíme s budoucností lidstva, ještě není pozdě. Cestu zpět k přírodě, obnovitelným zdrojům a pozitivním vibracím vidím jako hlavní cíl, protože jinak apokalypsa opravdu nastane bez ohledu na rok 2012. A to naše vlastní.

 

Michael M.Faitl

 

Diskusní téma: 2012, aneb malé osobní zamyšlení

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode