Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

2010KQ, vesmírný odpad?

21.06.2010 18:17

 NASA oznámila, že neznámý objekt, který se blíží k Zemi z hlubokého vesmíru, je skoro s jistotou umělý ve své podstatě a ne asteroid. Objekt 2010KQ byl zaznamenán pomocí Catalina Sky Survey v Arizoně na začátku května a současně byl sledován v NASA pomocí služby, která monitoruje asteroidy Near Earth Object Program se sídlem v JPL v Kalifornii. Pozorování astronoma S.J.Buse, který využívá infračervený teleskop na Mauna Kea na Havaji napovídá, že charakteristika spektra tohoto objektu se neshoduje s žádným známým typem asteroidu a jeho velikost je jen několik metrů.

Záhadný objekt očividně minul Zemi skoro ve vzdálenosti Měsíce a směřuje teď opět směrem do vesmíru. Během doby, kdy NASA toto těleso sledovala, nebyl zachycen žádný důkaz, že by byl použit jakýkoliv druh pohonu, ale pozorovatelé věří, že objekt se musel, dle zaznamenané dráhy a pozice,  během určitého momentu posunout vlastní silou. 

 

“ Oběžná dráha tohoto objektu je velice podobná orbitu naší planety a nikdo nemůže očekávat, že těleso zůstane na takovéto dráze po delší dobu “ řekl  Paul Chodas z JPL.

 

Experti věří, že objekt musí být kosmická loď, anebo její část, pravděpodobně kus nosné rakety z předchozích letů, která se vrací po nějaké době do blízkosti Země. Další setkání by mohlo proběhnout přibližně v roce 2036, kdy v tomto případě je velice malá pravděpodobnost, že 2010 KQ shoří v naší atmosféře.

 

Graf z NASA ukazuje dráhu objektu, který je oficiálně považován za kosmický odpad, který unikl ze systému Země - Měsíc před mnoha lety a ne asteroid.

 

 

 

 

 

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode