Ancient Astronauts - Paleo SETI - Alternative Archeology

100 let ochlazování Země

14.11.2011 13:31

 

Vědci z Ruska předvídají 100 let ochlazování, podle studie cyklického chování Slunce. A nejsou to jen tak nějací vědci. Tato předpověď přichází od astrofyzika Dr. Habibullo Abdussamatova, šéfa ruské části Mezinárodní vesmírné stanice a vedoucího vesmírného výzkumu-oddělení Slunce, na observatoři Pulkovo ruské akademie věd. Ruští vědci se zajímali o dílo publikované J.A.Eddym v roce 1976, které dokumentuje souvislosti mezi aktivitou slunečních skvrn a velkými klimatickými změnami na Zemi. Tyto změny vedou často k ekonomickým a demografickým krizím, které ovlivňují existenci celých národů. Eugen Borisenkov, který prováděl výzkum podobný jako Eddy, objevil zhruba 200 letý cyklus globálního ochlazování během posledních 7500 let, který odpovídá obdobím minimální aktivity slunečních skvrn, podobný Maunderovu minimu. ( Abdussamatov dodává, že to byla také období , kdy neexistoval žádný industriální vliv..).

Naše planeta se ohřívá a ochlazuje v předvídatelných cyklech 200 let korespondujících s 200 letými variacemi ve velikosti a světlosti Slunce. Předchozí globální oteplování, kterých bylo mnoho, byla vždy následována drsným ochlazováním. 200 leté variace v aktivitě slunečních skvrn a TSI-totální sluneční ozařování, jsou hlavní důvody pro klimatické změny, říká Abdussamatov. “ Celkově jsou solární cykly naším klíčem k porozumění různých opakujících se variací v přírodě a společnosti “. 

Existence 11 letých a 200 letých cyklů stejných a synchronizovaných variací světlosti, aktivity slunečních skvrn a průměru Slunce je jedním z nejvíce spolehlivých faktů ve fyzice Slunce, říká Abdussamatov.

“ Studium fyzikálních procesů na Slunci nám dává nejen odpovědi na mnohé otázky astrofyziky, ale také geofyziky, meteorologie, biologie a lékařství. Všechny zdroje využívané lidstvem souvisí se Sluncem. Teplo a světlo přicházející od Slunce zajistilo vznik života, vytvořilo zásoby uhlí, plynu, ropy atd. Všechen život na Zemi a její kondice v budoucnosti totálně závisí na slunečním záření “.

 

Zdroj: Astrometria

Překlad: Michael M.Faitl

Foto: Abdussamatov H.I.

Astronauti.cz 2010 - 2013 © Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode